ПЪРВИ клас - епизод 15

• 44 133
  • 745
  •   1
Отговори
# 285
Сашо също не е заслабнал.  hahaha
Изяжда си и закуската, и обяда на училище. Купува си и за след обед нещо за хапване от лафката.
Неговите учебници и тетрадки, без тези с квадратчета и тесни и широки редове, са облечени само с прозрачни найлонови облекла и с етикет.
В отделна прозрачна папка, като плик с копче, слагаме и нещата по всики предмет за по-лесно вадене за съответния час.  Hug

# 286
  • На края на вселената!
Нашите подвързии са издържливи. Взех едни твърди и шарени. Всеки учебник и уч.тетрадка са с хартия и с подвързия. Тетрадките с квадратчета и редове са само с найлоновата подвързия да се радва на картинките. Не й ги слагам в папки. Гледам, че бързо се ориентира кое да вади.

Говорих с класната за скъсания несесер от шкафчето. Според нея това е маловажно "нищо не е".

# 287
Петя, аз му ги подвързах всеки предмет в един цвят и така даже по- лесно ще си ги разпознава мисля. Преди беше една шарения, чак аз се дразнех като започнех да ги преглеждам кое по кой предмет е.
Математиката му е в зелено (любимия предмет в любимия цвят)
БЕЛ е оранжево.
Английски е жълто.
Роден край е синьо.
Музика, рисуване са си само с прозрачните подвързии, на тях цвят не им се полага  Laughing
За Хелоуин им бях взела едни каринки за лепене, тип леко гумени, дебелички.. та останаха няколко черепа и скелета и Моин ги взе днес да ги подарява на приятелите си. Много беше щастлив.

# 288
Томасе, как така нищо не е.  #Crazy
Не ми се мисли накъде могат да се развият нещата.  ooooh!
По-нататък и нещо по-голямо и скъпо на сладурката или друго детенце могат да скъсат.  Thinking
И пак ли ще е маловожно.   ooooh!
Татито говорил с докторката да очаква Сашето и майка ми.  Peace
По телефонните обяснения на състоянието му, най-вероятно ще се окаже конюктивит.  ooooh!

# 289
  • Sofia
ЧИД на Викитата!

Нашето пръстче е много по-добре. Още вчера. Имаше изумителен ефект от нощен компрес с йодасепт, само че не течен, а кремче, вазелин.

Дядо му каза, така да правим /той е доктор/, аз четох из нета други неща и не мислех, че е добра идея, защото може да изгори кожичката, но реших за разнообразие поне веднъж да послушам баща си и наистина не повярвах вчера - от пръст, който беше все едно сдъвкан и изплют и кървеше из под нокътчето цяла вечер - на следващия ден - кръвоизлива и оттока бяха почти изчезнали.

Пиша го, за недай си Боже, да знаете. Какво стана с оченцата, ако е конюктивит - офтакуикс и макситрол са добри.

# 290
Мони имаше една хубава острилка глобусче. Ритали я онзи ден онези пак въпросните момчета... като топка си я подавали, накрая я настъпили и дотам с острилката. Ама не ми се занимаваше пак да говоря с класната. Само до острилката на Мони й е ...
Казах му само да гледа да е по- далеч от тях и да се мотае с момичетата.
А, снощи баща му откри кратко клипче как се бият две момчета. Едва си призна, че той ги е снимал. Явно усещаше, че  не е редно. Ама пък какво е редно да направи... какво да го посъветвам и аз не знам. Да се обърне, да се отдалечи, защото това не го засяга...  newsm78 Това е станало в двора на училището, докато чака госпожата от занималянта да дойде да го вземе.

# 291
Да са живи и здрави всички празнуващи именници !
Весел Празник !

при нас подвързийте са с различен цвят по всеки  предмет .Дори Никола в началото казваше ,че има домашно по розовия или по синия цвят  #Crazy а не математила или БЕЛ .
Хем обикновен картона ,но издръжлив Peace
dezyi , ние имахме подобно домашно със семена за апликиране на рисунка ,дадена ни от госпожата .А вие може би ще го правите по домашен бит .
elsi , няма да пада нокътче нали ?

# 292
Честит имен ден на всички, които празнуват днес!

Ние пък вчера сме "мили лимони и малини" в училище, сега предсои буква Р. Прави ми впечатление, че доста им се е увеличило домашното - преди беше по половин до една страничка, а сега над две - и по БЕЛ, и по математика.... Но не се оплаква девойката, де, то сега е по-интересно писането, тя отдавна искаше да пише "истински", а не само ченгели и букви.... Правят доста диктовки.
Подвързиите ми се оказаха доста здрави, бях ги взела от Метро, не много дебели, на звездички, отдолу слагам картон и за сега нямаме проблеми.... Но всеки предмет си е в отделна папка, така най-добре се запазвват според мен.
На всички болни и ударени бързо оздравяване!

# 293
elsi, мерси за инфото за премазани пръстчета.Сашо се притисна палеца на едната ръчичка преди време и още не се е възстановил напълно.  ooooh!
Ще взема да пробвам лека на татко ти.  Peace
За оченцета, чакам баба му да ми звънне какво е  изписала докторката.  newsm78

# 294
elsi, мерси за инфото за премазани пръстчета.Сашо се притисна палеца на едната ръчичка преди време и още не се е възстановил напълно.  ooooh!
Ще взема да пробвам лека на татко ти.  Peace
За оченцета, чакам баба му да ми звънне какво е  изписала докторката.  newsm78

после пиши ,chibi

# 295
  • Linz
Честит празник на всички именници!  bouquet

През септември подвързах всички учебници и тетрадки и на двете госпожици с цветна хартия (всеки предмет с един цвят) и найлонови подвързии. Вече са оръфани и заприличват на баница Tired

elsi, браво за пръстчето Grinning
И Рая се възстанови от петъчното падане, вече почти не личи нищо.

# 296
  • с/у ОколоМръсТното
И Рая се възстанови от петъчното падане, вече почти не личи нищо.

браво, браво, радвам се  Heart Eyes
И за синчето на елси също  Hug

ЧИД на именяците с имена Виктор, Виктория и ако има още имена за днес  Grinning   bouquet

Да са здрави, щастливи и отличници  Simple Smile

Моят син и на мирта са на Витоша днес. Дано не ги вали...

# 297
Шани, дано имат късмет с времето дечицата.  Praynig
Тук е облачно, но топло.
Отчитам се след прегледа. С конюктивит е човечето. Ще капем Тобрадекс. Те са добри капки и на него добре са му действали в подобни състояния преди години.
Остава и утре у нас и с двата почивни дни ще заформи кратка ваканция.  Laughing

# 298
  • sofia
Шани, още 3 ч. и половина ще се задържи да не вали.  Peace
Иначе на Пепи за всеки случай съм му сложила дъждобран. Дано не се налага да го ползва.

# 299
Честито на Викитата    bouquet

Общи условия

Активация на акаунт