Автоимунен тиреоидит на Хашимото (16)

• 65 572
  • 787
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Анссиииииииииииии  newsm44 newsm44
Аз на Начев бих се обадила веднага, като му кажеш всичко, което си написала тук, той веднага ще ти каже какво да правиш. Последно преди 40-те дни ли се боде? Колко беше ТСХ?
Аз забременях при ТСХ около 1,2 и тогавашната ми ендо каза да си продължавам със същата доза, докато бременността не се потвърди от ехограф (след около 2 седмици) и тогава да се бода за ТСХ и ФТ4 и да ходя при нея. Не знам Начев какво ще каже.

# 706
хихихи, anssi,  Hug Аз няма да ти давам съвети, нека момичетата, които са минали по този път да кажат, но не можах да се стърпя да не кажа, че мнооооого ме усмихна твоя пост!!! Хем си разтревожена, хем си радостна и много готино си го написала! Стискам палци всичко да върви по мед и масло!
Бърди, успех и на вас с изследванията!

# 707
  • ВАРНА
anssi Grinning Абсолютно те разбирам как се чувстваш в момента  Simple Smile
И аз като теб много бързо след закъснение на мц правих тест за бременност - на един ден закъснение  Simple Smile
Аз ходих първо на гинеколог. Всъщност ходих няколко пъти. След потвърждаване на бременността пуснах тсх и се видях с ендокринолога си.
стискам палци  Simple Smile

Бърди, стискам палци и на вас Simple Smile

# 708
  • София
Анси, колко ме зарадва ако знаеш  Heart Eyes Моят съвет е да си пуснеш ТСХ и ФТ4 и като излезе резултата, да се обадиш на Начев. На мен той винаги ми е казвал, че веднага след установяване на бременност трябва да се процедира по този начин, ако е нужно да се увеличи дозата на Л-тироксина, защото първите седмици е много важно ТСХ да ти е в норма, а то се вдига от бременността. Само не се шашкай излишно, дано всичко е наред от тук нататък.

Бърди, пожелавам ти отлични резултати!

Лейла, на мен двама различни доктори са ми казвали следното: за да се твърди, че има Хашимото, трябва да са налице 2 от следните 3 фактора:
1. Повишени антитела (ТАТ и МАТ, или дори едно от двете)
2. ТСХ извън норма
3. Изменения в жлезата, видяни на ехограф

Мен ме тресат други вълнения на този етап, но ви чета редовно  Blush

# 709
Мерси, момичета!  Hug
Ми ТСХ ми беше 2,67 и затова Начев ми назначи хормона, преди това не се налагаше. Ще взема утре в ранни зори да се бодна и като се разбере колко е ТСХ, ще му звънна на док и ще му се обяснявам. Ох голямо шубе дали всичко ще е наред и дали след 2 седмици ще се види, каквото е редно да се види. По-рано няма смисъл да ходя май. Тежи ми ниско корема и стискайте палци да не се изложим нещо.  Praynig

# 710
  • София
Анси, пусни и ФТ4 с ТСХ-то утре, ще ти го иска Начев така или иначе  Peace

# 711
  • ВАРНА
anssi , няма да си мислиш глупости! ВСИЧКО ще е наред и ще гушкаш най-разкошното бузесто бебе Simple Smile

# 712
Прасунчо  Heart Eyes, трябва непременно да е сестричка обаче.
Пак хиляди благодарности за разбирането, момичета. Ще си пусна всички хормони и антитела накуп, смятам ДЗИ да плаща  Wink

И няма да ме издавате, че нито родата скоро ще знае, нито в офиса, а тъкмо ме туриха на нова длъжност и се предполага скоро да ме натоварят с проекти...

# 713
Всичко ще е наред, Анси Hug Честито  bouquet
Ееее, почна се с претенциите Grinning Ако пак е момче, какво!? Ще го върнеш ли Mr. Green

Скиорче, с това ТСХ и завишени антитела, със сигурност става въпрос за Хашимото. Когото и да избереш, вероятно ще ти предпише 25 мкрг тироксин.

Винаги съм казвала и мисля, че съм права - когато не е нещо спешно (бременност и високо ТСХ, трудно забременяване или минали неудачи) и ендокринологът в кварталната поликлиника ще свърши чудесна работа.  Отивате си с талонче от личния, дават ви тироксинчето, след месец отивате за контрола, регулирате нещата и си живеете спокойно. Вече, ако изследванията продължават да са лоши или продължавате да се чувствате зле, или планирате бебе и се притеснявате, или просто с въпросния доктор не си допадате, тогава се търсят величията. Безсмислено ми се вижда чакане на прием с месеци, плащане на излишни пари, висене по претъпкани чакални за същото, което ще получите и от редовите поликлинични ендокринолози. Да не говорим, че често те също са много добри специалисти. Просто не всички могат да работят в болниците. местата не стигат за това!

# 714
  • София
Анси Честито,браво   Grinning

Аз тест си направих 5 дни преди МЦ :кръвен за  бременност+ТСХ/ и ТСХ защото още на 7-и ден след овулация имах положителен уринарен и бях сигурна,че има нещо, та сега положителния кръвен за бременност + ТСХ са ми заедно  Mr. Green/ след което се обадих на Начев и той ме викна веднага,така че действай и всичко Е и ще е наред  Hug Hug Hug Hug Hug
Пусни и ФТ4 както са писали момичетата  Hug

# 715
Анси, прекрасна новина! Hug
Хайде и на всички останали по нещо хубаво да се случи!   bouquet

# 716
  • София
anssi , страхотна новина  Hug

# 717
  • София
Здравейте пак,
аз за сега не планувам бременност и затова не знам дали при Начев и Тодорова да ходя. Имам си 2 прекрасни дечица на 6 и 3 г., но не ми е чужда мислълта и за 3-то.
Искам да споделя с вас историята на свекърва ми, която е на 55.
На 36 са и диагностицирали Базедова болест с тат и мат над 1000, и всички останали хормони извън граница. После от базеда болестта е преминала в Хашимото. Била е на кортизони+хормоните и много тежки оплаквания и какво ли не.
Провеждала е тогава лечение в рамките на 1 година, вкарали са и хормоните в граница и от 17 годими не е пила никакви хормони повече (само си пуска изследвания веднъж в годината).
Защо тогава се твърди, че хормоните се взимат до живот? Майката на моя приятелка е също с Хашимото 10-тина години и също не пие нищо newsm78

Анси, желая ти всичко да мине нормално и да си гушкаш бебчето след 9 месеца!

# 718
  • София
Откаченото ми ТСХ е 0,021  Crazy Прави каквото си иска тоя хормон, ей  Laughing В понеделник си записах час при Начев, да видим колко ще ми намали дозата. На дребния е 2,8, което е екстра, явно го е подминал японския дядо  Mr. Green
Обаче захарта ни е височка и на двамата, моята е на границата 6, неговата 6,38. Кажете, за захарта пак ли с ендокринолог се консултира човек, или търси друг специалист? За детето специално се чудя.

# 719
Пак Peace

Твоята е на границата. Ако си се отпуснала със сладкото напоследък, спирай го. Същото е и за сина (нали за него става дума) - без тортички, вафлички, сникърси и всякакви други благинки детски. Слагаш по една ябълка и морков в чантата и така. Не е малък, ще му обясниш, че е сериозно и важно, ще разбере Peace
Колко е референтната стойност за малките? При тях няма ли разлика.

Имай предвид, че ако предния ден сте яли сладко, отразява се!

Общи условия

Активация на акаунт