Автоимунен тиреоидит на Хашимото (16)

• 65 567
  • 787
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Птичке  Peace Голям е той, да, бяхме сега на разходка и си говорихме за захар, въглехидрати, режими, движение, спорт.  Ще действаме, аз общо взето знам как, понеже през бременността бях вдигнала захар и я овладях. Иска ми се за него обаче и с лекар да се консултирам и се чудя какъв специалист трябва да бъде.

# 721
Да, пак при ендо Grinning
Но мисля, че има детски ендокринолози, може би е добре да потърсите такъв. Все пак при децата е по-различно. Може този резултат за дете и да е ОК, не знам.

# 722
  • София
Да, добра идея, ще потърся детски ендо  Peace

# 723
anssi, чудесни новини Hug  Heart EyesHug стискаме палци всичко да е наред и леко и спокойно да си караш бременността Grinning, непременно на ендокринолог Peace

На 36 са и диагностицирали Базедова болест с тат и мат над 1000, и всички останали хормони извън граница. После от базеда болестта е преминала в Хашимото. Била е на кортизони+хормоните и много тежки оплаквания и какво ли не.
Провеждала е тогава лечение в рамките на 1 година, вкарали са и хормоните в граница и от 17 годими не е пила никакви хормони повече (само си пуска изследвания веднъж в годината).
Защо тогава се твърди, че хормоните се взимат до живот? Майката на моя приятелка е също с Хашимото 10-тина години и също не пие нищо newsm78

Skiorche, Хашимото е възможно да има хипо- и хипертиреоидизъм, от второто съм боледувала преди 10г. и след двегодишно лечение се оправих, 7-8 години по-късно разбрах, че съм минала в хипо-функция, всъщност исках да кажа, че зависи какви са били стойностите на хормоните Simple Smile

# 724
  • ВАРНА
Бърди , почвате сега салатки, плодове, федербал и кънки  Simple Smile
С нетърпение чакам Ева да порасте и да играем на федербал и да караме кънки в Морската  Simple Smile

Това дребното има 2 зъба долу и един горе, но не централен, ами втори. И скърца със зъби  Twisted Evil Ужасяващо е. Отивам да чета защо ...

# 725
Бърди, в Болницата по педиатрия има детски ендокринолози. Чувала съм за доц. Коприварова, но нямам лични впечатления. Дано се вкарате бързо в норма и двамата!  Simple Smile

# 726
anssi , честито, много се радвам! Пожелавам лека и безпроблемна бременост и едно прекрасно, пухкаво бебоче!!! Heart Eyes Hug    bouquet

Бърди, поздрави за ТСХ резултата на на момченцето ти и късмет за в бъдеще. Аз моите деца също трябва да ги изследвам, да видим кога. Стискам палци захарта да влезе в норма!

Последна редакция: ср, 26 яну 2011, 17:09 от Писана

# 727
  • София
anssi, честито!   bouquet
Бърди, стискам палци!  Peace

# 728
Здравейте, всички,

Честито за хубавите новини - днес явно е ден за хубави новини Simple Smile! Лека бременност пожелавам и много усмивки.

И аз имам новина - ще ставам леля  Crazy. Още не знам какво е да си истинска леля, но явно е хубаво, защото още от сега се радвам.

И друга новина имам - след ехографията на щитовидната жлеза стана ясно, че няма видимо увреждане за момента. Предстои ми консултация с ендокринолог. До тогава - започвам селена и "майната му" - някой тук беше споменал за това магическо хапче Simple Smile)))

# 729
  • София
Здравейте, всички,

Честито за хубавите новини - днес явно е ден за хубави новини Simple Smile! Лека бременност пожелавам и много усмивки.

И аз имам новина - ще ставам леля  Crazy. Още не знам какво е да си истинска леля, но явно е хубаво, защото още от сега се радвам.

И друга новина имам - след ехографията на щитовидната жлеза стана ясно, че няма видимо увреждане за момента. Предстои ми консултация с ендокринолог. До тогава - започвам селена и "майната му" - някой тук беше споменал за това магическо хапче Simple Smile)))

Честито:) Аз пия по един заебин на ден и се чувствам супер!

# 730
Честито:) Аз пия по един заебин на ден и се чувствам супер!
Joy Joy Joy  Ей, хашимотки ще ме съсипете от смях, радвам се че ви открих Hug
Анси, честито и от мен, ще видиш че всичко ще е наред и ще гушиш пухкаво бебченце Hug

# 731
  • Пловдив
Обаче захарта ни е височка и на двамата, моята е на границата 6, неговата 6,38. Кажете, за захарта пак ли с ендокринолог се консултира човек, или търси друг специалист? За детето специално се чудя.
Да, при детски ендокринолог се ходи. И не съм чула стойностите да са различни от тези за големи. И моята щерка (сега е на 13 г.) имаше такъв проблем преди 2-3 години. Захар - 6. Ходихме при добра лекарка - май и единствената в Пловдив детска ендо, която преглежда с талони. Добра, но много строга. Наплашила дъщеря ми, че има много деца, болни от диабет и че трябва да пази диета, иначе и тя може да се разболее. Предписа и диета - всеки ден на обяд ядеше пилешка пържола от гърди-на скара, малко хляб, салата. Абе, сещаш се. Но тя беше със страхотен апетит тогава и направо беше озверяла. Как да е издържа 1-2 месеца. Захарта наистина и спадна. Но не успяхме да поддържаме този строг режим дълго. Постепенно го зарязахме. Аз, разбира се, се стремя да се храним здравословно, доколкото ни е възможно. Без вманиачаване. Наскоро пак реших да и пусна една кр. захар и беше 4,6. Мисля, че не трябва да се стряскаме толкова. През периода на усилен растеж много неща се променят. Лошото е само, че децата ни са много обездвижени, поне моята е такава.

# 732
Здравейте, всички,

Еееееееееее, аз ти "изписах" от вълшебното хапче: "МАЙНАТА МУ", не само защото съм от Пловдив, а защото винаги помага. Peace
Знаех си, че добрите новини днес няма да са само на Анси. Много се радвам за хубавите ви емоции. И моят ден днес започна с много позитивизъм и исках да заразя всички ви с "грипа"  ХУБАВИ НЕЩА  newsm44 newsm44 newsm44

# 733
Анси, страхотна новина! лека и безпроблемна бременност!  Hug
И на бъдещата леля поздравления!
Зази, надявам се, че вълненията са положителни Hug

# 734
момичета, има ли хомеопатични средства за повлияване на хашимото. Жлезата на моя позната все повече се смалява а тсх хормона все повече нараства. какво пиете ако напрегната стресова ситуация натовари малко повече хормоните на стреса, благодаря

Общи условия

Активация на акаунт