Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 5

• 115 433
  • 788
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте,мами.До края на ходината(а то не остана никакво време Embarassed)трябва да подам документи за детски надбавки.Проблемъте,че през изминалата година 4 м бях безработна и бях регистрирана в бюрото по труда.Ще ми искат ли някакъв документ от там или ще си изискат обезщетенията (120лв месечно) служебно от НОИ?Благодаря ви предварително

# 106
Здравейте Rinusha, от соц. подпомагане служебно ще ви дадат документ за регистрацията ви в БТ, както и сумите от получаваните обезщетения. Не е необходимо да се разкарвате до НОИ.

# 107
Сърдечно благодаря  bouquet

# 108
  • Пловдив
ЧНГ !Здраве,щастие,късмет ,любов пожелавам на всички Simple Smile

Подадох документи за детските на 2 деца началото на декември,за кой месец ще почна да получавам детските?

# 109

Подадох документи за детските на 2 деца началото на декември,за кой месец ще почна да получавам детските?
През януари -взимаш за декември. Принципно е добре да си получиш решението, когато имаш време се отбий при социалният ти работник.
Парите обикновенно ги превеждат към края на месеца.

# 110
  • Пловдив

През януари -взимаш за декември. Принципно е добре да си получиш решението, когато имаш време се отбий при социалният ти работник.
Парите обикновенно ги превеждат към края на месеца.

не ми казаха че трябва да ми дадат нещо,каза ми че ако има проблеми ще звъннат по телефона newsm78

# 111
Самоосигуряващите се лица имат ли право да получават детски и с какъв документ доказват доходите си?

# 112
Искам да попитам, освен по трудов договор съм получавала доходи и от граждански договор. Трябва ли да включа и тези суми в образуването на среден доход в молба-декларацията ми за детски надбавки? Благодаря предварително.

# 113
  • Пловдив
Искам да попитам, освен по трудов договор съм получавала доходи и от граждански договор. Трябва ли да включа и тези суми в образуването на среден доход в молба-декларацията ми за детски надбавки? Благодаря предварително.

да,разбира се-щом е доход се включва

# 114
  • планетата Земя
Platina 33 ,когато човек е съдружник в ЕООД как представя доходите си за детските надбавки.Мъжът ми е съдружник,но не е на договор в ЕООД то.Накрая на годината някакви дивиденти получава и подава годишна данъчна декларация.
Той е и на трудов договор-за там ми е ясно.Ще иска служебна бележка за доход.

Максимума за детсикте остана ли 350 лв или го вдигнаха?

Последна редакция: пн, 03 яну 2011, 16:58 от Milena___

# 115
Самоосигуряващите се лица имат ли право да получават детски и с какъв документ доказват доходите си?
Имат право ако доходът им е под 350лв. Могат сами да декларират доходите си. Зависи като какви се самоосигуряват- земеделски производители или?

# 116
Здравейте на всички Simple SmileВъпросът ми е следният.Юни 2010 изтече майчинството ми,но междувременно закриха фирмата,сега трябва да подам молба за детски и незнам какви документи се изискават в този случай.Не работя.Благодаря ви!  bouquet

# 117
Здр.на база на какъв доход за член от семейството се изчислява отпускакането на  детски надбавки?

# 118
Здр.на база на какъв доход за член от семейството се изчислява отпускакането на  детски надбавки?
Брутен доход под 350 лв. месечно на член от семейството.

# 119
Здравейте момичета,
искам и аз да попитам нещо и ще съм много благодарна, ако ми отговорите.
Родих на 28.01.2010год. и си подадох документите за детски началото на м.февруари 2010.
Сега кога трябва да подавам отново документи- края на януари или началото на февруари 2011?

Общи условия

Активация на акаунт