Предучилищна- набор 2004, Тема№2

• 32 980
  • 736
  •   1
Отговори
# 195
Да благодаря и аз за линковете на Кейси и на Гос`жа Мафани , чак сега успях да ги разгледам, много полезно  Hug

# 196

В България в частните училища.

Имах предвид в кре частно училище, ясно, че е тук. От моето проучване, това е от горните цени (примерно в АЕА е толкова) - повечето са по-малко.

Да в АЕА примерно в ААУ е повече дори.Написах сумите за съпоставка заради Кейси нали са в Америка.У нас ако не се лъжа това са двете американски училища в които има ПГ.

# 197
Малката имаше за домашно да занесе "чорапче без другарче". Правили са шарени змии. Simple Smile
Веднъж занесохме фигурки от солено тесто да оцветяват, сега имаме индивидуални поръчки кой какво иска за следващия път. Simple Smile
Купихме им по едно гипсово джудже да оцветят за Коледа.
И наблягат на изработването на предмети на основата на ролки от тоалетна хартия.  (Wink към темата за Коледен календар).

Въобще не ми се влиза в горната дискусия за частните училища.
Само че потърсих сайта на "Дорис Тенеди", които са ми на много удобно място.
Въобще не ми хареса този тест, според който видимо децата са подготвени по-добре по английски, отколкото по български и математика. http://www.doristenedi.com/bg_ver/admition_files/1all.pdf
А шрифта в теста в английската му част оставям на Кейси да го коментира.

# 198
  • Sofia
Ей, много забавни занимания!

Това ме подсети колко бях разочарована от беглия ми поглед върху учебника по Бит и техника за първи клас. Имаше някаква задача да се направи картичка за Коледа, вътре сложени за изрязване шаблони на борчета, фона на картичката и всичките други елементи с подробно описание кое къде - нула креативност от страна на децата! А едно време какви апликации правехме за празниците...  Rolling Eyes

П.П. Тоя шрифт е покъртителен, дори аз не мога да се съсредоточа върху текста.

# 199
  • На небето
Абе момичета по повод Нова година има ли ли сте родителска среща да решите, колко пари ще се отделят за подаръци или вие ще купувате. Какво ще се организира изобщо. Подаръците на всички деца еднакви ли ще са или ще питат децата какво искат или пък каквото им се купи изобщо?
При нас нищо не е коментирано някой е решил самосиндикално и е планирал и е купил подаръци без другите родителите изобщо да знаем каквото и да било.  newsm78

# 200
Част от събраните пари в началото на годината си ги предвидихме за: Коледно тържество - идването на Дядо Коледа в клас, почерпка за децата и подаръче за всяко от тях.
Стигнахме до извода подаръците да са еднакви, и ще ви кажа какво мислим да направим.
Скоро се открива Панаира на книгата, миналата година имаше много добри цени.
От там ще купим книжки.

Спомням си преди няколко години едни родители бяха занесли в ДГ подарък шейна за детето.  doh

# 201
Подаръците както винаги ще са общи. Ще се подаряват на децата на коледното тържество.
Най-вероятно ще е дребна играчка. Родителският актив има грижата да ги купи, опакова и достави в ДГ.
Сумата за тях ще бъде взета от събраните в началото на учебната година пари.

# 202

Малката имаше за домашно да занесе "чорапче без другарче". Правили са шарени змии. Simple Smile
Веднъж занесохме фигурки от солено тесто да оцветяват, сега имаме индивидуални поръчки кой какво иска за следващия път. Simple Smile
Купихме им по едно гипсово джудже да оцветят за Коледа.
И наблягат на изработването на предмети на основата на ролки от тоалетна хартия.  (Wink към темата за Коледен календар).

Въобще не ми се влиза в горната дискусия за частните училища.
Само че потърсих сайта на "Дорис Тенеди", които са ми на много удобно място.
Въобще не ми хареса този тест, според който видимо децата са подготвени по-добре по английски, отколкото по български и математика. http://www.doristenedi.com/bg_ver/admition_files/1all.pdf
А шрифта в теста в английската му част оставям на Кейси да го коментира.

Според мен няма дискусия за частните училища,ако не се лъжа сме в друга тема.Информацията по горе е за Кейси и SZA а не е с цел дискусия.Относно удобното място newsm74 ,четеш ми постовете.

По въпроса за теста  на Дорис Тенеди мисля ,че децата не са подготвени по английски повече,просто по български и математика имат спусната програма от МОН и се придържат към нея, както във всяко училище.По английски заниманията във всяко училище са различни и материала, който се изучава е различен.Иначе за шрифта  #Crazy

Подаръците  при нас ще са на принципа всеки родител трябва да купи подарък между 5-7 лв.После Дядо Коледа ги събира в чувала и на кой каквото му се падне.
Книжките са много добър вариант Simple Smile

# 203
За Коледа в нашата група обикновено родителите купуват подаръци, като има лимит за парите (примерно всеки подарък да е до 20 лв), носим ги опаковани и надписани за кого са и Дядо Коледа ги раздава. Тържеството е за цялата детска градина, не е по групи. Получаваме по една снимка на детето с Дядо Коледа и една на цялата груп ас Дядо Коледа и това е. Не знам тази година какво ще се реши, но предполагам няма да е много по-различно.

# 204
Спирам да се оплаквам от врътките, с които ми мъчат детето. Благодаря за терапията  Laughing

# 205
  • София
И при нас подаръците си ги носим ние, като освен лимит за парите (20-тина лв) има и лимит за размера - един огромен подарък ще заеме много място в чувала на добрия старец  Peace Тържеството е общо за градината, а децата са просто зрител на някакво представление - театър или клоуни. После се прибират по групите и чакат Дядо Коледа с чувала за съответната група и с антуража си - разни представители на сладкарски марки, които раздават щедро вафли и бонбони и фотографа, който трябва да запечата момента. Получаваме снимка на детето с Дядо Коледа и подаръка и една обща за групата, ако, разбира се, решим да си ги купим.

Спомням си преди няколко години едни родители бяха занесли в ДГ подарък шейна за детето.  doh

Оооо, шейна, на моята приятелка в групата (групата на детето й, разбира се  Crazy ) едни родители занесли телевизор с огромна червена панделка - ми това искало детето, какво да се прави.... Whistling ... така че....  ooooh!

# 206
Оооо, шейна, на моята приятелка в групата (групата на детето й, разбира се  Crazy ) едни родители занесли телевизор с огромна червена панделка - ми това искало детето, какво да се прави.... Whistling ... така че....  ooooh!

Това не искам и да си го представя   Crazy  ooooh!

При нас всеки носи опакован подарък. По-възможност по-малък и като обем и като стойност  Laughing
Отделно събираме до 10-тина лева за торбичка с лакомства, като родителския комитет е натоварен с тази задача  Laughing

# 207
Спирам да се оплаквам от врътките, с които ми мъчат детето. Благодаря за терапията  Laughing

Ау, колко си лоша пък.  Mr. Green
На мен разказите ти и линковете са ми много интересни и най-вече полезни!!!!  Hug

# 208
Не, аз от шеговита гледна точка.  Simple Smile Защото, наистина е безумие, ако ги карат да пишат така. В този случай се предполага, че и нивото на практическо обучение, следва да е много високо.

Иначе, дори за мое учудване, на Самуил му се получават ръкописните букви  Simple Smile
Това е последното, което донесе тези дни.
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs483.ash2/75687_159 … 108_5608587_n.jpg

# 209
Според мен не пишат така децата, просто съставителят на теста си е харесал този шрифт. Laughing

Кейси, браво на Самуил. Но това не е ли писане с печатни букви, а не ръкописно?

Общи условия

Активация на акаунт