Предучилищна- набор 2004, Тема№2

• 33 052
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
Хайде да попитам и тук ( ако не съм закъсняла да изчета всичко по темата  във форума ); Някой има ли свежи ли впечатления от 129 ОУ "Антим I" -  Ще имам първокласник 2011-2012 година и нямам никакъв ориентир в училищната ситуация в района. Мисля, че началното образование е един от най-важите във формирането на личността и отношението към учението изобщо етапи. Но не мога да си позволя лукса на частните училища -  само двамата сме семейство. И, някак ми е съвестно - дали не греша като се "оглеждам" първо към най-близкото квартално училище?
Детето е будно, любознателно и затова съм в размисъл дали не подхождам егоистично, като не прослушам и другите СОУ в района? Вълнува го изобразителното изкуство.
Благодаря ви, момичета.
Ще чакам с нетърпение вашите мнения, защото май е време поне да подам молба.
Районът ни е Оборище - ( Подуене ).

# 451
  • София
Вие вече се записвате.  Grinning Искат ли някакви документи при подаване на заявлението?

Единствено копие от акта за раждане. И на място се попълва заявление.
На мен не ми искаха копие от акта за раждане.Дали е фатално?

# 452
  • Пловдив
Записвам се в темата,защото пряко ме интересува.  Simple Smile
Интересувам се от мнение за Арменското у-ще и "Душо хаджи Деков" Пловдив.

Последна редакция: вт, 11 яну 2011, 16:21 от darusha5K

# 453
  • София / Пловдив
Записвам се в темата,защото пряко ме интересува.  Simple Smile
Интересувам се от мнение за Арменското у-ще и "Душо Хаджидеков" Пловдив.

За класиране в "Душо" - то - на първо място е адресната регистрация, направена преди декември, м.год.. Ако не си в определения им район - имате минимални, за да не кажа никакви шансове за прием. Аз лично се отказах дори да разпитвам, не ми е проблем да ми приемат детето, но стана излишно модерно в последните години и кой ли не си набута детето там.

Арменското - новият директор е леко... хм, некомуникативен /хайде, реших да бъда по - тактична  Wink/. За мен е важно при нужда да имам диалог и с директора, а при този специално, това е мисия невъзможна. Тази учебна година направиха една паралелка първокласници в повече и това създаде проблеми с целодневната занималня до 4 клас. Което беше основен плюс на училището до сега. Все още не е ясно колко паралелки ще бъдат догодина.
Ако все пак си се насочила към Арменското - от учителките, които ще поемат първи клас, ти препоръчвам г-жа Димитрова  Peace

# 454
  • Пловдив
Благодаря!

# 455
  • В светлината на слънцето
Вие вече се записвате.  Grinning Искат ли някакви документи при подаване на заявлението?

Единствено копие от акта за раждане. И на място се попълва заявление.
На мен не ми искаха копие от акта за раждане.Дали е фатално?

Вероятно зависи и от самото училище. Grinning

# 456
  • София
Всички само питаме, питаме - никой не отговаря!  Laughing Явно не това е начина, но не измислям друго за сега. Едно нещо обаче е ясно - почти всички сме еднакво неориентирани, което малко ме успокоява!  Hug

Ami D, моето дете също е много будно, но ще го запиша в най - близкото до нас квартално училище /дори не допускам друга възможност/ и не ме яде съвеста. Напатих се сега с предучилищната подготовка всяка сутрин да го водим на училище в друг квартал и сега не исакам и да чуя за преход от едно място на друго. Та ако кварталното ви училище е добро /защото нашето е, за наш късмет/, то си го запиши там. Не си струва! То детето, ако е кадърно ще си намери своите шансове и в училището до вас!   bouquet

# 457
И аз успях да стигна да подам в 2 училища  Peace - 143-то и 49-то /Подуене/ и в двете ми искаха само копие от акта за раждане и молба/заявление (като 2-те се различаваха драстично)  Rolling Eyes
Смятам да подам и в 23-то /те записват от февруари/ и може би в 129-то  newsm78 но за там се колебая, че вече съвсем излизаме от района  #Crazy
А март-април се надявам да имам вече по-добра ориентация къде ще потвърждаваме  Wink

# 458
narcis, просто попитай в темата за конкретното училище, или в сайта му, или по телефона.

# 459
  • Sofia
Здравейте,

дали някой има конкретни впечатления от предучилищните групи в 104-то ОУ.
сега разбрах, че се водят от г-жа Паскова и г-жа Мечкова.

# 460
Всички само питаме, питаме - никой не отговаря!  Laughing Явно не това е начина, но не измислям друго за сега. Едно нещо обаче е ясно - почти всички сме еднакво неориентирани, което малко ме успокоява!  Hug

Ami D, моето дете също е много будно, но ще го запиша в най - близкото до нас квартално училище /дори не допускам друга възможност/ и не ме яде съвеста. Напатих се сега с предучилищната подготовка всяка сутрин да го водим на училище в друг квартал и сега не исакам и да чуя за преход от едно място на друго. Та ако кварталното ви училище е добро /защото нашето е, за наш късмет/, то си го запиши там. Не си струва! То детето, ако е кадърно ще си намери своите шансове и в училището до вас!   bouquet

Благодаря,narcis!
Успокои ми се малко душата след твоя съвет; аз подсъзнателно също бях решила да не мъча детето с излишни амбиции и да го мъкна с кола и автобуси, но друго е да чуеш съвет - отивам да подавам документи! Успех желая и на теб!!!  bouquet

# 461
  • София
narcis, просто попитай в темата за конкретното училище, или в сайта му, или по телефона.

В сайта няма подробности. Пише само колко паралелки ще бъдат, с какъв език. Дори не пише нищо за приема. Обадих се, от разговора с директорката разбрах, че записването ще бъде май - юни.  Среща с бъдещите учители ще има броени дни преди началото на учебната година, което мен изобщо не ме устройва. Та за това се боря да опозная учителите доста преди това. Тогава ще бъде доста късно. Ще съм поставена пред свършен факт. Детето вече ще е записано в някоя паралелка, при някой учител на късмет, както се казва. А тема за 55 СОУ "Петко Каравелов" в кв. "Дървеница" не намерих.   bouquet

# 462
 narcis, понеже от 55-то ме делят пет минути пеша, съответно децата на доста от съседите ми ходят там, довечера ще имам грижата да питам да попитам една от тях, на който и двете й деца са там- малкото първи, а голямото втори клас. Но на първо четене мога да ти кажа, че е безкрайно доволна от училището.

# 463
  • София
narcis, понеже от 55-то ме делят пет минути пеша, съответно децата на доста от съседите ми ходят там, довечера ще имам грижата да питам да попитам една от тях, на който и двете й деца са там- малкото първи, а голямото втори клас. Но на първо четене мога да ти кажа, че е безкрайно доволна от училището.

Ура! Точно в десятката!
Гос' жо Мафани, къде се кри до сега? Ще чакам вести с най - голямо нетърпение!
Много благодаря предварително!   bouquet

Последна редакция: вт, 11 яну 2011, 18:50 от narcis

# 464
  • София
Е, хайде най-после да се включа и в тази темичка, макар и на 31 страница... Чета си ви иначе, де... Искам да питам... Всички пишете за избора на учител, като нещо ей такова просто и безпроблемно. Хубаво, и аз съм си „избрала” фаворититите и в двете набелязани училища, ама доколкото ми е известно, нито едно от тях не предлага официално тази екстра (избор). Пък и да предлага, желаещите винаги са мнооого повече от местата. И опитът на мои познати показва, че за целта се искат връзки, мнооого вътрешни при това. Та ще съм ви благодарна да споделите как (мислите да) процедирате с оглед успешно записване при правилния Човек? С баткото не положих труд по въпроса (тогава още не четях форума), просто имахме късмет... С настоящия предучилищник обаче имам огромни терзания – да го зпиша в училището на големия, от което съм доволна като цяло (пък и злото си е „познато зло”), но нямам позиции да си избера учител, или да избера съседното училище, в което мога да ползвам тази привилегия, но пък... абе принципно клоня към първото... Проблем е също, че резултатите по приема в първото излизат, след като е приключило записването във второто... Ми не мога да го измисля! Дайте акъл, моля!

Общи условия

Активация на акаунт