Предучилищна- набор 2004, Тема№2

• 32 876
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Моята щерка познава часовника. Сега като с замисля, е била към 5,5 годишна.
За началото на учебната година и подарих будилник. Имахме проблем със сутрешното събуждане и ставане и реших, че така ще и ”подаря” малко отговорност, че и тя да се стресне на свой ред.
Вече си го навива дори сама.
Как става това. Обяснявам кое копче управлява стрелките  (картинка със стрелки )и кое звъненето (картинка с камбанка).
Застава пред стенният часовник със стрелки държейки будилника си и наглася стрелките според него. Стрелката за звънене е винаги на 7.
После бута копчето за включване на звъненето и това е. Аз само сверявам и гледам копчето дали е на off или on.
Сутрин звъни над главата и. Става и го спира.
Знае, че когато голямата стрелка застане на 9 (т.е.без 15) тръгваме. До тогава трябва да е готова.
Просто си го повтаряме и така го е научила.  Hug

# 556
  • София / Пловдив
....
Знае, че когато голямата стрелка застане на 9 (т.е.без 15) тръгваме. До тогава трябва да е готова.
....

Това и моята щерка го знае, някак обаче се ориентира чисто визуално.
Но не може да каже в този момент, че "Часът е 8 без 15 или 8 и 45".

# 557
Боби също познава часовника, даже за Коледа един от подаръците му беше ръчен часовник. Носи си го на ръката и е много доволен когато някой го попита колко е часа  Laughing но не се справя с електронния и постоянно ме пита, например 17:50 ч. на какво отговаря  и др. под. ...

# 558
  • Sofia
Моята девойка също горе-долу научи часовника, понякога бърка голямата и малката стрелка. За рождения й ден й подарихме часовник, на всяка точица пише часа и минутите, така че не е много трудно. Но не може да каже "часът е 7 БЕЗ 15", това не го разбира.
Обаче не знам дали нещо й говори, че часът е примерно 4:20.  Laughing Няколко пъти й казвам, че децата си лягат в 9 или ще я вземем от градината в 5, но дотам, нито следи часовника, нито нищо.

# 559
моля ви кажете ми за 125 училище - някой има ли лични впечатления? знам че има много паралелки 1 клас, примерно 6, но по колко деца са? притесняваме да не са по 30 + деца и темпото да е  супер забързано и натоварено. аз искам спокойно училище, в което не се дава зор, а се върви плавно по материала, искам детето да усети удоволствието от ученето, а да започне да учи за оценки в бъдеще. не искам и вечно да се чувства като на състезание, кой ще знае най много. незнам дали правилно обясних...

# 560
Да се включа и аз ,ния сме предучилищна в детската градина но съм Много доволна вече четем гладко и пишем познаваме човешкото тяло и т.н. това всичко се дължи на госпожите страхотни са.Дано есента когато тръгнем на училище  попаднем на та киви да си разбират от работата.

# 561
  • София
моля ви кажете ми за 125 училище - някой има ли лични впечатления? знам че има много паралелки 1 клас, примерно 6, но по колко деца са? притесняваме да не са по 30 + деца и темпото да е  супер забързано и натоварено. аз искам спокойно училище, в което не се дава зор, а се върви плавно по материала, искам детето да усети удоволствието от ученето, а да започне да учи за оценки в бъдеще. не искам и вечно да се чувства като на състезание, кой ще знае най много. незнам дали правилно обясних...

Понеже години наред живях до 125-то, на мои приятелки децата учат там, сега са 1-ви клас, доволни са. Разбира се, има напрежение в началото, но това едва ли е от номера на училището. Има психологическо натоварване, което според мен е нормално. Други мои приятелки, децата им са в 17 ОДЗ и ще бъдат тази година в 1-ви клас в 125-то. Доколкото чувам отзивте са все добри.

# 562
Момичета, а като подавате молбите за записване в първи клас, дават ли от училището бележка с входящият номер  или ви го казват и вие си го записвате сами?

# 563
Момичета, а като подавате молбите за записване в първи клас, дават ли от училището бележка с входящият номер  или ви го казват и вие си го записвате сами?

И аз затова се замислих, но забравих да питам. Не са ми дали нищо при подаване на молбата. Дали да питам??

# 564
  • София

И аз затова се замислих, но забравих да питам. Не са ми дали нищо при подаване на молбата. Дали да питам??

имам листче с печат, в който има място /точки/, в които ми попълниха вх. номер - разбрахте ли нещо  Embarassed
исках да кажа, че дори не е просто една бележка, а "по-специална" с името на училището (защото може да имам подобни бележки от няколко училища и да претендирам, че и там съм номер...еди-кой си, примерно)

# 565

на мен ми дадоха входящ номер

# 566
Разбрах и вече не се чудя, ами знам, че ако не ми дадат бележка просто ще си поискам такава . Смятам да подам молба само в едно училище и затова съм доcта притеснена какво ще стане.

ПОЗДРАВИ НА ВСИЧКИ.

# 567
И аз подадох молба само в едно училище, надявам се да е правилния избор

# 568
Моята девойка също горе-долу научи часовника, понякога бърка голямата и малката стрелка. За рождения й ден й подарихме часовник, на всяка точица пише часа и минутите, така че не е много трудно. Но не може да каже "часът е 7 БЕЗ 15", това не го разбира.

И ние му подарихме подобен.  Simple Smile Кръгъл и половин час си ги разпознава, останалото е на минути. Още не са започнали часовника в клас, но до края на годината ще учат точно кръгъл и половин час.

# 569
  • в зоната на здрача
Здравейте,
да се запишем и ние тук с моята Йоана..
Днес се записахме в 18-то, с немски и сме 57 номер.
Дадоха ни малко листче с входящия номер..

Общи условия

Активация на акаунт