ПЪРВИ клас - епизод 15

• 44 131
  • 745
  •   1
Отговори
# 300
  • Бг-мама
Честит празник на Викитата!
Днес бях помолила Георги да сподели с госпожата си за неразположението по врема на контролното.Не толкова заради оцената , но ми се щеше детето да разбере , че това е човека с когото трябва да споделя когато нещо го тревожи в училището.Около милион пъти му повторих ,да каже на госпожата и той уж обеща.Е , да ама не .Днес пак не и казал.Чудя се дали да не ида с него сутринта и да изчакаме госпожата и и пред мен да и обясни.За да се отпусне и да почне да говори с нея.От друга страна се тревожа да не притисня повече детето.Незнам как да постъпя.

# 301
Честит празник на Викитата!
Днес бях помолила Георги да сподели с госпожата си за неразположението по врема на контролното.Не толкова заради оцената , но ми се щеше детето да разбере , че това е човека с когото трябва да споделя когато нещо го тревожи в училището.Около милион пъти му повторих ,да каже на госпожата и той уж обеща.Е , да ама не .Днес пак не и казал.Чудя се дали да не ида с него сутринта и да изчакаме госпожата и и пред мен да и обясни.За да се отпусне и да почне да говори с нея.От друга страна се тревожа да не притисня повече детето.Незнам как да постъпя.

По-добре го остави той да реши кога и как да й каже и дали изобщо да й каже. Да не го обидиш, все пак, нали е мъж! Това ги чака още доста години, мисля, че трябва да свикват да се оправят сами.

# 302
Зечова,по-важното е детето да разбере,че не бива да се притеснява повече в подобна ситуация ,отколкото да обяснява на госпожата защо не се е представил добре на теста.Според мен ще го е срам,а и надали ще се отпусне толкова лесно да споделя,дори сега да говори с госпожата.По-скоро ти му говори и му напомняй.Все пак са само първи клас,учат от има-няма два месеца и още не са се окопитили.
Моя син е обратния вариант-казва всичко на госпожата,но виждам,че е разочарован,когато тя не отвърне подобаващо и според неговите очаквания.

# 303
Зечова,аз бих говорила с госпожата(насаме,не пред детето),все пак нейна е задачата да обясни на децата,че в такива случаи е нормално да й обърнат внимание,все пак са деца и притеснението им е нормално Peace

# 304
Зечова,аз бих говорила с госпожата(насаме,не пред детето),все пак нейна е задачата да обясни на децата,че в такива случаи е нормално да й обърнат внимание,все пак са деца и притеснението им е нормално Peace
Зечова, това бих те посъветвала и аз. Ако детето не се е притеснявало още тогава е щял да говори. Не го насилвай, но говори с него. Кажи му че тя е там за да им помага и т.н.
Благодаря на всички за поздравите.  Hug
Тук започна да се мръщи и не знам какво ще ни сервира до 5 часа.  ooooh! Виктория каза, че щели да са вътре ако завали. Не си го представям как ще стане. Миналата година беше пълно с родители и деца. А кон ми се струва че няма да има ако вали.  Joy
Чиби, бързо да се оправя детето.
За скъсания моливник, не знма каков да коментирам. Отношението на госпожата изобщо не ми хареса.

# 305
deyzi  ми взе думите от устата  Wink И аз мисля, че е по-добре да говориш с госпожата насаме.
Моят син също подхожда към госпожите в училище като тези в градината и се чувства неудовлетворен, че не му отвръщат подобаващо  Simple Smile
Има време, ще свикнат.
Честито на именниците, а на болните бързо оздравяване.

# 306
  • София
Моя син снощи отново му пострадали очилата - разкривени така, че не могат да се отварят. Мъжът ми се е запасил с фини отверки и се прави на майстор, слава богу оправи ги. Ама от опит си знам, че веднъж така разкривени после са много лесно податливи и се счупват скоро скоро след инцидента.

Седнали му били на главата Shocked как става такова нещо направо не знам. Бил се облегал на някакъв стол(леко полегнал по негови думи), двама се сбили и единият, падайки, му седнал на главата. Госпожата от занималнята била отишла за дневника.

# 307
Етия, много неприятно е това. Какви са му рамките? Говоря от гледна точка на това, че и Вики е с очила. До сега сме нямали инциденти. Praynig Защо не му вземете от тези които се огъват и не се чупят. Тук обикновенни рамки с обикновени стъкла са безплатни за децата. На Виктория са 180 лева. Смяната втория път беше безплатна тук ( на стъклата). В БГ платих 50 лева за двете стъкла. В рамките на 7 месеца сменях 3 пъти диоптри.  ooooh! НАшите една леля в Бг така ги стегна, че в момента се стига до рано от едната страна на нослето. Трябва да ги оправим защото не са й удобни.

# 308
  • София
Зечова, да, такива са си. И аз мисля, че трябва ти да говориш с Г-жата, при това дискретно, дори и без знанието на детето!
И моят е същият. Имаше една задача от домашното по математика , която му беше поправена грешно от Г-жата в занималнята  ooooh!.. И аз му казах да попита класната да му обясни точно това решение. Естествено, не го е направил. Но, като се замислих, е бил прав. Щеше да е кофти. Та отидох аз при Г-жата от занималнята и изяснихме недоразумението.  Peace
И да ви се похваля. От днес Павката тренира футбол към ПФК Левски.  bowuu От другия път ни искат и екип.  Wink

# 309
Иринче,вие ли го водите в Левски?

# 310
Етиа, много неприятна случка.  Sad
Хексилина, как изкарахте снощи празника.  Wink
Иринче, успехи на футболиста.  Hug

# 311
  • Бг-мама
Благодаря на всички ви за съвета.Така ще направя , при удобен момент ще говоря с госпожата.
За протокола от вчера и ние пишем с химикал .На малкото м сме и на 8 .Георги имаше отличен на изписването на малкото м.Вика ми госпожата пък какво ми го хареса , аз не си го харесвам ,пък тя ми писала 6. Laughing
Много е самокритичен и перфекционист.

# 312
Добро утро! Flutter
Зечова,браво на детето!И моят е самокритичен,но е далеч от перфекционизма.Само констатира факта,че не се е справил отлично,т.е добре определя нивото си,без да полага усилия да го повиши. Crazy
Иринче,кажи нищо повече за тренировките-колко пъти седмично ще имате занимания,по колко време се очаква да са тренировките,кои са ви треньорите,колко деца тренират и т.н.Имате ли такса и ако имате каква е?При нас екипите са безплатни.
Снощи проведохме един от любимите ни задушевни разговори с наборчето.Сподели ми кои са му любимите госпожи,кои са му любимите занимания в училище,кой в кой е влюбен.Оказа се,че и той обичал едно момиченце което от тази година познава,т.к не е от градинската им група.Това последното ми го сподели след като порядъчно се изчерви и беше така мило да го чуя.Звучеше така сериозно увлечението му,че едва се удържах да не направя грешката да се посмея.Мога само да кажа,че има вкус момчето,въпросното момиченце е невероятно сладко,миловидно и възпитано/подобие на предишната му тръпка/.Определено има афинитет към по-тихите и спокойни натури.Страни от по-нахаканите госпожици.
Вчера са взели малката и голяма "М".Била много лесна,но дали е така ще видя довечера.Вече имали диктовки.Пак били лесни. Laughing
Приятен ден от мен! Peace

# 313
Добро утро.
Иринка, успех на малкия футболист.
Зечова, явно има за какво да се пишат шестици.
Чиби, как е Сашето?
И да кажа снощния празник как мина. Заведох Вики към 17.20 часа. Тъкмо почваше да духа по сериозно. Извели са ги да обикалят селото. Към 18.00 часа такъв ураганен вятър задуха и заваля като порой. Децата са били по улиците.  #Crazy Накарах баща й да тръгваме, че да видим какво е положението. В 18.10 тъкмо се прибираха. Дъждът беше понамалял, но духаше доста. Бяха направили една стена на едната стая подвижна и беше станало като сцена. Нашите дечица пяха една песен, после две групи от големите играха сценка и свириха на дървени музикални инструменти и накрая изпяха още две песни с един учител който свиреше на китара. За завършване родителите се стоплиха с греяно вино, а децата ядоха хлебчета с кренвирш и едни вафлички.  Laughing Постарали се бяха, но половината от нещата нямаше как да ги направят при това време. Вики каза, че имало и танц но нямаше място. Температурата беше около нулата като отидохме. След прибирането и в момента духа направо страшно. Все едно ураган. Снощи се смях, че може да осъмнем под звездите.  ooooh!  Joy
Момичета дайте идея какво да се направи по проекта за земята. Чудя се дали да пусна тема. Модераторките, какво ще кажат?
Лек ден на всички.  Hug

# 314
По-добре е Сашето. Продължаваме да му капем капките.  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт