ПЪРВИ клас - епизод 15

• 43 743
  • 745
  •   1
Отговори
# 435
  • Варна
Днес проведох разговор с госпожата. Писала й е в тетрадката - Можеш да пишеш по-красиво! - с червен химикал и това при положение, че детето ми е с лениво око и очила с дебел диоптър. Старае се около 4-5 пъти повече от другите деца, защото почти не вижда с едното око, а и с другото вижда зле. Confused

Учтиво напомних на госпожата, че трябва да е по-търпелива с детето ми, защото сме с проблем. Какъв е смисъла да ти правят постоянни забележки, вместо да те насърчават и то, когато даваш всичко от себе си. Детето ми наистина полага огромни усилия, знам го, защото в къщи пишем домашните.
Освен това е писала доста красиво, все пак имам опит с кака й, която наистина пишеше грозно, докато се научи. Mr. Green

Писана , а какво мисли дъщеря ти за забележката?
Понякога защитавайки децата си , може би им правим лоша услуга. Ето госпожата е писала: Можеш да пишеш по-красиво, а според теб, детето не може да пише по-красиво. Аз лично смятам забележката именно за насърчение, така и я обясни пред дъщеря си.
Друг е въпроса ако забележките са постоянни, преминаващи в тормоз.
Представи си, че голяма част от децата получават такива забележки, а твоето дете не. Дали старанието и ще продължи още дълго?

# 436
vita аз, докато се включа, вече са ти отговорили.
Сборниците и помагалата на изд.Слово, аз  много ги харесвам, специално по Математика имат много хубави сборници със задачи.
Доколкото си спомням поредицата Моливко, също е тяхно издание, и бяха много интересни и полезни в предучилищната.

Днес разгледах новите брошури на Метро, има голям избор от играчки, кукли пъзели, строители, и почти всички играчки, които се рекламират по детските канали.
Май оттам ще купуваме подаръка за Коледа, като видях колко кукли-бебета има, едно дори беше със 100 фрази на български  Mr. Green.

Ето нещо полезно за упражняване на сричкуването от Крокотак
http://krokotak.com/2010/11/dumitchki-na-sritchki/

# 437
Днес проведох разговор с госпожата. Писала й е в тетрадката - Можеш да пишеш по-красиво! - с червен химикал и това при положение, че детето ми е с лениво око и очила с дебел диоптър.

Учтиво напомних на госпожата, че трябва да е по-търпелива с детето ми, защото сме с проблем. Какъв е смисъла да ти правят постоянни забележки, вместо да те насърчават и то, когато даваш всичко от себе си.

Писана , а какво мисли дъщеря ти за забележката?
Понякога защитавайки децата си , може би им правим лоша услуга. Ето госпожата е писала: Можеш да пишеш по-красиво, а според теб, детето не може да пише по-красиво. Аз лично смятам забележката именно за насърчение, така и я обясни пред дъщеря си.
Друг е въпроса ако забележките са постоянни, преминаващи в тормоз.
Представи си, че голяма част от децата получават такива забележки, а твоето дете не. Дали старанието и ще продължи още дълго?

Писана , аз имах същите притеснения , но на нас госпожата беше написала "Докога ще пишеш така ?" аз останах малко объркана ,както сега и ти се чувстваш.Но се надявам , че  може би наистина е искала да насърчи детето.
Защото както се казва : Начина да развиеш най-доброто  у човек е ,като го цениш и насърчаваш. Това важи несъмнено и  за децата  ни .
А какво каза госпожата ,на твоята молба  в разговора ви ?

Нашият сборник Езикови задачи по Бел е на Просвета .Използваме го за Домашните работи ,които дава госпожата

# 438
Може би трябва учителите да са по-търпеливи с дечицата и заблежките да са по-тактични.  newsm78

# 439
Много благодаря за отговорите и разбирането!     bouquet
Хексе, честно казано смятам насърчаването с похвала за старанието за по-добър начин на въздействие от забележката. Peace
 Освен това, госпожата й е стояла над главата и не е спирала да повтаря, че може и по-добре. Детето ми не разбира, защо са му писали забележка, след всички положени усилия и е видимо притеснено.

При положение, че детето с едното око почти не вижда и има невероятна трудност да уцелва редовете и да пише правилно, пък и красиво, а виждам че се старае много и има голям напредък, госпожата можеше да е по-деликатна.
По-вероятно ми се струва забележката да подейства притеснително и без това още има деца, които й се подиграват.

Имам опит, защото голямото ми дете е трети клас. Повярвай знам да бъда взискателна, не съм от тези майки, които вечно се месят на учителите, но в този случай намесата ми беше напълно уместна!

П.П.Пред детето не съм коментирала, разговора с госпожата го проведох в отделна стая на саме, мисля че ме разбра, може и да е забравила, че детето има проблеми със зрението. Thinking

Последна редакция: вт, 16 ное 2010, 18:34 от Писана

# 440
като заговорихте за коледни подаръци имате ли предложения за първокласници.
Вече са ученици и не е удачно да купуваме играчки.

# 441
  • СОФИЯ
като заговорихте за коледни подаръци имате ли предложения за първокласници.
Вече са ученици и не е удачно да купуваме играчки.

http://www.igrachki.eu/ - от тук взех почти всички артикули с Хана Монтана  Grinning
http://www.vegatoys.com/index.php - от тук игрите събиране и изваждане, мини голф, фотоапарат, театрален костюм Червената шапчица, студио за татуировки. Хареса ми и микроскопа.

# 442
  • софия
Моята пише в момента писмо до Дядо Коледа. Ще го пращаме във Финландия. Пише, брише, печатно криво писмо . Желанията са мани- мани-  все от реклами , все над 50 лв. Първо желание гримьорница на ХАНА Монтана. Някой има ли идея що е то, че незнам как да го търся в нета #Crazy

# 443
[Хексе, честно казано смятам насърчаването с похвала за старанието за по-добър начин на въздействие от забележката. :peace

Peace Peace Peace

При положение, че детето с едното око почти не вижда и има невероятна трудност да уцелва редовете и да пише правилно, пък и красиво, а виждам че се старае много и има голям напредък, госпожата можеше да е по-деликатна.
По-вероятно ми се струва забележката да подейства притеснително и без това още има деца, които й се подиграват.

В училище и аз носех очила от първи до седми клас поради същата причина.Повярвайте ми,забележките не ми действаха поощрително, напротив помня ги още.

# 444
Привет и от нас  Hug
Не сме писали писмо до Дядо Коледа още ,но подхвърля нещо за собствен лаптоп  Shocked
Няма да го огрее със сигурност. При условие , че вчера в занималнята са му заляли телефона със едно шише вода, явно не успява да си опази вещите.Бясна съм на госпожата , довечера ще се разправяме - отново. Tired

# 445
За подаръци ще се радвам д асподелите идеи. Не ми се иска да е играчка, понеже бързо ще му омръзне. Мисля за плейстейшън, но пък тогава съвсем няма да иска да учи...

# 446
  • София
И ние обмисляме за подарък плейстейшън, ако успеем да влезм в новият дом за Коледа , но и мен доста ме притеснявам, че няма да се отлепи от там  Tired , макар, че ние ходим на занималня идва и зима и доста се изкушам. Другото което ме спира е цената.

Аз искам друго д апитам, не са ми превели нито детски за октомври нито помоща за ученик , а вече сме ноември, КЪМ кой да с еобърна за инфо  newsm78

# 447
Добро утро! Grinning
И Петьо иска само и единствено Плейстейшън.Не можем да си го позволим в момента. ConfusedОт играчки не се интересува от доста време.Чудя се какво да му купим.Все топки му купуваме напоследък. Flutter
Кимба, кога подаде документи?

# 448
  • с/у ОколоМръсТното

Х - 3 = 3 и нашия човек написал: 0 - 3 = 3.

това го написа и моят синковец в събота за домашно, но бързо се усети и ми вика" аааа, мамо... имам грешка. Сам си я видях, обаче...".

За Дядо Коледа още не мислим... Т.е за подаръци още не мислим, а за самото празнуване.

# 449
Да не би да не си им занесла бележка от училището, че е записан ученик? Отиди  там, къдеот подаваш документите за детските, те ще видят в досието какъв е проблема.

Общи условия

Активация на акаунт