ПЪРВИ клас - епизод 15

• 44 071
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
  • Русе
 Аз съм в пълно неведение какво се носи по изобразително изкуство и по домашен бит.Светослав още повече. Справят се някак си на място.

# 586
  • софия
Нашите имат кутийка по ДБТ - всички материали седят там. От бойчки до ножичка. Днес Габи има забележка в тефтера -УЧЕНИЧКАТА ЯДЕ ОТ ГРИВНИЧКАТА С БОНБОНИ ПО ВРЕМЕ НА ЧАС.  Joy. Като го прочетох не и се скарах, а се засмях. Не мога да и се скарам, че идиотите в лафката продават това чудо. Тя мислила , че в час само дъвки не се джвакат.

# 587
О, аз си имах пълно тефтерче със забележки в първи клас, Косето де. Но те повечето си бяха мои, щото аз подреждам чантата и от време на време се случваше да пропусна нещо, колкото и да се стараех.
Дори миналата седмица отнесох още една такава забележка. Embarassed Иначе сме имали и за без материали. Сега обаче се чудя до кога ще пише забележки, като вече ги пише в бележника, ученическия, а там мястото е ограничено. Rolling Eyes

# 588
Здравейте!

Марина днес отново няма домашна за събота и неделя. Голяма почивка ще му удари пак.  Wink

lorys, мога да ти споделя как ние ще участваме в коледните приготовления. Тук имат Коледен календар, в който слагат дребни играчки или бонбони за всеки ден. Децата много се радват и чакат с нетърпение да отворят следващата кутийка. Та, ние родителите ще изработваме такъв календар във вторник заедно с децата. Ще си носим материали, кафе, сладкиши и т.н. След това от родителския актив ще сложат закупените играчки / не знам още какви са/ и оставяме радостта на децата. Малко преди Коледа децата ще отидат на театър в близък град и това ще е празника при нас.

# 589
  • София
Затова да  не излизат от чантата му такива неща. Поне са дребни и не тежат.
Но когато имаме изобразително става страшно.  Нямам му доверие  дали правилно е разбрал какво се иска и си носи всичко- бои, блокче, четки, чашка, моделин, дъксичка, ножче, мушамичка...учебник по изобразително..   Mr. Green  Ама да носи, като не помни. Няма после да ми пили на главата, че СМЕ забравили един кое си.
Тази събота и неделя ще събираме разни пръчки, листа, капачки от безалкохолно... вече имаме празна кутия от бонбони. По домашен бит ще майсторят къщичка с дръвчета, цветя и костенурка  Laughing
И нашата бойна задача е същата по бит и техника LaughingНие ще купуваме шкафчета за класната стая-до гуша ми дойде от мъкненето на всички пособия по рисуване, пък физическото три пъти в седмицата #Cussing outНе мога да я облека нормално, все с анцузи ходи и кецове в раницата.
Нашата госпожа пък нищо не пише в тефтерчетата, само за родителската имаше съобщение-трябвало да помнят какво да носят. Аз проверявам учебниците по рисуване и домашен бит предварително. Не че онзи ден не излязох от работа да купя пластелин и да й го нося в междучасието Mr. Green

# 590
yovanka и *Тедка* и ние сме на подобна вълна, още днес започнахме да гледаме какво имаме вкъщи за другата седмица, даже ще ходим в парка за жълъди и листа.

# 591
  • софия
А какви ги вършат по Роден край? Габи всеки път има рисунка в тетратка с бели листа- днес учили за сезоните и нарисувала дърво с две падащи листа. Миналия път изтипосала баща си с пушка - че бил някога войник. По ДБТ режат, лепят , оцветяват и по английски пак голямо рисуване.

# 592
  • Бу-у-урга-а-ас
Днес Кристиян се присети за Коледния календар. Не знам как ще дочака първи декември, когато започва броенето.

# 593
  • sofia
като говорим за униформите...
Нашите все още не са пристигнали, но... Искам да попитам за мъжкия панталон? Ми не е ли прекалено тъничък за зимните месеци? Не живеем чак толкоз близко до училището и все ми се иска да не му мръзнат крачетата... Дори с дънки гледам в студовете да не ходи.
Та как са момчешките панталоните от към дебелина (плат)?
Мда, уж щяха да са готови до средата на ноември..... Аз смятам въобще да не я ползваме тази униформа, освен по време на празници и тържества. Не виждам никой от по-големите да ходи с нея, дори и с т.нар. ежедневна.

# 594
Добро утро! Laughing
Не ми е седмица и това е.Нашите неща продължават да изчезват от училище.Вчера му изпразних раницата,за да я изпера и ми прилоша.От цял комплект моливи от 24 има налични само 3,от два несесера нито един,липсват водните боички,четките за рисуване,целият комплект фулмастри.Вече му изчезнаха едни фулмастри,два комплекта моливи,а острилките,блокчетата и химикалите изобщо не ги броя.Разрева се като почнах да го разпитвам и като му споменах,че повече няма да купувам неща за училище.Според него другите деца му ги вземали или просто изчезвали от чина му.Спомена няколко имена и аз се обадих на едната майка,но се оказа,че и при нейното дете историята е идентична.Не знам какво да правя,омръзна ми да купувам,а и се притеснявам,че Петьо не умее да си пази вещите.Спомена ми,че в стаята им влизат и деца от по-големите класове.
Имам за задача да посадя покълналите му семенца в саксии,т.к" не искал трудът му да отиде на вятъра и сме щели да си похапнем бобче накрая" Laughing.
Тази сутрин пак си написа домашното за броени минути в 7ч/искал да знае,че два дни ще си почива спокойно/. :Има няколко "Отличен"/доста незаслужени според мен/.Взели са "Л" и "Н"/пише ги много добре стига да се старае/.Числата му с изключение на 6-цата са под всякаква критика. ooooh!
Приятен уикенд от мен! Peace

# 595
Добър ден ! И моята е от гушливите -нон стоп е отгоре ми когато съм в нас.За сега няма проблем с ученето .В тефтерчето вече има 5 шестици -доволна е от себе си ( и аз де Simple Smile).
И аз не смятам ,че панталоните от униформата стават за зимата .Моята от долу не е с у-ма -плюс това съм купила пола .Та както каза Chibi правя се на ударена  Wink.Досега не са ни правили забележка или връщали .А като гледам и децата от горните класове са по дънки .
Прихванал я е мерака да преписва и после иска да и пиша 6.Та така -това е при нас .Скоро не се е оплаквала да е тормозена от някого Flutter.
За коледа иска лаптоп Rolling Eyes ooooh!

# 596
Здравейте! Искам да попитам някой работи ли по "Моят сборник в първи клас"-2 вариант? Става дума за сборник със задачи на изд."Диамант", автори-Румяна Папанчева и Росица Колева. Има за домашно задачите от стр.42. Втората задача от страницата ни затруднява. Кое трябва да се огради newsm78?
При нас повечето неща по изобразително изкуство стоят в училище-блок, бои, четки и чашка.Учебника дори не съм го виждала. Носи само пастели  и фулмастри. Гуменките също стоят там.
По музика ще правят музикален инструмент и трябва да носи кофичка от кисело мляко, ластик и лист хартия. Трябва да стане барабан. Другите групи ще правят маракаси и дайрета-ще носят пластм. шишета, ориз, метални капачки от бутилки,шишчета.

# 597
При нас принадлежностите по бит и техника и по рисуване са си в класната стая. Сложила съм му ги в една папка, а г-жата им ги прибира в шкафче. Та нямам грижи с това.

Вчера Йони ми се прибира с грамота, на която пишеше, че е математикът на 1 г!  Heart Eyes
Е..., сега задачките са лесни, но дано да е така бърз и справящ се с тях и като стигне в 7 клас  Crazy Интересното е, че в това отношение е като мен. И аз като бях в първи клас, се справях изключително бързо със задачите. Сега той ме повтаря. (Това по повод самостоятелната работа която са правили и той мигом я решил и получил Отличен! Г-жата му казала, че заслужава две шестици, заради бързината.)

За гушкането - много ми е гальовен. До сега обаче не сме се изпращали с целувка в у-ще. Най-много прегръдка, с пожелание за приятен ден. Гушкане с целувка ни е ритуалът за лека нощ!  Blush

# 598
  • София
Оф, че ми е криво...Току-що щерката изтърси, че от понеделник отписват две момиченца от държавната занималня и ги записали в частната. Едното е приятелката й, от нейния клас ще останат Ани и още едно момиченце и диваците, разбира се, заради които отписват децата. Много мъчно ми стана-почти целия клас е в частната, непрекъснато се парадира, че без нея подготовка по езика не може да има...Аз пък съм доволна от държавната-домашните се пишат, дават се допълнитерно неща, имат и свободно време за навън или рисуват и апликират. И на Ани си й харесва там, ама й е мъчно за приятелките..

# 599
В нашата занималня нещата бяха плачевни и още на втората седмица прехвърлих сина ми в частна занималня. Тези дни забелязах, че още 2-3 деца от нашия клас са ги преместили в частната.
Благородно завиждам на тези, които имат добри занимални в училищата, все пак частната си е разход Tired

Общи условия

Активация на акаунт