ПЪРВИ клас - епизод 15

• 43 751
  • 745
  •   1
Отговори
# 390
.Ама си спомням,че правехме сандвичи,плетяхме/и момчетата също,дори имаше и таланти сред тях в тази област/и шиехме едни чанти за инструменти.

И ние така. Имахме "Готварство", което беше нещо като подфорум Grinning на часа по трудово обучение. Та, няма да забравя, как правихме картофена яхния и аз я загорих Blush. После класът ме мразеше цял ден...

chibi
, в случая албумът е от онези за снимките - с прозрачните джобове. А лепенките, каквито се сетиш...

# 391
Ей, добре че ме подсетихте за бакуган- хем е излязъл новият брой на списанието, хем трябва непременно да намеря албума за лепенките, ама къде го има?

# 392
При Петьо с радост мога да споделя,че интереса към разни бакугани и подобни отдавна отмина.Но за съжаление сега го вълнува компютъра и разни там електронни игри.Само интереса към футбола остава константа.Играчките отдавна са изнесени от стаята му.Само конструктора и едни коли има на разположение.Как не му омръзна да строи паркинги и магистрали,не знам.

# 393
Но за азбуката съм много изненадана. Как само едно дете в 1-ви клас ще я знае.  Shocked Отлично си спомням, че в ПГ на моето дете всички деца вече я знаеха, някои и от много по-рано.
И аз се учудих, че само моя син я знае...  Thinking Възможно е просто да ми се хвали, а де не е така. Децата по някога си измислят. От друга страна, може просто така да се е паднал, че другите дечица да не са я учили. А..., да уточня, имам в предвид че знае да казва азбуката по ред на буквите. Иначе всички деца познават буквите и могат да ги пишат печатно. Сега се учат да ги пишат ръкописно.   Peace

# 394
Лято и ние сме полудели на тема албуми и стикери #Crazy
От миналата седмица ми повтаря дъщерята за албума на Чипикао с Бакуган. Всички деца в класа имали и си разменяли стикери. Казах и` да пита откъде са ги купили- Ами от "маркета" заедно с кроасани ги продавали.
А сега се сещай за кой маркет става въпрос Rolling Eyes
Е намерихме накрая, даже два албума.
Сега си "менкали" стикери с другите деца.
Целия албум е 60 стикера, доста кроасани ще трябва да се косумират Mr. Green

deyzi много е сладко твоето момче с неговите детски любовни вълнения и трепети.
Запази доверието му, ние не сме чак толкова любопитни Wink

# 395
  • СОФИЯ
.Ама си спомням,че правехме сандвичи,плетяхме/и момчетата също,дори имаше и таланти сред тях в тази област/и шиехме едни чанти за инструменти.

И ние така. Имахме "Готварство", което беше нещо като подфорум Grinning на часа по трудово обучение. Та, няма да забравя, как правихме картофена яхния и аз я загорих Blush. После класът ме мразеше цял ден...

chibi
, в случая албумът е от онези за снимките - с прозрачните джобове. А лепенките, каквито се сетиш...

Тъй, тъй  Grinning и възглавници съм шила и пр., рязахме и пирографирахме дъски от дърво, готвехме и сервирахме красиво, но не беше в първи клас. До колкото помня от 4 клас се почна тая работа. Не съм против...но за мат,рялите да казват поне 3 дни по-рано, щото не съм с арт насоченост и в къщи трудно се намират.

За лепенките -  още от миналата година. Така и не разбрах защо тр да се лепят точно във фотоалбуми, всички видове и размери. И лепките са не само любими герои, а каквото се сетиш - само да види някое стикерче и хоп в колекцията. А при менкането е яко лепене и резлепване  Grinning. Аз едно време събирах салфетки, Дъртанян де, "Мамо, как така едно време не е имало компютри и Дисни".

Извинете ме за спама, днес съм малко странно настроена.

# 396
  • с/у ОколоМръсТното

- Нали не ти беше приятна?
- Така е, но тя като се държи лошо с мен не значи, че и аз ще се държа по същия начин Naughty.

идва си снощи моят от танци бесен и ми казва, че страшно много мрази М. (едно момиче от танците). Аз знам, че вечер е много изнервен и уморен и понякога преувеличава, но настоявам да ми разкаже: "Ми мамо, много лошо ме ощипа, даже няколко пъти ме ощипа, а учителят нищо не каза...". И аз го успокоявам и го питам да не е било нещо на майтап, знаете ги децата как се подбутват и пощипват... А той - ми не.
Питам го аз: ти ощипа ли я, за да разбере тя какво ти причинява? Той - не, аз не искам да съм лош...

Понякога се чудя, добри ли са ни децата или са прекалено чувствителни и благородни за света в който им се налага да живеят.

# 397
  • sofia
Шани, Лято, браво на вашите дечица. Моят син въобще не е благородна натура. Вчера си призна, че има забележка в тефтерчето от петък. Биел се с друго момче от техния клас кой ще седна на определен стол в столовата Shocked. Това като им давали безплатната закуска в голямото междучасие. Аз му казвам, че може да седне на друг стол - голяма работа. Но той не беше на това мнение. Това момче било много досадно, искал да му вземе приятеля, и моя човек го заплашва, че щял да го смачка. ooooh!

# 398
Шани аз мисля, че и двете са верни- добри са ни децата, и едновременно много чувствителни, състрадателни.
Дано запазят тези си качества за по-дълго време, в този изпълнен с агресия свят...

# 399
  • София
Но за азбуката съм много изненадана. Как само едно дете в 1-ви клас ще я знае.  Shocked Отлично си спомням, че в ПГ на моето дете всички деца вече я знаеха, някои и от много по-рано.
И аз се учудих, че само моя син я знае...  Thinking Възможно е просто да ми се хвали, а де не е така. Децата по някога си измислят. От друга страна, може просто така да се е паднал, че другите дечица да не са я учили. А..., да уточня, имам в предвид че знае да казва азбуката по ред на буквите. Иначе всички деца познават буквите и могат да ги пишат печатно. Сега се учат да ги пишат ръкописно.   Peace
Да, и аз така те разбрах - да казват азбуката в реда й. Странно, много странно.  newsm78

# 400
На Дани манията с лепенки и албуми мина отдавна.Сега е на вълна разни електронни джаджи.?PSP ,компютри,телефони.../
Да ви кажа за болен-никак не е ,беше от петък вечер с Т до събота вечер,а сега е ок.Така че работат с домашните си е чист мързел.Пише ги по няколко часа тези по БЕЛ ,върти се,ставя,сяда...По математика и немски има похвали и шестици,нооо по БЕЛ само забележки/Пиша внимателно,четливо,красиво,чисто.... ooooh!/
Най-много ме издразни НЕпритеснението ,че отива без домашно,утре щял да го пише... Crazy

# 401
Ей, добре че ме подсетихте за бакуган- хем е излязъл новият брой на списанието, хем трябва непременно да намеря албума за лепенките, ама къде го има?

ние сме на вълна албум на Бакуган и кроасаните със стикери ,дават се в Хранителните магазини ,в които се продават кроасаните .
От този Бакуган ми се вие свят , навсякъде в квартала максималната цена е 0.70 , а в училището  е 0.90 .Защото там купуват всички деца  #Cussing out

И моят син не иска да пише и госпожата се оплаква ,че пише бавно .Този БЕЛ ми взима здравето с домашното.Толкова не иска да се упражнява и после да пише чисто в тетрадката за домашно .Че му идвало много
Снощи отново скъсах лист , а той едва не ревна .Госпожата му направила лична забележка ,че късам листите . Ами то беше много пък грозно .

Как пишете вие  диктовките и диктувате ли допълнително ? Аз си мисля , че единствения начин да подобри автоматизацията и бързината е в допълнително диктовки у дома ?

Последна редакция: вт, 16 ное 2010, 10:59 от lorys

# 402
А моят маймун пише добре и диктовките са му хубави, но стане ли въпрос за четене, пълно нежелание, не мога да чета и това е.  ooooh! Е как си го написал тогава, викам аз. Не било същото.

# 403
  • На края на вселената!
Албумът с лепенките беше хит в ДГ миналата година. Сега си стои в чантата и рядко се сеща да го разглежда.
За ДБТ - учебника и пособията са в шкафа й. Не носим нищо. А те само режат и лепят от учебника. Спомням си добре готвенето от училище - научих полезни тънкости при печено пиле и баница от там  Mr. Green А сме правили моливник от дърво, закачалка от метал, готварска престилка на шевни машини - но това всичко към 6-7-8 клас беше.

Голямо браво за дечицата на Лято, Шани и Вяра   bouquet

Моята госпожица в петък била на образователен театър. В края са попълвали тест какво са разбрали, направили са фигурка на куче от хартия с което са играли и те нещо като театър. Лошото е, че не е посмяла да каже на госпожата, че е с много силна болка в ухото. Оказа се тежък булозен отит. Като я взех виеше от болка. За два дни й премина. Но за всеки случай вчера я взех по-рано (след БЕЛ и математика), а тя ми се накара, че искала още на училище, защо я взимам рано.

Пише допълнително диктовки. Взех подходящи текстове за отделните букви, които са различни от тези в помагалото им. Виждам, че тя предпочита да й диктувам, а не да преписва - ще говоря с класната за това да ли е добре. По математика я заринах с допълнителни неща (два сборника и две помагала) но не се оплаква, а ги търси сама.  

# 404
Вече взеха "Н" и съм спокойна,по-лесно ще мисля думите за домашното. CrazyВчера беше на тренировка и по думите му имаше да препише два реда думи от учебника,докато се обърна и беше готов-един ред написан добре, а вторият не ми се говори за него.
Шани,не знам,всеки си мисли,че детето му е добро.Аз се старая да разговарям повече с детето,може да е за няколко минути,но се опитвам да го предразполагам и да разбера всичко което го тревожи или вълнува.В детската градина имаше проблеми с дисциплината,що приказки изприказвахме,но накрая нещата си дойдоха на място.Оказа се,че има много провокатори и доста навлизане в личното му пространство,на което той не реагираше адекватно.Според госпожите той е много интересен на децата и всички търсят компанията му,а той от своя страна трудно се справяше с приемането на цялото това внимание.Забелязала съм,че все има много деца около него,по две три му говорят наведнъж,няколко го пощипват,други го побудват,за да му привлекат вниманието.За капак и има няколко момиченца,които са му фенки от градината,търсят постоянно вниманието му,пищят и се подхилват като го видят,а той се притеснява от всичко това.А бе не е лесно да си дете. Wink

Общи условия

Активация на акаунт