Предучилищна- набор 2004, Тема№2

• 33 039
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
Абсолютно съм съгласна и аз, че си трябва  Peace но как да се случва като съм на работа от 9 до 17.30 и то на другия край на Сф и няма мърдане  #Crazy още не съм открила вариант  Cry направо незнам какво ще правя догодина с училището  newsm78 може би ще се наложи да взимам бабка под наем  Joy

# 106
Това с времето за децата е болка на всяка майка май - независимо дали за странични занимания или за повече време с децата. Аз именно заради това се започнах след майчинството работа на половин работен ден с гъвкаво работно време (и доста голям компромис с парите).

Според мен на тази възраст (а и отсега нататък) допълнителните занимания дават възможност на децата да изразходват енергията си. Просто имат страшно много енергия, средата ни е такава, че им е нужна и ако не я изразходват градивно и креативно, ще я изразходват в обратната посока. Според мен ако може да се осигури на детето достатъчно ангажираност извън детската градина, дори и тя да е у дома или на близката площадка, резултатът е същия.

Аз да споделя една хватка, която ползваме за воденето на английски. Понеже Гого ходи на английски извън детската 2 пъти седмично с още няколко дечица от групата му, сме се разбрали с родителите на едното детенце единият път да ги водя аз, а вторият - таткото на другото детенце. Така ми отпада едното ходене и мога да използвам времето за нещо друго.

Друго, което правя - докато е на тенис например (защото е един час и няма как да отида където и да е за това време да свърша нещо), ходя там на масаж или фитнес. Или чета книга (за което имам все по-малко време у дома), или чета форума Simple Smile, или си върша нещо на лаптопа. Така уплътнявам времето максимално.

# 107
Момичета, от темата за ПГ ме помолиха да попитам за училище и учителка в района на Банишора/Света троица. Дали може някоя от вас да препоръча за бъдещите първолачета?

Аз живея в Св.Троица.Моята дъщеря учи в 45 ОУ при Драга Василева.Лично бих я препоръчала като сериозен учител ,но в същото време много мило се държи с децата.
Другото у-ще в района е 43 ОУ.Но за там нямам информация.

Ето отговора на една мила майка.
Можете да проверите лично в училището.  Simple Smile

Относно доп. занимания в училище, нашите дребосъци още от тази година имат всевъзможни такива в училище на място, така че този въпрос има решение.  Peace

# 108
  • В светлината на слънцето
Аз честно казано съм леко скептична към заниманията на място в училище. Thinking Не ми се струват сериозни. Може и да не съм права, не знам. Thinking

# 109
  • Sofia
Люлин - мерси! Simple Smile

2К, нямаш ли вариант да се договориш да ходиш по-рано/ да нямаш обедна почивка? То зависи и от типа работа де...
Аз, както казах, отивам 1 час по-рано, от близкия магазин си взимам обяд и така ми се смята, че не излизам 1 час в обедна, та към 16 вече мога да се измъкна.

# 110
При нас винаги са си били сериозни занимания.
Нищо общо с детско-градинските. Peace

# 111
Абе много не ми го позволява работата  Sick, но съм го мислила този вариант, евентуално за догодина...тъй или иначе училището почва по-рано от ДГ и ще стигам по-рано, а на обяд и без това рядко излизам, та може би ще трябва да спазаря шефа да си тръгвам и по-рано, че дори и да е на занималня ...пак не е като в градината до 18.30  newsm78 незнам ...живи и здрави ще го умувам...но първо трябва училище да избера ...пък после по реда  Rolling Eyes

# 112
  • София
При нас за съжаление няма школа по шах. Иначе вкъщи се играе, по нейно настояване.
На какво и как ги учат в школата?
О, нямам си и на идея, каква им е схемата там. Thinking
Имам информация, само от това, което тя разказва.
А, тя е впечатлена, засега, само от големината на шахматната дъска. Mr. Green

Последна редакция: пт, 12 ное 2010, 14:10 от kopche

# 113
Момичета, от темата за ПГ ме помолиха да попитам за училище и учителка в района на Банишора/Света троица. Дали може някоя от вас да препоръча за бъдещите първолачета?

Аз живея в Св.Троица.Моята дъщеря учи в 45 ОУ при Драга Василева.Лично бих я препоръчала като сериозен учител ,но в същото време много мило се държи с децата.
Другото у-ще в района е 43 ОУ.Но за там нямам информация.

Ето отговора на една мила майка.
Можете да проверите лично в училището.  Simple Smile

Относно доп. занимания в училище, нашите дребосъци още от тази година имат всевъзможни такива в училище на място, така че този въпрос има решение.  Peace

само да допълня, че 45 ОУ е и с басейн, така че могат да се съчетаят нещата

# 114
  • София
.... че дори и да е на занималня ...пак не е като в градината до 18.30  newsm78 незнам ...
Това е и моята болна тема  Thinking
Две години подред ходеше (баткото, разбира се) на спортна гимнастика на Герена и на английски в Британика, но и двете заимания бяха от 6-7,30 (гимнастиката) и 6,15-7 (английския). И пак не беше лесно да бягам от работа и да стигам навреме. Имахме детегледачка за бебето, която често нарамваше малката в студа (зимата в сняг, а и е тъмно по това време) и отиваха да го вземат от градина и да го заведат на съответното занимание, а всичко е на 15 мин разстояние (живеем до стадион Герена). Тази година нямаме детегледачка, малката тръгна на ясла (голям финансов товар падна от плещите ни), и аз вече не мога да го водя почти на нищо. Английският ни е от 6,30-7,40, което е постижимо, и ходи, но гимнастиката се оказа от 5 (защото повечето родители така предпочитали) и съответно не ходи тази година  Crossing Arms Кои са тези родители, дето така предпочитат - не ми е ясно, но какво се учудвам, в 4-4,30 в двора на градината е мравуняк, след 5 по групите има по 5-6 деца  ooooh!

Ако догодина занималнята в училище не е до 6 - не знам как ще става взимането...наистина не знам  Thinking
Май това се оказва основен критерий при избора на училище за мен...това, с най-продължителната занималня...или пък най-близкото, за да се прибира сам, когато се налага (в 1 клас май не ги пускат да си тръгват само от училище).

# 115
.... че дори и да е на занималня ...пак не е като в градината до 18.30  newsm78 незнам ...
Това е и моята болна тема  Thinking
........
Май това се оказва основен критерий при избора на училище за мен...това, с най-продължителната занималня...или пък най-близкото, за да се прибира сам, когато се налага (в 1 клас май не ги пускат да си тръгват само от училище).
Не само болната тема ни е една и съща  Joy ами и района  Peace имаш ли вече идея за училище ...аз все още съм в "потрес" и ужас  Sick

# 116
  • sofia
В голяма чуденка съм ooooh!

31во,119то,38о.......
93то и 12то категори4но не препоръ4вам Peace

Минават ли децата на целодневно обу4ение от догодина?Защото аз раз4итам на занималня за 1-4 кл.,добра дисциплина ,западен език и допълнителни спортни занимания Twisted Evil

Май много искам Mr. Green

# 117
  • Sofia
lavender, на моята колежка детето е 1ви клас в 119то, тя е доволна като цяло освен малко от организацията. Целодневно са - обядват там и следобяд са на занималня. Това, което я дразни, е, че в началото им казали, че занималнята е до 18 и преди това не могат да си вземат детето. Като отива в уречения час, се оказва, че другите ги взимат до 17, а нейното стои само накрая. Единия ден бяхме заедно там в 17:30 и пак не я пуснаха да си вземе детето.  Crazy

# 118
  • София
Не само болната тема ни е една и съща  Joy ами и района  Peace имаш ли вече идея за училище ...аз все още съм в "потрес" и ужас  Sick

И аз съм в "потрес", спокойно, много сме, силни сме  Mr. Green а и още не съм ходила до набелязаните училища  Embarassed
Драмата е между 143 ( дето е прехваленото за квартала, ама ни е по-далече) и по-близкото 49. Повече клоня към 49, защото до него стигаме по вътрешни улички и няма светофари и пресичане, а и Британика е до него /ако продължи да ходи там и догодина/, но там това профилиране от 1 клас - приложни изкуства, хореография, информационни технологии и тенис - голям смут, все се надявам някой да ми препоръча учител и да ми реши дилемата с профилите  Crazy

Защо изобщо е необходимо да има профилиране от 1 клас! Ми да си има там ЗИП-ове, СИП-ове, ама с това профилиране ние не можем да избираме сега ЗИП-български /английски или каквото там избират повечето училища, защото "профила" ни е хореография, примерно, и ЗИП-а е именно това  Crossing Arms

Вие къде сте се насочили? Вашия батко не е ли учил в някое училище в района?

# 119
  • на път
В голяма чуденка съм ooooh!

31во,119то,38о.......
.............

Аз живея до 119 и не го препоръчвам .... не ми харесва това което виждам и чувам.
За 31 чувам само хубави неща - единственото лошо е, че дисциплината била много строга (позече от общоприетото).

Общи условия

Активация на акаунт