изчисляване на майчинство - 1

• 82 048
  • 696
  •   1
Отговори
# 390
  • Пловдив
Здравейте! Имам въпрос. Работя в хранителен магазин и работата е тежка - вдигане на тежки каси (бира;хляб) , носене на стекове постоянно разнасяне на кашони и нон стоп стоене на крака.  Crazy
Шефът ми ме осигурява на 400 лв. Ако изляза в болничен от началото на самата бременност какво майчинство ще получавам?

ако имаш 18 цели,пълни месеца на 400 лв преди 45 дневния ти болничен,обезщетението ще ти  е 300-310 лв

# 391
Момичета искам да попитам ако влезна в НОИ с ПИК код мога ли да проверя колко ми е майчинството (от 25 февруари трябва да съм в майчинство )Още няма превод и не зная

# 392
  • Пловдив
Момичета искам да попитам ако влезна в НОИ с ПИК код мога ли да проверя колко ми е майчинството (от 25 февруари трябва да съм в майчинство )Още няма превод и не зная

правят преводи само във вторник и четвъртък.един ден по-рано излиза на сайта,че утре ще имаш пари по сметката.може още да не ти е излезнало на теб,а да предстои другата седмица
влизаш в Справки,после Справка за изплатени парични обезщетения и помощи от ДОО чрез НОИ по ЕГН

# 393
Привет момичета,имам няколко въпроса относно изчисляването на майчинството.Болничният ми,който се издава 45 дни преди раждане започва от 8.06.2011г,като върна 18 месеца назад съм се осигурявала така:
от 1.06.2008г до 22.04.2010г върху заплата 900 лв(6 месеца)
от 28.05.2010г до 26.11.2010г върху заплата 300 лв(5 месеца)
от 9.02.2011г върху заплата 380 лв(4 месеца)
За този период от 18м назад имам около 3 месеца през които не съм работила, доколкто знам се взима минималната р.з. от 240 лв за доход.
При това положение какъв ще е размера на майчинството което ще получавам?
Благодаря предварително за отговорите  Grinning

# 394
  • Пловдив
Привет момичета,имам няколко въпроса относно изчисляването на майчинството.Болничният ми,който се издава 45 дни преди раждане започва от 8.06.2011г,като върна 18 месеца назад съм се осигурявала така:
от 1.06.2008г до 22.04.2010г върху заплата 900 лв(6 месеца)
от 28.05.2010г до 26.11.2010г върху заплата 300 лв(5 месеца)
от 9.02.2011г върху заплата 380 лв(4 месеца)
За този период от 18м назад имам около 3 месеца през които не съм работила, доколкто знам се взима минималната р.з. от 240 лв за доход.
При това положение какъв ще е размера на майчинството което ще получавам?
Благодаря предварително за отговорите  Grinning

базата ти е декември2009-май2011
обезщетението ще ти е 360 лв
за месеците без работа взимат 240 лв,да

# 395
много благодаря за отговора Hug имам още едно питане,ако изляза в болничен (акушерката ми каза че може да ползвам болнични по 20 дни)това ще се отрази ли на размера на майчинството,и мога ли да ползвам болнични при положение,че още нямам 6 м. стаж в тази фирма?

# 396
  • Пловдив
много благодаря за отговора Hug имам още едно питане,ако изляза в болничен (акушерката ми каза че може да ползвам болнични по 20 дни)това ще се отрази ли на размера на майчинството,и мога ли да ползвам болнични при положение,че още нямам 6 м. стаж в тази фирма?

за да ти плащат болничните,трябва да имаш 6 м стаж през целия ти живот,а не във фирмата.т.е да,ще ти ги плащат и имаш право
ще ти намалят малко обезщетението,защото в 12 м база за обикновения болничен имаш месеци без работа

# 397
Много,много благодаря за отговора  Елфита Hug Ще трябва да обмисля това с болничните Thinking

# 398
  • До морето
Здравейте,

имам въпрос, който не касае мен, а моя колежка, която ми е пряко подчинена. Та това момиче забременя ин витро  в края на ноември, но за съжаление бременността и е доста тежка и не и дават да се движи, камо ли да идва на работа. По тази причина колежката постоянно си взима болнични и вероятно така ще продължи до края. Въпросът ми е, в момента в нашата фирма всички ползваме годишния си платен отпуск, въпросната колежка, също има право да ползва 10 работни дни платен отпуск, но госпожите от счетоводството твърдят, че когато си от почти 4 месеца в болничен, някак си не вървяло да си ползваш отпуската newsm78 Има ли нещо вярно в това? Моля някой компетентен да ми обясни как стоят нещата, защото ми се иска по някакъв начин да помогна на колежката, на която хич не й е лесно да си взима постоянно болнични.

# 399
Здравейте,

имам въпрос, който не касае мен, а моя колежка, която ми е пряко подчинена. Та това момиче забременя ин витро  в края на ноември, но за съжаление бременността и е доста тежка и не и дават да се движи, камо ли да идва на работа. По тази причина колежката постоянно си взима болнични и вероятно така ще продължи до края. Въпросът ми е, в момента в нашата фирма всички ползваме годишния си платен отпуск, въпросната колежка, също има право да ползва 10 работни дни платен отпуск, но госпожите от счетоводството твърдят, че когато си от почти 4 месеца в болничен, някак си не вървяло да си ползваш отпуската newsm78 Има ли нещо вярно в това? Моля някой компетентен да ми обясни как стоят нещата, защото ми се иска по някакъв начин да помогна на колежката, на която хич не й е лесно да си взима постоянно болнични.
Няма никакъв проблем да си ползва отпуска след продължителни болнични. За жалост в момента не мога да посоча чл., ал., т., за да се обоснова.

# 400
  • Пловдив
няма причина да не може да си ползва пл отпуск след дълъг болничен

и какво значи не върви да ползва болничен-хорска срама ли,що ли?

# 401
idealno_loshata , и аз мисля така да направя. В болнични съм от януари и няма да се връщам на работа повече. Последния ми болничен е до 12 април мисля, и и искам след това да си пусна полагащите ми се 20 дни за тази година. Искам поне за 1 месец да си получа реалната заплата, за да си помогна с покупките преди раждането.
Тези дни дори ще се консултирам със счетоводителя на нашата фирма и ще ти кажа какво са ми отговорили.  Peace

# 402
  • До морето
Благодаря ви за отговорите   bouquet Значи все пак съм била права, ще видя как ще ги убедя въпросните счетоводителки  Thinking

# 403
Zdraveiite,dami!imam nqkolko vaprosa otnosno iz4islqvaneto na mai4instvoto.Bolni4niqt mi,koito se izdava 45 dni predi rajdaneto zapo4va na17.10.2011,kato varna 12 m nazada sam bila osigyrqvana taka:
ot 15.02.2009 do 03.01.2011г varhy zaplata 180lv/poneje me osigyrqvat na 4h./
ot 04.01.2011 me osigyrqvat varhy 200lv/pak na 4h./
ta iskam da popitam kakvo mai4instvo 6te vzemam?i ako izlizam v bolni4ni dali 6te se otrazi po nqkakav na4in varhy mai4instvoto?

-------------
Моля, пишете на кирилица.

Последна редакция: пн, 04 апр 2011, 10:49 от AnMary

# 404
idealno_loshata , на мен ми казаха, че няма проблем да си пусна отпуската след като изтече последния болничен. После е ми трябва пак един за около 18 дни и после вече е 45 -дневния. Успех и на теб  Peace
ellhris , базата за изчисление вече е 18 месеца, а не 12.

Общи условия

Активация на акаунт