изчисляване на майчинство - 1

• 82 055
  • 696
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Здравейте! Кота ще си получа парите за обезщетението по майчинство, като последния ми болничен е до 14 февруари 2011г. и вече са ми го изплатили? До пето число на следващия месец ли? Март или април?

# 376
Здравейте! Кота ще си получа парите за обезщетението по майчинство, като последния ми болничен е до 14 февруари 2011г. и вече са ми го изплатили? До пето число на следващия месец ли? Март или април?
Подадена ли е декларация за обезщетение до 410 дни?

# 377
  • София
да, подадена е. Дадена е на счетоводителя, а те какво са направили не знам....

а, какъв е законния срок, в които трябва да ми се изплати ако декларацията е подадена????

Последна редакция: ср, 09 мар 2011, 13:05 от AnMary

# 378
а, какъв е законния срок, в които трябва да ми се изплати ако декларацията е подадена????
15 раб. дни ако всичко е наред. Това е за първия месец. Слезд това до 5-то число ще получаваш за предходния месец.

# 379
  • София
Да, 15 работни дни са минали. Ще изчакам още малко и ще се обадя да питам какво става. Благодаря за отговора!

# 380
Здравейте,имам 1 въпрос ще ви бъда благодарна ако някой мойе да ми отговори.Имам болничен от 03.02 до 17.03. кога горе долу би трябвало да ми го изплатят

# 381
  • Пловдив
Здравейте,имам 1 въпрос ще ви бъда благодарна ако някой мойе да ми отговори.Имам болничен от 03.02 до 17.03. кога горе долу би трябвало да ми го изплатят

края на март-дните от февруари
средата на април-дните от март

това при положение,че работодателят е коректен с подаването на данните и внасянето на болничния лист в НОИ

# 382

029261010 - НОИ, това е тел., на който можеш да провериш.
До 15 раб.дни след постъпване на болничния в НОИ трябва да го изплатят.
Можеш да си поискаш ПИК-код, с които да проверяваш директно на страницата на НОИ - noi.bg  Peace

# 383
  • Пловдив

029261010 - НОИ, това е тел., на който можеш да провериш.

на този тел дават справки за цяла България,така ли?съмняваме
или по презумпция всички сме от София
другото е,че уж по тела справки не дават
най-сигурно е с пик кода

# 384
Интересува не кога ще получа тази прословута единична помощ за раждане на първо дете? Simple Smile В смисъл колко време след раждането на детето ? Благодаря предварително Simple Smile

# 385
  • Пловдив
Интересува не кога ще получа тази прословута единична помощ за раждане на първо дете? Simple Smile В смисъл колко време след раждането на детето ? Благодаря предварително Simple Smile

за еднократната помощ за раждане питаш,нали

кога си подала документи в социалните?
подала ли си изобщо

# 386
не нищо не сам подавала Simple Smile ако може с няколко думи да ми обясните процедурата какво точно се прави Simple Smile

# 387
  • Пловдив
не нищо не сам подавала Simple Smile ако може с няколко думи да ми обясните процедурата какво точно се прави Simple Smile

е,без да си поискаш няма кой да ти даде  Wink

оригинален акт за раждане
удостоверение за родените от теб деца-издава се от ГРАО
молба по образец-ще ти я дадат в социалните
твоята ЛК.може да искат и на бащата ЛК и да присъства-навсякъде е различно
изплащат я с пощенски запис или по банкова сметка

ако подадеш на 1 април.ще ги получиш след 15 май

# 388
ясно Simple Smile много благодаря за информацията Simple Smile

# 389
Здравейте! Имам въпрос. Работя в хранителен магазин и работата е тежка - вдигане на тежки каси (бира;хляб) , носене на стекове постоянно разнасяне на кашони и нон стоп стоене на крака.  Crazy
Шефът ми ме осигурява на 400 лв. Ако изляза в болничен от началото на самата бременност какво майчинство ще получавам?

Общи условия

Активация на акаунт