Автоимунен тиреоидит на Хашимото (16)

• 65 715
  • 787
  •   1
Отговори
# 690
Цитат
И какво - ще трябва да чакам жлезата да се увреди, за да взема мерки ли?!

За съжаление, лекарства за разболяваща се жлеза няма. Това, което пием - еутирокс - не е лекарство, а синтетичен хормон, с който просто компенсираме липсата на собствено производство, така да се каже. При теб, при тези ти изследвания, наистина няма никаква нужда от него.

Не знам дали процесът е обратим (и мед. наука май не знае), може нещо временно да е при теб и да се нормализират нещата.

Намали стреса, храни се здравословно, натоварвай се повечко физически, пий витамини и хранителни добавки, за антителата - селен (може зда хапваш по 2-3 бразилски ореха всеки ден със същия успех). Ако си склонна, опитай с хомеопатия. Вреда няма да има, но пък може да помогне да се стопира разрушаването на жлезата.

# 691
Цитат
И какво - ще трябва да чакам жлезата да се увреди, за да взема мерки ли?!

За съжаление, лекарства за разболяваща се жлеза няма. Това, което пием - еутирокс - не е лекарство, а синтетичен хормон, с който просто компенсираме липсата на собствено производство, така да се каже. При теб, при тези ти изследвания, наистина няма никаква нужда от него.

Не знам дали процесът е обратим (и мед. наука май не знае), може нещо временно да е при теб и да се нормализират нещата.

Намали стреса, храни се здравословно, натоварвай се повечко физически, пий витамини и хранителни добавки, за антителата - селен (може зда хапваш по 2-3 бразилски ореха всеки ден със същия успех). Ако си склонна, опитай с хомеопатия. Вреда няма да има, но пък може да помогне да се стопира разрушаването на жлезата.
Абсолютно съм съгласна с цитираното.  Виж и продуктите на  Iherb. com.
Важното е да се чувстваш добре и да изследваш хормоните  3-4 пъти годишно.
При мен са абсолютно същи нещата. Имам Хашимото, но в момента ТСХ и Т3 ми са в норма и съм без терапия.
На мен лично  много ми помага спорта.
Спортувам , за удоволствие и много ме разтоварва и зарежда с положителна енергия.
Не се "шашкай", много млади жени има с това заболяване, важното е да  се чувстваш здрава и да изглеждаш добре! Успех Heart Eyes

# 692
  • София
Момичета, с най-добри чувства го казвам - не можете да седите и да се притеснявате във форума. Никой тук няма да ви постави диагноза, изпише лекарство или нещо подобно. Можем да препоръчаме лекар, да споделим мнения за лаборатории, да си разказваме на кой как му влияят лекарствата - такива неща да. Но не може да очаквате някой във форума да ви каже как да си оправите антителата и дали да пиете еутирокс. Нали за това се ходи на лекар. Ако не сте доволни от ендокринолога си - кажете в кой град сте, да препоръчаме някой.
И няма да се шашкате  Peace

# 693
Аз не останах с впечатлението, че момичетата не са ходили на лекар, а че лекарят не е отговорил на очакванията им да постави точна диагноза и предпише сигурно лечение. А не е предписал, защото такова няма. Автоимунните заболявания са доста неясни още за съвременната медицина.

Последна редакция: вт, 25 яну 2011, 18:07 от птица

# 694
Много благодаря за отговорите и подкрепата  Hug ,

Всички ме успокояват, че изменението е много малко, за да се правят някакви изводи, но аз много се плаша, че ако сега не взема мерки, може би после ще е твърде късно.

Ще се постарая да последвам съветите ви за по-малко стрес - това е доста трудно, но ще работя по въпроса, ще започна спорт и йога, но най-напред започвам със селен.

Ще съм благодарна, ако споделите от кой ендокринолог сте доволни!

# 695
Като каза йога - има специални асани, много добри за щитовидната жлеза - свещ, рало и още някои, не помня вече кои точно, но нищо не ти пречи да ги поразгледаш всичките и прочетеш обясненията към тях. За нас са добри тези, които масажират щитовидната, т.е. или сгъване на врата, или разтягане. Имаше и едно упражнение от дао - костенурка, което също е подходящо Peace

# 696
Писанка, благодаря ти, толкова много съм научила от всички ви, че съм безкрайно щастлива, когато и моето четене е помогнало, дори и по друг повод!  Hug
Skiorche , *Rozichka* момичетата са се отзовали веднага и аз нямам какво да добавя към казаното. Hug Горе главиците и не се притеснявайте  bouquet

# 697
Писанка, благодаря ти, толкова много съм научила от всички ви, че съм безкрайно щастлива, когато и моето четене е помогнало, дори и по друг повод!  Hug

Всъщност, според табличката в линка, който си дала, пчелния прашец съдържа вит.С и витамин В комплекс, както и др., които са много полезни при Хашимото. Аз смятам да го започвам, за да се подсиля малко, защото всяка зима съм много зле.

П.П. Аз също съм със световъртеж. Confused

# 698
  • София
Момичета извинявам се че нахлувам в темата, но съм с един малко странен въпрос  Rolling Eyes
На някоя от вас да са й казвали че има Хашимото без да има отклонения в антителата и ТСХ  Rolling Eyes само по ехографски преглед и симптоми  Rolling Eyes втори ендокринолог ми го казва та почвам да се чудя  Thinking аз ходя 1 път в годината на ехография понеже ми е увеличена железата и 2 пъти в год пускам хормони (досега отклонения не съм имала  Rolling Eyes )

# 699
На мен не ми стана ясно какъв ти е точно ти е  въпроса?
Лично за мен мога да споделя:
Аз нямам от изброените симтоми  в началната страница, освен на скоро появилия се ужасен косопад. Отклонения в лабораторните изследвания на хормоните имах и те варираха от едната крайност до другата. От известно време са в референтни стойности, но увеличението на жлезата/особено на единия лоб/ се вижда на ехографа. Много ми се иска да не е така, а ма какво да се прави?
За целта не пия синтетични хормони /защото за сега не е необходимо/,старая се да се храня  пълноценно и не на последно място  по една таблетка "майната му".Стреса не е за подценяване - ако може да се елиминира, ще е ок, но зная, че това е възможно само на думи и зависи най-вече от заобикалящата среда.
 Желая на всички Хашимотки да си изберат добър ендокринолог/защото  е много важно/ и само положителни емоции, защото те са единственото нещо, което може да се изправи и  да се бори с антителата. Heart Eyes

# 700
  • София
Дали съществува Хашимото без да има в момента отклонения в антителата ми е въпроса.
За ТСХ-то ми е ясно какво е положението.

# 701
  • София
Много ви благодаря за съветите, момичета!
Аз все още не съм отишла на ендокринолог, само  с изследванията съм. Днес трябваше да посетя д-р Ралица Иванова от ендокринологията, но се оказа, че може да ме приеме чак през месец март.
Другите варианти са:
1. д-р Русинка Ковачева (не знам къде преглежда сега)
2. Ехография при д-р Кънев (и него не знам къде да търся)
3. Лечение при проф. Лозанов (разбрах, че има кабинет в Бодимед срещу Майчин дом)
Много моля, ако някой има координати и преки впечатления от тези хора да ги сподели.
Още веднъж благодарности за подкрепата!!!  bouquet

# 702
Skiorche, тези лекари, които си изброила, аз не ги познавам и не мога да ти дам никакво мнение за тях. Сигурно си видяла вече, но аз пак да кажа - на първа страница на темата има списък на лекари, от които момичетата в темата са останали доволни и при които се лекуваме. Посочени са и телефони за връзка. По мои наблюдения най-много от нас са или при д-р Катя Тодорова (частен кабинет) или при д-р Начев от Ендокринологията. Успех при избора!

# 703
  • София
И аз за съжаление, не познавам тези лекари. Аз съм от верните фенки на Начев  Peace

Сутринта ходихме с дребния да дадем кръв за ТСХ, пуснахме и захар, така и така ни точат, аз си пуснах и холестерол малко профилактично. Към обяд щели да са готови, стискайте палци  Peace

# 704
Девойки, хелп!  Simple Smile
Сутринта видях 2 чертички на теста за бременност и сега съм в лек шаш. Да се бода ли още утре и да звъня на Начев или първо да изчакам АГ да потвърди (живот и здраве), ама съм само с два дни закъснение и е рано. От 40 дни взимам Л-тироксин 25 и почти си е време да разберем как ми е подействал, но... Спешно спешно ли е и откъде да започна? Първо на вас казвам и не смея да се зарадвам.

Бърди, стискаме!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт