ПЪРВИ клас - епизод 15

• 43 766
  • 745
  •   1
Отговори
# 375

Но щерката мъдро отсече:"случват се и такива мигове, мамо...".

hahaha
Право е момичето, случват се. 

Моя дангалак снощи като си легна и се присетил, че в срада нямат инф.технологии, както е по програма, а музика... там нещо им ги въртят, ама не мога д аим схвана логиката. И реве та се къса, а мене ми се спи, та 2 не вижам. Отивам, казвам му- добре бе, носи си учебника по музика всеки ден, ако искаш, така няма  начин да пропуснеш музиката. Еле, кротна се, после пак ревна... после пък дребния ревна, че искал да спи при нас. Честно, иде ми да се гръмна понякога.

# 376
Добро утро на всички ранобуднички,

моята дъщеря вчера ми каза ,че вече седяла на първия чин с едно момиченце. Момченцето ,с което седеше я ударило с лакът в слепоочието, понеже обръщала повече внимание на друго момче от класа, и госпожата ги разделила, това беше първата версия Wink
А тази сутрин ми казва, че я ударил, понеже тя се бутала в него и искала да му вземе някакъв молив да рисува.
Сега не знам на коя версия да вярвам Rolling Eyes
Нищо сериозно не е станало, не я е заболяло особено. Но се замислям за това, как представя нещата в по-различна светлина от действителната newsm78
Тази сутрин си пееше, докато я обличах на вратата, и ми казва- Мамо, нали знаеш защо си пея- защото на училище е супер, и да седиш на първия чин също.
Та такива случки около моята първокласничка...

ДХ3 ами болно е било детенцето, как да седне да пише домашни. Ще се оправи, щом се възстанови  Peace

Vache съвсем се изгуби напоследък newsm78 Какво става с календарите? А ученичката как е?

Успешен и слънчев ден на всички Hug

# 377
Здравейте.  Hug
Нашите дечковци ще ходят днес на куклен театър. Ще ги вземат с автобус от училището и ще ги върнат.  Laughing

# 378
При нас пък:
- Мамо, вчера ... имаше рожден ден (детето, което я тормозеше). И аз й пожелах много неща - да слуша мама и татко, а носи шестици, да е здрава. И други работи, обаче ги забравих.
- Нали не ти беше приятна?
- Така е, но тя като се държи лошо с мен не значи, че и аз ще се държа по същия начин Naughty.

petia_d75, и аз понякога се обърквам за реалните причини. Кой какво всъщност е направил, кога и защо, не винаги ми става ясно.

# 379
ДХ3 и моя син като е болен неиска да пише домашни. Просто болестта и Т им взема силите и нямат силички да пишат и учат. А когато си е здрав, не мога да го спра. Изнамирва си и тетрадките от предучилищната и там си дописва неща. Иска всичко да му е точно. Или пък си намира нещо да си смята или пише. После ми го показва и така. Аз не го карам на сила  Naughty Даже гледам съботата и неделята да си почива.

Вчера пък госпожата ми каза, че понеже е по-бърз и щяла да му дава допълнително лист с домашни, за да работи и да не му е скучно в занималнята, докато останалите пишат.  Wink

Да си похваля моя мъник... - засякох му четенето и установих, че чете по 75 думи в минута  Blush (е невинаги де, но това му е рекорда). Вчера пък ми се похвали, че от целия клас само той знаел да казва азбуката.   bowuu Много е горд със себе си. Аз пък го питам "Баба Криси ли те научи на азбуката?". Той пък се  Shocked "Ми не, ти ме научи." Истината е, че лятото имаше желание и всъщност аз му я казвах като на шега, а той я бил научил. Сладурче  Heart Eyes

# 380
Vyara D , браво на момчето.  Hug
Лято, много ти е добричко момичето.  Hug

# 381
  • sofia
Ох това четене ooooh!...моята си измисля едни...дори не гледа какви букви има написани и си добавя от себе си или ''изяжда'' букви все едно изобщо не ги вижда...а вече трябваше да може да срича newsm78/поне кратки думички/.Понякога се плаша да не би да има някакъв проблем,но ще продължаваме упорито да опитваме,пък дано скоро  да''влезе в час''.
И Борис напредва много бавно. Установих че си трябват упражнения. Също "яде" букви, съгласни. Вчера преписвахме кратки изречения. Често чете сричката от дясно на ляво. Много търпение и време изисква домашното по български, а аз започнах да си изпускам нервите....

# 382
  • СОФИЯ
По "Домашен бит" как е при вас? Освен рапаните, за които четох  Grinning. Аз лично вече полудявам от този предмет, а и упорито го наричам "Бит и труд" и детето Особено се дразни. Освен че има учебник и по този предмет и "ножица!" съм записала и в програмата за деня...то не бяха хербаризирани листа, клони, орехи, боб, прежда 4 цвята...зеленото от гланцовото блокче не е достатъчно контрастно, а има по един зелен лист във всеки вариант на такова блокче...трудно ми е вечер след бач, а и вече е тъмно за събиране на матРЯли от днес за утре. Надявам се поне да не бродираме, а да плета можех само на една кука - преди 30 г. баба ми ме учи  Laughing

Оплаках се, олекна ми!

# 383
  • София
Да си похваля моя мъник... - засякох му четенето и установих, че чете по 75 думи в минута  Blush (е невинаги де, но това му е рекорда). Вчера пък ми се похвали, че от целия клас само той знаел да казва азбуката.   bowuu Много е горд със себе си. Аз пък го питам "Баба Криси ли те научи на азбуката?". Той пък се  Shocked "Ми не, ти ме научи." Истината е, че лятото имаше желание и всъщност аз му я казвах като на шега, а той я бил научил. Сладурче  Heart Eyes
Много браво на детето за четенето. По бегъл спомен от баткото, май "нормативът" за края на 1-ви клас беше 60 думи в минута.
Но за азбукатта съм много изненадана. Как само едно дете в 1-ви клас ще я знае.  Shocked Отлично си спомням, че в ПГ на моето дете всички деца вече я знаеха, някои и от много по-рано.

# 384
И при нас е така по "трудово", както аз го наричам Mr. Green
Вчера носи лепило, ножица, конци, дебели конци и платове. А, плюс памук, щях да го забравя. Нарязах си една стара пола и тениска, защото, както обикновено, чантата се оправяше в последния момент и къде ще ти търся платове в осем вечерта... в неделя...
Уж щяха да правят дрехи за кукли. После разбрах, че не е успяла - не е стигнало времето, трудно било да се реже, не очертала добре...

И листа събирахме, и кестени, и всякакви "неща от природата" (изсъхнали цветя, шишарки, кора от дърво, билки Thinking, камъни, треви, пръчки, клонче от бор и в този дух). И кутия от бонбони превръщахме в кутия за инструменти - облепи я с накъсани парченца от гланцово блокче. Естествено, че щом я сложи между учебниците и кутията се смачка, та в момента на нищо не прилича Crossing Arms

Последна редакция: вт, 16 ное 2010, 09:54 от Лято

# 385
Пу,пу ние нищо не носим по "бит и техника" имат си отделен кабинет обурудван със всичко което им трябва.
Лято страхотна щерка си имаш.

# 386
Ние пък пропуснахме носенето на есенни материали, докато Сашето беше болен миналата седмица.  Laughing
Важното е на децата да им интересно, пък ние ще набавяме материалите.  Hug

# 387
Щях да питам майките на момичета - при вас на дневен ред ли е манията с лепенки и албуми?
Постоянно се разнасят, без значение дали на училище или площадката, залепва, разлепва, разменя, информира ме... голяма страст, голямо чудо!

# 388
Добро утро,момичета! Laughing
мама САННЯ,при нас освен рапаните ни искаха и семена.Сега поливаме едни бобени зърна и набора се кефи от бързото им развитие за разлика от тези на госпожата,които линеели,защото имала много работа и не ги поливала. LaughingАз отсъствах първият месец от започването на учебната година,така че може би мъжа ми е имал нелеката задача да доставя материали по предмета.Аз нямам спомен да сме имали учебници по Рисуване и Бит и техника/или каквото е там/.Ама си спомням,че правехме сандвичи,плетяхме/и момчетата също,дори имаше и таланти сред тях в тази област/и шиехме едни чанти за инструменти.
Хубавото при нас е,че когато ни искат нещо по Домашен бит пишат в тефтера на детето от петък за дата през следващата седмица.
Лято,много мила постъпка на Таня.Браво на детето,добра философия изповядва. Peace
Вяра,браво на твоето наборче,изглежда се справя повече от добре. PeaceИ моят Петьо е от бързаците но за сметка на качеството. Wink
Теди,и Петьо се разстройва понякога ако не е изряден,а недай си Боже да сме забравили нещо свързано с училището или с тренировките. ooooh!
Петя,малки дяволчета са-премълчават,преиначават,но при един по-задълбочен и предразполагащ разговор си признават всичко.В тази връзка вчера обещах на Петьо да не ви пиша нищо свързано с любимата му.Иначе може и да се озова в позицията да съм в неведение относно любовния му живот.А доверие се печели трудно,а се губи много лесно. Peace
Приятен и усмихнат ден! Hug

# 389
Аз не съм майка на момиче, но да си кажа.  hahaha
Сашо също е непрекъснато на вълна някакви албуми и стикери.
Особено зарибявките от Чипикао винаги са дневен ред.
Сега събираме и разменяме лепенки на Бакуган.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт