ПЪРВИ клас - епизод 15

• 43 751
  • 745
  •   1
Отговори
# 405
lorys относно диктовките, аз взех тази книжка с примерни диктовки и упражнения .

http://www.izdatelstvo-slovo.com/kniga.php?kniga=15

Има различни видове диктовки, които да се упражняват - слухови, да го прочетеш на детето и то да го напише, зрителни- то да го види написано, на дъската и да го препише, избирателна - да прочетеш няколко думички, а то да напише само тези, в които има определен звук, и т.н. не ги запомних всички.
Още не сме се упражнявали по нея, все не ни остава време.
Но ще се стегнем и двете с ученичката

# 406
  • Русе
 deyzi ,  Heart Eyes за Петьо

И аз се притеснявах за дисциплината, защото обича да играе театър и да забавлява публиката, но тяма оплаквания и гспожата ми каза,че няма за какво да се тревожа.
Светослав не пише нищо допълнително, въпреки,че има нужда поне от малко упражнения за да стане писането наистина красиво. Вчера ми каза,че се е записал на състезание по краснопис. Питам го,защо,а той каза,че ще се старае и ще го напише хубаво. Не че е разбрал къде и кога е състезанието. А най вероятно ще е на тренировка и така или иначе няма да иде.
  Допълнително понякога му давам по интересни и раздвижени задачи или тестове от състезания по БЕЛ или математика. Но не повече от 15 минути.

# 407
lorys относно диктовките, аз взех тази книжка с примерни диктовки и упражнения .

Има различни видове диктовки, които да се упражняват - слухови, да го прочетеш на детето и то да го напише, зрителни- то да го види написано, на дъската и да го препише, избирателна - да прочетеш няколко думички, а то да напише само тези, в които има определен звук, и т.н. не ги запомних всички.
Още не сме се упражнявали по нея, все не ни остава време.
Но ще се стегнем и двете с ученичката

благодаря , Петя ! Още днес ще отида да потърся сборника ! Хубави са от този тип на Слово .Мналата година баткото по сборник на Слово  ,но за 7 клас се готвеше за матура

# 408
  • Русе
  Нашите домашни са точно от там. Не го харесвам много този сборник.

# 409
  • Sofia
Мойто чаве има 5,70 на контролно по математика. Добър резултат, разбира се. Има 2 грешки от разсеяност или умора, такива елементарни. Но на третата умрях да се хиля, а той спори завалията, задачата е:

Х - 3 = 3 и нашия човек написал: 0 - 3 = 3. Госпожата му го задраскала и написала естествено 6. Викам му защо бе глупи, си я плеснал тази нула, вместо 6.
А той ми вика "Ми, реших, че госпожата е имала предвид 0 - 3 = - 3, ама е попуснала нулата Joy Питам го, "Абе ти откъде знаеш за отрицателни числа и къде ти е отишъл акъла, кат това не сте го учили", а той ми отговаря "Аз не мога да следя непрекъснато какво учиме и какво не. А тя трябваше да предположи какво съм имам предвид" Mr. Green

# 410
  • На края на вселената!
"Аз не мога да следя непрекъснато какво учиме и какво не. А тя трябваше да предположи какво съм имам предвид" Mr. Green

Joy

От това са ни домашните. Но й е малко, защото иска да пише още домашни  Laughing Затова намерих и други подходящи текстове за диктовки (от 4-5 реда на малка или главна буква)

# 411
И нашите работят по тези тренировъчни упражнения.  Peace
Amber, успех на детенце на състезанието по краснопис.  Hug

# 412
elsi,така не съм се смяла скоро.Голям образ е наборчето ти.И така като чета ми напомня на Светослав и Петьо. Joy Joy
Amber,много амбициозен този Светльо,и как си вярва.Много симпатично,че е така уверен и нахакан,малкият ни фъстък. Heart EyesНе е лесна неговата,да поддържа и развива всичките си таланти. Laughing
Добре,че я има тази тема,че да се посмея малко. Hug
Ако дам допълнително упражнения вкъщи веднага бивам обявявана за "тероризаторка". Crazy

# 413
  • Русе
Ако дам допълнително упражнения вкъщи веднага бивам обявявана за "тероризаторка". Crazy
   Аз хич и не смея да давам.  Simple Smile Вчера каза, че съм като Тинкърбел - такава умна и креслива  newsm78   Горката Тинкърбел   Cry
А в писането може да се класира само за бързина, за красиво трябва да съм там и да крещя, гледай реда,наляво,надясно,изправи. Като в казарма. Twisted Evil

# 414
 hahaha Аз едва се класирам да го накарам да си напише домашните, ако не е бил на занималня.  Joy За допълнителни упражнения и дума не може да става.  hahaha

# 415
 Сладурчета  Heart Eyes

И моят първокласник вече мрънка "Кога ще вземем всички букви най-после, да пишем нормални неща. Омръзна ми от "Ема е мама на Мими, а Ани не е мама на Мони" " Joy То и на мен ми омръзнаха, ама какво да правиш  Joy Да не говорим че тая "мома" така ми бърка в здравето... Чисто визуално ми е грозна тази дума... Пък и кой я употребява вече? "Мама не е мома". Дрън-дрън  Close

Да питам правещите диктовки - колко бързо диктувате? Аз гледам да е по средата на думата, когато казвам следващата. И не повтарям. А вие? Сега в края на месеца имаме консултация с учителките, и ще питам как е "методологично правилно", ама все пак - споделете и вие опит  Praynig

# 416
Нищо допълнително не го карам,едва пишем задължителното.Confused

# 417
  • На края на вселената!
Диктувам бавно, повтарям, налага се, разсеяна е, забравя. Все пита име ли е, с главна ли е. Или трябва да обяснявам значението. Например рима, ръми, морен, и разликата между Малина и малина.

# 418
Нищо допълнително не го карам,едва пишем задължителното.Confused
И при нас е така.  ooooh!

# 419
Диктувам бавно, повтарям, налага се, разсеяна е, забравя. Все пита име ли е, с главна ли е. Или трябва да обяснявам значението. Например рима, ръми, морен, и разликата между Малина и малина.

Аз гледам да диктувам повече познати думи, да не го затормозявам допълнително. Пък и нашите са взели само М и Н от гласните, та възможностите не са кой знае колко. Измислям някакви простотии от сорта "Мими не е мое име" и "Мама не ме мие, а Еми ме мие"   Crazy

Общи условия

Активация на акаунт