Предучилищна- набор 2004, Тема№2

• 32 865
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
  • София / Пловдив
О, да, аз също не желая да бъде в един клас с всички деца от групата точно по тези причини и не само. Смяна на средата ще й дойде добре.

Peace
Именно поради тези причини не последвах избора на по - голямата част родители на децата в групата ни. Около 16 броя вече са записани в един и същи клас.
Искам детето ми да има нови познанства, да изгражда нови връзки и да се адаптира сред нови хора.

# 541
Дано няма такова ограничение при нас, въпреки всичко ще се радвам да е с познати деца Embarassed аз и моята най-добра приятелка бяхме заедно в градината и после ни записаха в един клас, искам това и за детето си ...

# 542
  • София
Моето момче и тази година попадна сред абсолютно непознати деца /защото не е ходил на градина/, а със сигурност ще е сред непознати и в първи клас, защото ще бъде в друго училище. Беше трудно първите два месеца, но вече има промени само към добро. Надявам се новите предизвикателства да изградят у него още хубави качества.  Praynig

# 543
Децата, които са приятелки на Валя в детската градина са записани в различни паралелки. Те пак ще си бъдат заедно и така ще могат повече неща да си обсъждат след време. Неща свързани с училището. Сигурна съм, че все ще има някое дете от групата и в класа. Не ме притеснява адаптирането и.

# 544
Да се запиша и аз тук.Малката сега е ПГ в детската градина и не съм очарована много какво учат,просто защото нищо не ги учат.Бихте ли казали вашите деца какво учат в ПГ?

# 545
  • София / Пловдив
....Бихте ли казали вашите деца какво учат в ПГ?

По - напред сме обсъждали, пък и в старата тема сме писали доста. Ако имаш нерви да четеш толкова, де  Wink

# 546
Учат по план и учебна програма. Накрая трябва да с усвоили едно и също независимо от различните системи.
Дъщеря ми учи по програмата на "Изкуства".

# 547
Исках да кажа,че при нас ми се струва,че нищо не учат.Колкото пъти питам Теди какво правихте днес-учихте ли.. тя ми отговаря,че госпожата е казала,че днес ще си почиват и ги е оставила да си играят.

# 548
  • София
момичета, вашите деца познават ли часовника? (имам в предвид часовник със стрелки)

Въпросът ми е провокиран от това : 
Помня, че трябва да знае буквите, да преразказва и познава часовника, годишните времена и да се ориентира за посока, времеви интервал ....ей такива.

И друго - ако часовникът показва 21.28 ориентират ли се децата ви, че е 9.30 (защото аз съм казала, че в 9.30 трябва да е в леглото, но ако пише 21.30 не го възприема като 9, пита - 21 колко беше...нали не е 9...примерно) А стрелките са мътна Индия  ooooh!

Кики и аз си мисля, че в нашата ДГ доста рисуват, редят пъзели и го карат лежерно, минали са цифрите и няколко букви, не знам дали всички гласни дори  Naughty
Ама и госпожите - едната учи нещо, беше 2-3 седмици отпуска, на очни, другата имала "да чисти отпуска" и нея я нямаше 2 седмици, сега им сменят добрамата  Crazy насред януари, събрали са групите според това на коя група й ремонтират стаята - та пак месец ще откарат в неучене...та така

# 549
  • София / Пловдив
момичета, вашите деца познават ли часовника? (имам в предвид часовник със стрелки)
....

Моето не, със стрелките още се бърка.

# 550
Да, познава от скоро, и то от пусти зор да разбере от един тефтер какво значат часовите зони.

# 551
И Гого отскоро почна да познава часовника, не всеки път, бърка понякога но като цяло се справя. Електронен отдавна познава.

# 552

Ясно. Да не се притеснявам толкоз много, че ако се приберем няма да вземат Стефан в даскало.

Немирница, ако за чужбина говориш, точно такъв пример ми даде замдиректорката - каза, че са имали такъв казус и няма как да не го приемат детето.

Иначе, аз даже искам да избегна това, Владо да е с деца от групата си в детската градина, защото е свикнал само да играе и да не слуша с тези момчета (особено две от тях). Аз отчасти затова го преместих предучилищна в училище. Дори най-сериозно ще поискам да го преместят в паралелка, в която няма деца от групата в ДГ, ако е възможно. Така че, практиката на 125-то я адмирирам!

# 553
София не познава часовника. По Изкуства работят, каза, че им остават 3 листа от учебника, имат обаче един допълнителен, който купихме извън програмата, явно затова не са се разтакавали. Ако се работи само по основния материал, за да стигне до края на годината е нормално да им дават повече почивки.

# 554
  • 1st floor
И моя не познава часовника...Даже не съм го учила - мислех, че е малък...  Embarassed...

Общи условия

Активация на акаунт