Автоимунен тиреоидит на Хашимото (16)

• 65 566
  • 787
  •   1
Отговори
# 735
  • София
hot pepper, много ти благодаря за споделеното!  Hug

# 736
  • София
Момичета,
след дълго лутане успях да си запиша час за ехограф в понеделник при д-р Кънев (Бодимед) и консултация при доц. Ковачева (от Ендокринологията)  във вторник (прегледът е 90 лв. #Crazy, но съм много притеснена и като за начало реших да не мисля за парите.)
Проверих и за проф. Лозанов в Бодимед (има го в списъка от първа страница), но ме разочароваха, че не работи със Здравната каса. Приемът за инфо е 50 лв. без ехограф.
Дано всичко мине добре!

# 737
50лв при Лозанов ти се виждат много, а си записала час при 90 newsm78

Както и да е, важното е да минеш веднъж през специалист, после ще се поогледаш на спокойствие.

Успех, ще чакаме да разкажеш как е минало и какво са ти казали.
И не се плаши чак толкова, не се умира от тази болест (както беше казал точно Кънев, май)  Laughing

# 738
Доколкото аз разбрах при Лозанов само за инфо - без ехограф, а в другия вариант се включва и ехограф. Всъщност аз дадох 30 лева за ехография на щитовидна жлеза... Наистина - най-важно е да попаднеш на свестен ендокринолог.

Мой познат лекар ме посъветва да отида след месец да си повторя изследванията на хормоните и ехографията също. Когато го попитах защо - той не каза точно, май не искаше да каже, че смята тестовете за ... нереални, каквото и да означава това. Но мисля да го послушам и да повторя след месец за мое успокоение и заедно с най-последните резултати да отида на ендокринолог.

# 739
  • София
момичета, има ли хомеопатични средства за повлияване на хашимото. Жлезата на моя позната все повече се смалява а тсх хормона все повече нараства. какво пиете ако напрегната стресова ситуация натовари малко повече хормоните на стреса, благодаря

Пия бира  Drunk Имам две доказани автоимунни и никакви пари за хомеопатия, тъй като, доколкото знам, няма случай на някой излекувал се от тях. На мен бирата и заместителната терапия помага, както и тренировки по непукизъм- въпреки че работата ми е доста стресова и че извън нея все ще се намери някой гадняр да те нервира  #2gunfire

Сега не пия де  Mr. Green

# 740
  • София

Както и да е, важното е да минеш веднъж през специалист, после ще се поогледаш на спокойствие.

И не се плаши чак толкова, не се умира от тази болест (както беше казал точно Кънев, май)  Laughing
Аз при Ковачева се надявам да мина без ехограф (с резултатите от Кънев) и да ми намали 1/2 от 90-те лв., като само ми даде насоки за лечение. Сигурно се вманиачавам, ама това ми е в момента голям кахър. Искам да ви попитам някоя от вас имала ли е като оплакване странни болки в крайниците - имам почти постоянни болезнени тръпки, стягане и отмаляване в бедрата, които не се променят при движение. Ходих на невролог - нищо. Възможно ли е да е от завишеното ТСХ?

# 741
  • София

Аз при Ковачева се надявам да мина без ехограф (с резултатите от Кънев) и да ми намали 1/2 от 90-те лв., като само ми даде насоки за лечение. Сигурно се вманиачавам, ама това ми е в момента голям кахър. Искам да ви попитам някоя от вас имала ли е като оплакване странни болки в крайниците - имам почти постоянни болезнени тръпки, стягане и отмаляване в бедрата, които не се променят при движение. Ходих на невролог - нищо. Възможно ли е да е от завишеното ТСХ?
Такива отмалявания и тръпки най-често са от нерви и притеснения. Когато си изиеш от главата, че си болна и нещо ти има вероятно ще изчезнат.

Анси, честито!!! Лека и безпроблема!

# 742
  • София
Klemy, сигурно си права за нервите и притесненията. Ама аз ги получих тези усещания точно преди 3 седмици, когато ще не знаех за хормоналните изследвания. Една седмица по-късно  започнаха да ми отмаляват и ръцете - като дървени са и леко притреперват даже - между раменете и лактите и межди лактите и китките newsm78.
Ходих днес при джипито и ми изписа антидепресант (никога не съм пила подобни лекарства и не знам дали да ги започвам), но признавам, че нервите ми се държат на косъм вече. Горките ми деца и мъж не знам как ме издържат. Чувствам се като старица, а съм на 33г. ooooh!
Много се радвам, че ви открих, защото виждам, че всички са настроени позитиено и ви благодаря за подкрепата!  bouquet

# 743
  • ВАРНА
Не е ли време за нова тема? Птица  Flutter

Аз започвам сериозно да се замислям върху музикалното образование, което получава дъщеря ни. Преди малко пуснах прахосмукачка и то милото мисли, че шумът е музика и танцува  Laughing
Бъдещи мами, слушайте Моцарт и компания, защото в противен случай ви чака същото недоразумение като у нас  Wink

# 744
Skiorche, пробвай вместо антидепресант по едно хапче "майната му".... Аз почвам работа от днес и мисля да ударя двойна доза. Като отида там обикновено нервите ми се опъват като твоите - до скъсване. Но в крайна сметка - не си заслужава. Носи си новите дрехи, радвай се на живота и да не ти пука!

# 745
  • София
Благодаря ти Rozichka! Ще взема и аз да го пробвам това хапче - очевидно върши работа Grinning
А уикенда на ски да се заредя с чист въздух и положителни емоции.

# 746
  • София
Skiorche   Hug Мъчно ми стана за теб, дано бързичко си върнеш тонуса и доброто настроение  Hug
Кажи какви антидепресанти ти изписаха, аз имам малко опит от преди няколко години, има такива, които помагат без да са страшни  Peace

Прасунчо  Joy Joy Joy Аз понеже много обичам д-р Хаус и се скъсвах да го гледам, особено през болничния преди раждането, мъжът ми казваше, че бебето като се роди ще разпознава гласа на Хаус повече, отколкото този на баща си  Joy Сега като я гледа той, й пуска Mezzo да слуша класическа музика (да оправя колкото може щетите, които аз й нанасям музикално  Laughing). Извинете за спама, развесели ме тази Ева  Laughing

# 747
  • София
Skiorche   Hug Мъчно ми стана за теб, дано бързичко си върнеш тонуса и доброто настроение  Hug
Кажи какви антидепресанти ти изписаха, аз имам малко опит от преди няколко години, има такива, които помагат без да са страшни
Бърди, истината е,че се навивам да съм позитивна, но не се получава. Сутрин отваряйки очи и усещайки болките изпадам в поредната депресия Cry за една седмица свалих 2 кила, дънките ми се мотаят по кокалите като се погледна в огледалото имам един такъв уплашен странен поглед (джи пи-то ми каза: Видяла ли си си очите???). Просто след заубата на мама, животът ми стана низ от страхове да не ме сполети и мен най-сташната болест...При всяко приболяване рухвам. А иначе сме хора, които не спирт да пътуват, ходим по планини, на палатки, спортуваме....Както и да е..Чак ми е съвестно, че ви занимавам с мен....
Докторката ми изписа Ривотрил вечер преди лягане и ми даде направление за ревматолог и изследване на фосфор и калций.
Не съм предполагала, че ще се докарам до такова пораженческо състояние. Sad

Последна редакция: пт, 28 яну 2011, 12:08 от Skiorche

# 748
  • София
Skiorche    Hug

Прасунчо, късно даваш съвети, моето откакто е заченато слуша я Мейдън, я AC/DC, не знам докъде ще я докараме като се роди  ooooh!

# 749
Мило момиче, ти си била подложена на страхотен стрес, от това е всичко - и нервите, и началото на Хашимото. Съболезнования за майка ти! За съжаление, мама няма да върнеш (знам от опит), най-много ти самата да се разболееш сериозно. Знам, че е трудно, но трябва да го преодолееш! Примири се със загубата и се вземи в ръца! 2 деца имаш, те как ще се справят при майка развалина!

Да! Мускулни спазми, изтръпване на ръцете, нерви, всичко това го има при Хашимото. При мен поне така започна. С тироксина нещата се оправят!

Спазми и изтръпване се получават и при недостиг на калций и магнезий. Вземи си Калмацин, рибено масло, ленено! Сега и сезонът е такъв, липсва ни слънцето, витамините.

За депресията - има едни капки и чайове - мента, глог и валериан! Вършат чудеса, без да те отнасят, както става обикновено с разните хапове.

Повече движение, повече разнообразие, повече приятели, повече излизане навън! Ските са добра идея Peace

Не знам кога си загубила майка си, ако е било наскоро, нормално да се чувстваш така. Има един кошмарен период, няма как да не го изживееш, но после нещата се нормализират. Не спира да боли, но животът продължава Hug

Прасунчо, разсмя ме с твоята Ева Grinning Ми то по техното си пада детето, бе Joy

Общи условия

Активация на акаунт