ПЪРВИ клас - епизод 15

• 43 761
  • 745
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Декларация 1 се подава от работодателите на следващия ден след внасяне на осигуровките.

И двете фирми са с счетоводителки и мисля, че всичко е наред, защото и досега вече 3г. взимам детски и не е имало проблем, но мисля утре да отида до социалните и да питам , Благодаря ти за информацията   bouquet

# 466
Нашият стол се използва по предназначение.Но стените в стаята му са в плачевен вид от играта му с топка.А стаята я ремонтирахме преди три години. ooooh!
Вчера ми съобщи,че трябва да носи 2лв на госпожата,но не разбрал за какво са. Rolling Eyes
От доста време са на 8,а с буквите до "Н".
Все се каня да ви питам дали и при вас постоянно разместват децата.
Лято,на теб сигурно ти е нервно,но аз като си я представя Таня и все се усмихвам. Wink
Елси,голям образ. Laughing

# 467
  • София
Момичета, преди известно време бяхте пуснали линк към детски клуб в Русе, извадих си няколко листа със задачи по математика. Сега обаче като пробвам линка http://kids.souee.org/index.php?page=2&section=2 нещо не ги намирам....или аз се бъркам,че тук са били ooooh! За да ви подсетя за кои точно става въпрос- бяха по два еднакви екзепляра на лист( тогава и това се коментираше).
Много ще съм ви благодарна, ако ми помогнете да ги намеря  Peace

# 468
  • На края на вселената!
В нашия клас ги размества често децата. Не знам поради каква причина. Едно момиче е седяло с 5-6 деца досега.
Днес са взели "й", домашните по БЕЛ се удвоиха и вече са по поне 3 страници писане, отделно четене и модели. По математика утре взимат 8. Днес по физическо бяха на двора с топки, въжета и обръчи. Моята твърди, че нямали физическо, защото не се строявали, не се броили на първи-втори  Mr. Green
Аз още не съм купила стол и бюро, че няма къде да ги сложим засега. Оглеждам се за столове най-вече, приемам препоръки за нечупливи  Grinning, вероятно ще се въртят и двете госпожици на него, да е здрав и по възможност със застопоряване на въртенето.

anelima, не знам за линка, но мисля че задачите са тези.
http://dox.bg/files/dw?a=b2a7362d64

# 469
  • София
Лятооооо  Hug Hug Hug Hug
У нас е същото чудо... ooooh!

# 470
  • Русе
  Светослав си има и бюро и стол и стая с телевизор, само компютърът му е в нашата стая,защото държа там да има контрол.Обаче през цялото време е в нашата. Пише на масата до моето бюро,играе в нашата стая. Изобщо не припарва до неговите стол и бюро.

# 471
Не бил счупен ooooh!
Ей сега изпратих баща ми, дойде човекът, поправи каквото имаше, хвърли един поглед на инсталацията, най-накрая и до стола на внучката му стигнахме. Завива там нещо, застопорява, накрая каза "Нищо му няма". Много доволен, гордост и чудо.
Водя го после в стаята на същата тази внучка, да се оплача колко е неподредено, той ме отсвири "е, ти какво искаш?!" Crossing Arms
Пристрастен е...

# 472
  • София
Декларация 1 се подава от работодателите на следващия ден след внасяне на осигуровките.

И двете фирми са с счетоводителки и мисля, че всичко е наред, защото и досега вече 3г. взимам детски и не е имало проблем, но мисля утре да отида до социалните и да питам , Благодаря ти за информацията   bouquet

Детските и помощите за първокласници, нямат общо с подаваните данни от работодателите. Декларация 1 "връзва" изплащането на болничните, но не и на детските. Те се получават от социални грижи и затова там подаваме документи.
Най-добре се обади и попитай на място - може да не си дозанесла някой документ, за чиято липса са забелязали по-късно, а може и някаква тяхна грешка да е.
Моите документи ги подадох в края на септември и в края на октомври си получих парите - 150 лв.

# 473
kimbolina,казваш че си подала документите в края на септември,но са те връщали за неизрядни документи.Да не би да са ти обработили документите през октомври и да ти преведат еднократната помощ с детските в края на ноември? ThinkingДругото,което се сещам е,че може да ти е изтекъл срока на картата и затова да не са ти преведени. Thinking
Amber,Петьо също пише във всяка една стая,но не и в детската.Столът се ползва за сядане,докато строи магистрали на бюрото.Лаптопът естествено стои далеч от стаята му.
Томасе,днес бисерите са от твоята госпожица. Laughing
Ваче,как върви работата с календарите?

# 474
Ние имаме нов ученик. Едно момченце, което явно е с някакви умствени проблеми, не знам точно какви, идвала специална госпожа за него, смеело се на несмешни неща... Видях го, на външен вид изглежда нормално. Не мога да предположа с какви проблеми е, или с какви увреждания. Чували ли сте за такива варианти, да идва допълнителна г-жа да се занимава само с него?

# 475
very nice,да не би това да е т.нар. ресурсен учител?Простете за невежеството ако греша.

# 476
  • София
Аутизъм? Ресурсен учител?
Това ми идва наум на мен.

# 477
Ние имаме нов ученик. Едно момченце, което явно е с някакви умствени проблеми, не знам точно какви, идвала специална госпожа за него, смеело се на несмешни неща... Видях го, на външен вид изглежда нормално. Не мога да предположа с какви проблеми е, или с какви увреждания. Чували ли сте за такива варианти, да идва допълнителна г-жа да се занимава само с него?

Явно става въпрос за ресурсен учител. И в класа на сина ми има детенце със СОП - понеделник, сряда и петък стои в часовете с майка си, а вторник и четвъртък - с ресурсната учителка. Само за два месеца и вече има значителен напредък, много се радвам за детето и родителите му, и искрено се надявам след някоя и друга година вече да стои съвсем само в часовете  Peace

# 478
  • Sofia
 Здравейте  Laughing.
 *Ирина* ,  Hug.
 Добре е първокласника. Ходи с голямо желание на училище. Справя се без особени трудности.
 Вчера вдигна температура , та днес го оставих в къщи. Уж е по-добре , явно вирусче е пипнал.
 За подарък - не знаел какво иска. Т.е. знае , иска личен компютър , ама няма да го огрее. Та каквото реши добрия старец, това ще е  Wink.

# 479
  • Sofia
elsi, до сега разпечатвах от КРКОТАК-а..

И аз разпечатах Peace

Общи условия

Активация на акаунт