Предучилищна- набор 2004, Тема№2

• 33 208
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
В нашата ДГ за закуска в 10 часа дават плод, както и миналата година

# 226
И при нас е плод  Peace

# 227
  • Бургас
и при нас  е плод  Peace

# 228
  • В светлината на слънцето
При нас има плод по принцип - тоест още от първа група.
Коледно тържество им организира самата градина - с Дядо Коледа, театър, песни, танци и подаръчета - на всички деца еднакви. Те са жест от самата градина към децата. По същия начин им дават подаръчета за 1 юни, тоест края на учебната година, както и за началото. Градината не е частна, а държавна.

# 229
Леле, момичета, като ви чета, косата ми настръхва. Аз мислех, че най-рано януари става записването за първи клас, а тук половината сте записали децата си. Как е възможно, след като официално става много по-късно?!

За Надежда ми е въпросът. Някой да даде предложения? До нас е 54-то (ние всъщност сме в Толстой). То се води нещо като елитно, но по мои лични впечатления е далеч от това определение. В него ходят децата на всички квартални мутри и това му е елитното... но се предпочита. Чудя се дали да пусна там документи или да пробвам другаде, ако не е прекалено късно... Защото 15-то си е добре за предучилищна, но за първи клас ме съмнява... Идеи?

# 230
  • София
Здравейте! Записвам се да следя темата,че догодина ще си имаме първолак в къщи!

# 231
# 232

Масата не ме вълнува.
Твърде амбициозен родител съм, за да се задоволя само с класическото образование и да огранича децата си с него.  Simple Smile
Лошото е, че средата влияе и то много, но може да се използва и в положителен аспект.

# 233
Лошото е, че средата влияе и то много, но може да се използва и в положителен аспект.

И аз така, че чак се изнесох.  Mr. Green Ама средата......ех, средата....
Идват на интервю във фирмата младежи над 20 г, дето криво-ляво са си спретнали CV, но на писменият тест изпопадат като круши. Болно ми е. Дай им FB и skype и не ги търси за работа. Пуснах линка не случайно тук.

# 234
В една друга тема се изписа доста за образованието.
"Образование тук и там(USA)",мисля че така се казваше.

Не е хубава тази статистика,но е факт. Cry

# 235

Понякога, просто ей така, без да вървим напред с амбицията си, детето случва на Учител, който му дава много повече от това, което можем да предположим.
Така стана с голямото ми дете в ПГ. За което ще съм винаги благодарна на госпожата му.

А за тази статистика на първо място изобщо не са виновни учители и училище, а семейството е в основата. Много деца са "изтървани" докато родителя ходи да работи на 3 места. Извинете офф топика.

# 236

А за тази статистика на първо място изобщо не са виновни учители и училище, а семейството е в основата. Много деца са "изтървани" докато родителя ходи да работи на 3 места. Извинете офф топика.

Зависи от родителя. Има такива, които и у дома да си стоят, пак на финала се сдобиват с изтървани деца.

# 237
Не знам как попаднах на коментарите за Сендовата система и понеже и аз учих 7 години по нея в Пловдив се изкуших да драсна нещо. Супер си беше системата, искам и за моето дете такава:-)
Спомням си как влязох в класната стая и само аз от целия клас прочетох написаното на черната дъска.....това, защото дядо ми още на 6 ме научи.....

Моето 6-годишно чедо обаче не проявява никакъв интерес към писане, букви, цифри.....едва от 2-3 седмици показва ентусиазъм.....обаче още не знае всички букви и не ги разпознава като звуци, и иска директно да чете Rolling Eyes
Сега е предучилищна в детска градина. И понеже я виждах в трета група, че не проявява интерес, не я натисках да учим у дома. Тя обича да рисува повече.....
И много ми е гузно, че не успявам да я науча на основни неща. Нетърпелива е, бърза, аз като повторя 5-6 пъти едно и също и леко изпушвам. От друга страна се успокоявам, че по-рано или по-късно и тя ще се научи да чете, че и да смята даже  Simple Smile Не може всички да са еднакви......

Я кажете, всички 6-годишни ли могат вече да четат и пишат?!

# 238

Я кажете, всички 6-годишни ли могат вече да четат и пишат?!

Онзи ден говорих с учителката на дъщеря ми по този въпрос.
От 25 души клас да четат може само едно дете, да пишат думи по-дълги от четирибуквени 4-5 деца.
Каза, че е нормално, да не могат, поне през първата част от учебната година.
Би следвало тези с по-голям афинитет към писане и четене към края на ПУ да могат.
Не вижда смисъл да се притесняваш.

# 239
  • София
Естественно,че не могат всички 6 годишни да четат и пишат,не е и нужно.Затова отиват в първи клас в крайна сметка.Не се притеснявай и не насилвай нещата.

Общи условия

Активация на акаунт