Предучилищна- набор 2004, Тема№2

• 33 119
  • 736
  •   1
Отговори
# 330
  • 1st floor
Подкрепям напълно  Free Soul !!! Peace
От първостепенно значение за мен е у-щето да е максимално близо и учителката да си разбира от работата. Голямото ми дете е пети клас , учи в у-щето до нас.Навремето разпитах при коя от у-чителките да я запишем . И който и да питахме - отговорът беше един. Та записахме я при въпросната г-жа и мога да кажа , че бях направо възхитена... Heart Eyes...Винаги усмихната, не строга и лоша, но изискваща...децата я обожаваха и не смееха да не учат , не защото им се караше , а защото не искаха да я огорчат и да се изложат пред нея...У-щето тръгна по мед и масло и все още така върви, въпреки че вече не е при нея...Много внимателно трябва да се подбира не толкова у-щето , колкото самата учителка...Тя трябва да успее да ги научи да учат!!!

# 331
Да ви е честита Новата 2011 Година на Вас и Вашите тазгодишни първолачета!

Ето търсачка за училищата в София.

# 332
При нас тържеството беше точно по същия начин, но мина на 17-ти.
Да не сме в една градина? Ние сме във филиала на 12 градина.

Не, ние сме в 7 ОДЗ.

Аз съм си заложила този месец да ходя да проуча училищата до нас - 73-то и 104-то. Имам вече доста отзиви от родители, за съжаление много противоречиви за училището, което предпочитам, а и не мога да събера много ясни мнения за учителките, които поемат първи клас догодина... Но ще отида така или иначе до училищата да поразпитам директорите или когото намеря да ми отговаря на въпросите Simple Smile Не знам дали биха ми позволили да се срещна с учителите, които ще поемат първи клас, индивидуално, но ще се пробвам... И така. След подледните доклади и анализи за нивото на образованост на децата ни, продължавам да съм в тих ужас по отношение старта ни в тази система.

# 333
За много години! Много успешна година ви пожелавам!

Моето мнение съвпада абсолютно с това на Непокорна.  Peace

SZA
, http://www.sou73.bg/, не знам дали има приемното време на директорката обаче.
Но на първа стр. се сблъсквам с това, което там ме изкарваше от равновие, всеки ден предхождащ празничен такъв е практически неучебен и заради разни заседания честичко си има дни с по 20 мин. учебен час.
За месец май си договаряй от рано отпуска. Peace
Ако се запишете там.
Малката през ваканцията много се упражнява по нейно собствено желание, сяда и си пише детето нещо. Много време изкараха на снега, бяхме през цялото време на планина. Ноооо, утре сме на училище! Чака го вече с нетърпение.

Непокорна,
ако не греша, вашата кака е тръгнала първи клас на 6 години? Би ли разказала малко повече? Казваш, че учението върви чудесно, но дали в някакъв момент е срещнала трудности? Благодаря ти.

Последна редакция: нд, 02 яну 2011, 22:11 от Люлин

# 334
Люлин, мерси, следя им сайта. А какво има месец май (освен ако нямаш предвид записванията за първи клас)?

# 335
Освен матурите - 2 неучебни дни, има кандидатстване след 7-ми клас - още 2. Дотук 4, по техния график прави 8. Предхождащите са с часове по двайсетина минути. Слагаме и официалните празници. Още нещо за спортно-културен полуден имаше. Раздаване на бележници. Всъщност от месеца не останаха учебни дни, които да събереш на пръстите на двете ръце. Но затова пък в тях са изходните нива! За които при нас не че обявяваха резултатите, но пък бяха някакъв наочакван стрес насред вс. тия неучебни дни.
Много бях ядосана миналата година.
В нашия клас даже не се разбра точно кога свърши учебната година. ooooh!

Предполагам, че с целодневното обучение, което навлиза от тази година ще има осигурен престой за децата в тези дни с никаквите часове. Както беше преди за децата от занималнята. Но на мен идеята не ми е да осигурявам просто един престой на детето в у-ще Stop

# 336
  • 1st floor
Непокорна,[/b] ако не греша, вашата кака е тръгнала първи клас на 6 години? Би ли разказала малко повече? Казваш, че учението върви чудесно, но дали в някакъв момент е срещнала трудности? Благодаря ти.
Да, тръгна на у-ще по-рано , защото я изтеглиха малко по-рано от яслата и така си вървеше. Беше най-малката в класа. Когато започна първи клас , аз започнах нова работа след майчинството с малкия. Стреса и за двете беше голям, но се справихме. По-скоро тя се справи съвсем сама...Имах време колкото да я заведа до у-ще и след това я виждах късно вечер. Но детето се научи да бъде самостоятелно. Ходеше на занималня до четири и половина, там успяваше да си напише и научи ...Честно да ви кажа така и не разбрах какво са учили в първи и втори клас, както казах детето се оказа отговорно и самостоятелно и се справяше чудесно. Никога не съм висяла да уча с нея...До трети клас...Когато дойде преломния момент...Г-жата ми се оплака , че спряла да пише домашни . В разговор с нея разбрах, че в живота на всеки ученик идва момент , когато се пробва да мързелува...Ако номера мине, ок...Та в продължение на месец , всяка вечер сядахме в девет и половина вечерта да се караме, защо пак е без домашни и тепърва да ги пише...С ученето нямаше толкова проблеми, защото явно е запомняла всичко там, но в къщи  бе решила , че няма да прави нищо...Слава Богу , мина и този проблем...Сега само от време на време я изпитвам, профилакитчно...И нещата вървят отлично...Надявам се и малкия да е като нея, и поучила се вече от грешките си , да мога да му обърна повече внимание... Confused

# 337
Непокорна, благодаря ти!

# 338
  • Sofia
При нас тържеството беше точно по същия начин, но мина на 17-ти.
Да не сме в една градина? Ние сме във филиала на 12 градина.

Не, ние сме в 7 ОДЗ.

Аз съм си заложила този месец да ходя да проуча училищата до нас - 73-то и 104-то. Имам вече доста отзиви от родители, за съжаление много противоречиви за училището, което предпочитам, а и не мога да събера много ясни мнения за учителките, които поемат първи клас догодина... Но ще отида така или иначе до училищата да поразпитам директорите или когото намеря да ми отговаря на въпросите Simple Smile Не знам дали биха ми позволили да се срещна с учителите, които ще поемат първи клас, индивидуално, но ще се пробвам... И така. След подледните доклади и анализи за нивото на образованост на децата ни, продължавам да съм в тих ужас по отношение старта ни в тази система.

Честита нова година !!! Аз също получавам прого противоречиви мнения за 73 у-ще и ще се радвам ако може да споделите Вашата информация !!! Едно от последните мнения за това училище беше, че програмата на децата е много тежка и не всички деца могат да издържат на изискванията.... и сега се чудя дали това трбява да се приема като минус или плюс... въпреки че коментара беше категорично негативен...

# 339
За много години!!!
Аз да се включа с един въпрос, който много ме притеснява: Как ще си гледам детето от 1.06 до 15.09? От Стара Загора съм, на редовен работен ден.

# 340
За много години!!!
Аз да се включа с един въпрос, който много ме притеснява: Как ще си гледам детето от 1.06 до 15.09? От Стара Загора съм, на редовен работен ден.

По принцип в детската градина са длъжни да гледат детето до септември. Мисля, че се подаваше молба.

# 341
Още септември като имаше родителска среща предупредиха, че децата се изписват края на май месец.

# 342
  • край голямата локва
Аз също знам, че се изписват. Познатите ми се спасяваха поединично- баби, детегледачки, детски центрове- с месечна карта. Отделно към общината имало организирана детска лятна  градина- но дали и в Ст. Загора ще има трябва да питаш. И то по навреме.

# 343
Никъде не са длъжни да гледат детето през лятната ваканция, която между другото е от 24 май до 15 септември.
При добро желание от страна на директорката на ДГ, децата на хора наистина в нужда се вземат в сборни групи.

# 344
Аз също съм наясно, че на са длъжни да гледат детето, просто питам другите как се спасяват.

Общи условия

Активация на акаунт