Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 5

• 115 479
  • 788
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте! Предстой ни да подадем документи при социалните за следващата календарна година за получаване на детски. Тъй като нямаме част от имунизациите ЛЛ ни го дописа като уточнение под напечатаното на листа. Сега съответно няма смисъл да кандидатстваме с точно тази бележка. МОЛЯ, някой който има такава бележка или поне знае дали се дописва нещо по принцип под напечатания текст да пише. А ако има сканирана бележка може да я пратите на скайп. Утре ни е последният срок да допълним комплекта документи. Благодаря предварително!

# 136
  • Пловдив
Borkata_81,какво точно е дописал ЛЛ

# 137
Здравейте! Предстой ни да подадем документи при социалните за следващата календарна година за получаване на детски. Тъй като нямаме част от имунизациите ЛЛ ни го дописа като уточнение под напечатаното на листа. Сега съответно няма смисъл да кандидатстваме с точно тази бележка. МОЛЯ, някой който има такава бележка или поне знае дали се дописва нещо по принцип под напечатания текст да пише. А ако има сканирана бележка може да я пратите на скайп. Утре ни е последният срок да допълним комплекта документи. Благодаря предварително!
-разбирам, че проблема не е в детето а в родителите, еми няма да получавате тези помощи.

Здравейте,
аз моля да ми кажете за бележките за доход за предходните 12 м.:
1. Мъжът ми работеше първите 4 м. във фирма, която вече не съществува. Кой трябва да му издаде бележка?
2. Аз бях по майчинство първите 10 м., а последните 2 - безработна. Аз какви бележки трябва да предоставя?
1 Най малко в инспекцията по труда би трябвало да пазят архиви, ако не е там - от там ще му дадът най точният отговор.
2, Удостоверение за доходи и получено обезщетение от предприятието, към което сте била и  за всеки случай трудова книжка.

Последна редакция: вт, 11 яну 2011, 23:21 от ogan1

# 138
Дописано е "Имунизационният статус не е пълен, тъй като родителите отказват поставяне на ваксини"

Ако лекарят уточни, че поради конкретно заболяване не са направени имунизациите - няма да има проблем да получавате, семейни.Borkata_81-нали не мислиш да правиш фалшификат?

Няма такова заболяване, което да ни освобождава, просто сме ги отказали. И след като не срещнахме разбиране никъде, където можеше, вероятно точно това ще направим. Все пак това са 420 лева...

Виж, "огън1", ясно ми е защо си променяш така горното мнение във все по-остроумно, но предпочитам да запазиш тая остроумност в твоят дом. Попитала съм нещо и след като не можеш да помогнеш на конкретната молба, то по-добре не коментирай. Колко от циганчетата са ваксинирани(защо) според теб и за колко от тях взимат детски?

Последна редакция: вт, 11 яну 2011, 23:59 от AnMary

# 139
Моля ви, пишете Praynig Интересува ни само има ли нещо като заключение дописано на бележката ръкописно под напечатаното или не.

# 140
Моля ви, пишете Praynig Интересува ни само има ли нещо като заключение дописано на бележката ръкописно под напечатаното или не.
Не всички лекари издават еднакви бележки за имунизациите.Аз имам 2 деца и на двете издадоха различни бележки.Освен ако не държиш на този образец,който е публикуван в ДВ мисля.Щом на вашата бележка е отбелязано,че нямате всички имунизации,значи няма да получите детските.

# 141
Дописано е "Имунизационният статус не е пълен, тъй като родителите отказват поставяне на ваксини"
Ако лекарят уточни, че поради конкретно заболяване не са направени имунизациите - няма да има проблем да получавате, семейни.Borkata_81-нали не мислиш да правиш фалшификат?

Няма такова заболяване, което да ни освобождава, просто сме ги отказали. И след като не срещнахме разбиране никъде, където можеше, вероятно точно това ще направим. Все пак това са 420 лева...

Когато човек иска да упражни свое право, то той трябва да спази законовите изисквания за упражняването му.
А и принципно всеки носи отговорността и, следователно, трябва да е готов да понесе последиците от изборите, които прави в живота си!
А отстояването на избор съвсем не мисля, че изисква извършването на документно престъпление!

# 142
Предполагам хиляди пъти е питано, но доколкото се порових - не можах да открия, та въпросът ми е - има ли образец на тази прословута бележка за имунизациите, защото моята лекарка твърди, че е свободен текст просто? Два пъти ме връщат от социалното, затова да сверя - молбата попълнена, бележка за дохода, за имунизациите, ЛК, акта за раждане и...още има ли  ooooh!
Образеца на молбата от предната тема от 2009 - актуален ли е?  Embarassed

# 143
Предполагам хиляди пъти е питано, но доколкото се порових - не можах да открия, та въпросът ми е - има ли образец на тази прословута бележка за имунизациите, защото моята лекарка твърди, че е свободен текст просто? Два пъти ме връщат от социалното, затова да сверя - молбата попълнена, бележка за дохода, за имунизациите, ЛК, акта за раждане и...още има ли  ooooh!
Образеца на молбата от предната тема от 2009 - актуален ли е?  Embarassed
Мисля,че някой беше споменал,че е била публикувана в Държавен вестник.

# 144
viliko, бланката на молбата не ти ли я дават социалните?
За имунизациите - на моя приятелка, която подаваше молба лятото, джипито й беше дала бележка в свободен текст, че детето има проведени редовни профилактични прегледи и всички изискуеми за възрастта имузации. На мен преди 2 месеца пък директно от системата, която имат на компютрите си, намери данните на децата ми и ми извади разпечатка вкл. с датите на прегледи и имунизации и отдолу пак си пишеше, че всичко е направено. Мисълта ми е, че най-важното е съдържанието на документа, не вярвам формата да е от голямо значение (разбира се, без подпис и печат не може, де).

# 145

Виж, "огън1", ясно ми е защо си променяш така горното мнение във все по-остроумно, но предпочитам да запазиш тая остроумност в твоят дом. Попитала съм нещо и след като не можеш да помогнеш на конкретната молба, то по-добре не коментирай. Колко от циганчетата са ваксинирани(защо) според теб и за колко от тях взимат детски?
пРОМЕНИХ МНЕНИЕТО СИ ЗАЩОТО ПРОЧЕТОХ ОТГОВОРА ТИ И КОЕ  ПО ТОЧНО НЕ ТИ ХАРЕСА, ВЕЧЕ СА ТИ ОТГОВОРИЛИ. - ............  но се чудя не ти ли е неудобно да поставяш  такъв въпрос и чувала ли си нещо за документна измама?

Последна редакция: ср, 12 яну 2011, 22:10 от ogan1

# 146
viliko, бланката на молбата не ти ли я дават социалните?
За имунизациите - на моя приятелка, която подаваше молба лятото, джипито й беше дала бележка в свободен текст, че детето има проведени редовни профилактични прегледи и всички изискуеми за възрастта имузации. На мен преди 2 месеца пък директно от системата, която имат на компютрите си, намери данните на децата ми и ми извади разпечатка вкл. с датите на прегледи и имунизации и отдолу пак си пишеше, че всичко е направено. Мисълта ми е, че най-важното е съдържанието на документа, не вярвам формата да е от голямо значение (разбира се, без подпис и печат не може, де).
Дават я, но няма да ходя аз - а мъжът ми и искам всичко да е подготвено, защото два пъти ме връщат вече! Първият път - носех копие от Акта за раждане, не знаех, че трябва и оригинал, втория път - Къде ви е б ележката за имунизациите - ама защо не го казаха предния път се питам аз...Третият опит искам да е успешен и да е готов пълен комплект, но като знам, че мъжът ми не е особено поправен административно...Затова питам. Мерси все пак, да се надявам, че лекарката ще знае какво да ни даде. А иначе това ли е всичко за носене последно - като изреденото горе?

# 147
Бланката за имунизациите не е от значение, може да е написана на ръка, може и да е принтирана от компютър-по-важен е текстът- Детето-три имена- има проведени редовни профилактични прегледи и всички имузации за възрастта.
viliko, да, това са документите. Съпругът ви да не забрави да носи вашата лична карта-оригинал, не копие и молба-декларацията да е подписана от вас. Образецът от 2009 г. не е актуален. Поради въвеждането на изискванието за имунизации през април.2010 г. бе актуализирана молба- декларацията.

# 148
А нея има ли я някъде...иначе как ще я подпиша  Tired

# 149
В сайта на МТСП мисля, че няма от актуализирания образец. В соц. подпомагане със сигурност имат бланки.

Общи условия

Активация на акаунт