Какъв крем за лице използвате - II тема

• 84 311
  • 726
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Пробвала съм ИДеалист-а на Ести лаудер. Някак като грим ми се видя да действа, т.е. като се измие порите пак са си същите. Едно такова меко, фино и кадифено става лицето от него, но според мен е от силиконите... Аз искам нещо, което да удари проблема в основата. Да стимулира синтеза на колаген и възобновяването на клетките...
Фитокод има ли го по аптеките?

# 31
P-r-o-l-e-t и аз съм на 28 и имам разширени пори в Т-зоната, но въпреки че кожата ми там лъщи и мазна, изглежда и повяхнала и суха, затова се консултирах с дерматолог и ми обясниха, че трябва да я овлажнявам добре и ми препоръчаха почистващите ми средства да са със съставки за почистване на порите, а кремовете да са силно хидратиращи, но честно казано от време на време е хубаво просто да се иде на козметик да ти почисти лицето
иначе си купих миналата година парна баня за лице за домашна употреба, с която понякога ги почиствам сама, но без много да стискам, а и помага по-бързо да се усвояват подхранващите съставки

А за крем за лице пробвала ли си на Актипур на Лед? Страхотен е за комбинирана и мазна кожа и не изсушава, а за почистване съм доволна от Биодерма за мазна кожа.

# 32
В момента съм на крем Здраве.
От известно време кожата ми е в ужасно състояние - излизат ми пъпки, различни по големина, даже и на врата.  Cry
Не знам на какво се дължи - на стрес или на неподходяща козметика, но съм се видяла в чудо.

Може ли да ми препоръчате нещо за чувствителна кожа, дневен крем със слънцезащита!

# 33
В момента съм на крем Здраве.
От известно време кожата ми е в ужасно състояние - излизат ми пъпки, различни по големина, даже и на врата.  Cry
Не знам на какво се дължи - на стрес или на неподходяща козметика, но съм се видяла в чудо.

Може ли да ми препоръчате нещо за чувствителна кожа, дневен крем със слънцезащита!

Стики,   bouquet, за пъпките ти предлагам да опиташ следната комбинация - няколко пъти дневно обтриваш лицето си с Акне аут (той е силен и изсушава, затова може да го смесиш в отделно шише с розова вода в съотношение 70 към 30) Нанасяй локално Скинорен два пъти дневно - на мен той много ми помага Heart Eyes, когато ми излезе голяма пъпка Embarassed Confused

А за крем, може да чекнеш на страницата на Phytocode дали продуктите им имат естествена UV защита Peace.  Покрай една стара тема за "гадаене на крем" Mr. Green, мисля още я има, може да "разчетеш съставките" и да видиш какво съдържа продукта Wink  hahahaАз като дадох отбой, сега съм козметично неграмотна в тази област.

Добър слънцезащитен крем, който обаче не може да се използва самостоятелно, е и Сити блок-а на Клиник с SPF 25. Не натоварва и не запушва порите, въпреки високия фактор.

# 34
За почистване на много чувствителна кожа- почистващият лосион от трите стъпки на Клиник, но не този, който е за четирите типа кожа, а има отделен за чувствителна- пише Extra Mild на него. Мен ме отърва от черните точки, така че може и за пъпки да помогне Wink
Моята кожа е чувствителна и ползвам една камара кремове в зависимост от моментното състояние. От дневните съм доволна от Биодерма и Е.Арден, Клиник също имат много добри попадения. Sity Block  го купих по препоръка от форума и мога да кажа, че е страхотен! Смятам да си го ползвам целогодишно над друг дневен крем.

# 35
Използвам Natural Anti-Aging Green Tea EGCG Cream от iherb. Засега съм доволна.

# 36
  • София
Anbibian, благодаря за написаното. Много е добра идеята , която ти е казал дерматологът. И аз забелязвам, че като си мия лицето с ексфолиант всеки ден ми е по-добре , но после задължително е сухо и трябва наистина да се хидратира добре. Въпросът е с какъв крем... Биодерма и ЛЕд са хубави за млада кожа, но аз остарявам вече и търся нещо, което да е и активен анти ейдж... И така много се оплитам в избора на подходящи продукти. Повечето анти ейдж неща не са за мазни кожи и пори... Напротив, усилват проблема, запушват порите, лъщят, лепнат...
Ходих миналата година няколко пъти на козметици. НЕ съм доволна. Не почистват обстойно лицето, после като се прибера и виждам, че са пропуснали... Освен това в част от случаите направих някакви реакции и ми избиха още по време на процедурата огромни пъпки на странни места, каквито никога не съм имала - около очите, по врата и т.н. И се отказах от козметиците.
От парната баня порите се разширяват и после трябва май да се свият с нещо, иначе не става ли обратен ефект  newsm78 Аз съм пробвала по по-простия метод - с тенджерата с врящата вода и кърпа на главата... И после 1 седмица ми беше зле лицето след това... И от парната баня се отказах...

# 37
  • София

От парната баня порите се разширяват и после трябва май да се свият с нещо, иначе не става ли обратен ефект  newsm78 Аз съм пробвала по по-простия метод - с тенджерата с врящата вода и кърпа на главата... И после 1 седмица ми беше зле лицето след това... И от парната баня се отказах...
И аз съм пробвала с тенджерата и също после ми беше зле лицето,отказах се ... има козметични салони за тази работа!
Моята порите ги затваря с ток,има си едно малко уредче

# 38
  • София
Аз мислех по едно време да си купувам такъв уред, защото от цялата процедура с почистването на лицето той май най-добре ми действаше... МАлко оф топик, но някой има ли впечатления от почистване с ултразвук (понеже ръчното при мен не е особено пълноценно явно, все се прибирам с недопочистено лице).

# 39
 Hug  Heart Eyes  Hug

Добър слънцезащитен крем, който обаче не може да се използва самостоятелно, е и Сити блок-а на Клиник с SPF 25. Не натоварва и не запушва порите, въпреки високия фактор.

не съм го ползвала, но съм чела мнгого суперлативи за него
тъкмо се насочи към Carita
гледам в Ягодката имат намаления

# 40
Аз използвам Aqualia thermal на Vichy.Сякаш не съм много доволна.Иначе поне е без парабени.Гледам да намалям парабените.Момичета дали тук някъде има темичка за промоции на козметики и други неща?

# 41
Стики най-доброто според мен е да ползваш два продукта - овлажняващ крем за чувстивтелна кожа и върху него да нанасяш слънцезащитен крем
P-r-o-l-e-t мисля, че има антиейдж кремове за нормална към смесена кожа, дори днес разглеждах едни на Плантърс с хилуронова киселина точно за комбинирана кожа и не си чак толкова стара все пак сме на една възраст  Wink
С козмитиците работата е сложна - трудо се попада на точният човек, аз си ходя в Борекс, вярно, че е по-скъпо, но там съм най-доволна от услугите
За парната баня да порите се разширяват и всъщност това е целта - ако искаш да почистиш сама (аз го правя от време на време) трябва да разшириш порите, за да не станеш на петна, пъпки и белези като почнеш да се стискаш. После задължително трябва да минеш с някъв дензифекциращт и свиващ порите продук, а аз си слагам и глинена маска веднага след това.
Втората функция на парната баня е ако си слагаш маска или друг интензивен подхранващ продукт, просто за няколко минути стоиш на парната баня и слагаш продукта, за да попие по интензивно в кожата на лицето.
Иначе съм абсолютно съгласна, че не трябва да се прекалява с парната баня - един-два пъти месечно го правя и нямам проблеми.

А днес си купих този крем на Веледа с шипка за първи бръчки под очите и се надявам да подейства, следкато този на Ла Рош Посе не ми свърши никаква работа

# 42
  • София
Момичета, можете ли да ми препоръчате някакъв хубав крем за 30 год., смесена кожа. Rolling Eyes Преди ползвах продукти за по-мазна кожа, а в последно време забелязвам, че започва да ми се изсушава кожата и на места изпръхва..Тези дни трябва да си взема някакъв, защото старият ми свърши.Ползвам Идеалиста и Day Wear на Ести Лаудер...Мислех сега да сменя с Estee Lauder Revelation, но приемам и други предложения. Тук чета много хубави отзиви за Nuxe, но не мога да намеря мостри нещо, а на сляпо не ми се взима...Кожата ми е смесен тип, с малко по-големи пори на места, черни точки на носа и тук таме по бузките...От време на време и пърчици излизат. Confused Толкова много кремове има, че се обърквам.Какво бихте ми препоръчали вие? Искам да е за борба с първите бръчици, все пак ми е време за такива кремчета вече, по-леки да са само...

# 43
Аз съм на по-малко от 30год., но използвам кремове за първи бръчки. Сега ще ти напиша от кои съм останала доволна- Clinique Youth Surge (вариантът за смесена към суха кожа)- много е приятен и бързо попива;  Estee Lauder Day Wear- лосионът ми хареса, но сякаш малко ми изсуши кожата, за под фон дьо тен се държи супер;  Еl. Arden- Intervene кремът и лосионът съм ползвала,  като лосионът е 1000 пъти по-добър, свива порите, прави тена много свеж,  кремът от серията е доста мазен- на мен не ми понесе май.
Не съм доволна от Multiactive на Clarins- май е за първи бръчки и той, но не съм сигурна. Доста е плътен, лъщи и даже леко белее. На Juvena Prevent and Optimize  ми харесваше в началото,  но след едномесечно използване взе да ми се бели и да прави кир ефект ooooh!
Най- добре си вземи мостри и пробвай поне няколко крема, за да можеш да прецениш кой е най-добрият за теб Hug

# 44
  • София
Благодаря за бързия отговор, *Магнит*  Hug . А този на Клиник за колко годишни е? Не ми се дават над 100лв за крем на ЕЛ, а този ме устройва като цена.Само не знам дали ще ми пасне на кожата и дали ще избера подходящия. В голяма чуденка съм, защото кожата ми е много капризна и от неподходящи продукти, се изприщвам ужасно и кожата ми изглежда много посърнала Rolling Eyes Досега от Day Wear-a бях много доволна, но го ползвам доста дълго време и искам да сменя малко, пък и искам вече нещо по-сериозно...с/у първите бръчици.. Освен да поискам тестерче на този..знам ли.Проблема е, че вече нямам никакъв крем и трябва да решавам бързичко.

Общи условия

Активация на акаунт