Операция на щитовидна жлеза - 3

• 72 597
  • 734
  •   1
Отговори
# 705
temenuga2, Честит Рожден Ден! Да си жива и здрава, много щастлива и много обичана!

Здравйте и от мен, отдавна не съм писала. След операцията на щитовидната д-р Сечанов каза, че може да почваме с бебеправенето и така и направихме. Резултата е налице. Закъсня ми 5 дена и си направих тест. Положителен. Направих си и втори, защото лентичката беше много бледо розова. Втория показа същото. Зарадвах се, но не за дълго. Трябваше да си направя изследвания на TSH и FT4. Вчера си фи взех, FT4 е в границите, защото пия хапчета, но TSH е извън границите - 11.6 при реф.стойности до 4 за възрастни и до 3.5 за бременни. Това знам, че не е добре и пречи при бременност. Днес отивам при доктора с резултатите, но се притеснявам да не се повтори аборта, който преживях миналата година. Звъннах да си запиша час при Катя Тодорова, но ми казаха че до Великден няма свободни часове, а след това излиза отпуска. Много ми е притеснено.

# 706
adorable не се шашкай, мила, върви на ендото, той ще ти нагласи дозата, ще видиш, че е временно това. Само не се шашкай, трябва да си много спокойна. Преди прегледа върви се разходи, купи си няква дранкулка и се успокой. Всичко ще е наред. Peace Hug Hug Hug

# 707
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН,temenuga2!ЖЕЛАЯ ТИ МНОГО ЗДРАВЕ,ЛЮБОВ И ПОВЕЧЕ УСМИВКИ

adorable,Браво много се радвам за положителния резултат.Само не се притеснявай,всичко ще се нареди.Стискам палци:)

# 708
Здравейте и от мен! Отдавна не съм ви чел и виждам, че компанията се увеличава, което не е добре.
Цитат
Mili dami pomislete dobre predi da se operirate, opitaite drugi metodi i veche v kraen sluchai go napravete.
Напълно подкрепям. Аз вече две години съм опериран и ставам по- зле. Нещо ми е увредено и първо ми изтръпваха краката и ръцете, сег имам и болки. Нищо не помага. Хормона непрекъснато играе. Напълнях. Не знам към кого да се обърна. Преди операцията си бях много добре. Ако знаех, че крие такива рискове за нищо на света не бих се оперирал.
Съжалявам, че ви натоварвам

# 709
kuseto, при теб какво наложи операцията?

# 710
Здравейте симпатични момичета,

чета ви отдавна, но не съм писала защото се опитвах да избягам от темата. Ще разкажа накратко моите перипетии с ЩЖ, за да не ви отегчавам с история..................
Аз явно съм била презразположена към това заболяване още в пубертетна възраст, но нямах проблеми до преди 5 години, когато внезапно почина свекър ми и изживях голям и внезапен стрес. Това според мен отключи процеса и почнах да получавам типичните симптоми: потене, сърцебиене, нервност, неспане, лесна уморяемост и т.н.......Правих се, че не забелязвам нищо и я карах така, докато в един момент почнах драстично ад отслабвам и потърсих помощ на лекар-ендрокринолог. Хормона ТСХ беше много под нормата - 0,005, другите Т3 и Т4 бяха в норма, ТАТ в норма, МАТ беше увеличен. Гледаха ме на ехограф и установиха възел вляво, който не бил за спешна операция. Това беше през 2007 година. Почнах да пия таблетки тирозол и ми поставиха диагноза Хашитоксикоза т.е. хиперфункция на жлезата + Хашимото. Оттогава до сега ходя на всеки 6 месеца на контролни прегледи и се следя. Хормона ТСХ играе надолу-нагоре, аз от време на време изпадам в депресия, получавам сърцебиене и така я карам.....В края ан 2009 посетих доц .Пандев и той ми опипа възела и каза, че засега ще продължим да го наблюдаваме.
Обаче на мен в един момент ми писна да го мисля и постоянно да се чувствам болна и на своя глава през октомври 2010 г.- спрях хапчетата. До миналата седмица се чувствах супер добре, само от време на време изпадах в тъжни настроения. Обаче миналата седчица се ядосах много на детето, ч(е не учи, крещях, виках, не спах 3 нощи и получих някакъв вид нервно разстройство. Имам сърцебиене и леко високо кръвно понякога. Чувствах се уморена, вкарвам се в някакви филим и реших, че възела е порастнал и ме боли жлезата. Направих си изследване на ТСХ, за да видя как е хормона без хапчета и за мое учудване е 0,569. Вчера посетих доц. Пандев, който ме прегледа на ехограф, но каза че не може да е категоричен дали трябва операция или не. За мое успокоение ми препоръча ТАБ изследване при д-р Р. Иванова м Ендрокринологията на МА и след това сме щели да вземем решение на базата на резултатите. Ако са добри няма да предприемам нищо....Аз от снощи съм в още по-голям филм, защото вече си представям операцията и се ужасявам...Изобщо аз съм си по принцип хипохондрик, а сега вече съм непоносима.....Не мога да се понасям, така наранявам и детето и мъжа си с моите постоянни мърморения, болести и какво ли не..................
Разказвам ви това, защото искам да споделя с вас как се чувствам и да потърся съвет как да се дпавя със самата себе си и с душевния си комфорт! Много съм черногледа и все се вглеждам в себе си и все си мисля, че съм човек втора ръка.........Не знам защо е така, дале е от самото заболяване...........Аз по принцип съм голяма купонджийка, нямам никакви реални проблеми. Живея добре, имам прекрасно дете и семейство, само на работата имам ядове, но кой няма?

И още един въпрос: който от вас е правил ТАБ може ли да сподели как това се случва и дали резултатите са надеждни т.е. може ли да им се вярва? Аз вярвам изцяло на доц. Пандев и смятам, че той знае какво прави.
Видях, че Гери Добрева се е оперирала при него наскоро. Ще ти бъда благодарна, ако споделиш нещо за самата операция, чувства, усещания, отношение.....Извинявай, че пак ще те върна към това.......

Ще ви напиша диагнозата на Пандев от вчера, защото аз някои неща не ги разбрах. Ще бъда благодарна на всеки от вас, който се включи със съвет или коментар. Знам, че не сте лекари, но споделянето с вас мисля, че ще внесе поне душевно спокойствие у мен.
Благодаря ви предварително!
Поздрави на всички и желая много здраве, щастие и положителни емоции!

Ето я и диагнозата:

Стр. Хашимото - нодозна форма, еутиреоидна фаза.
Ехография:
Увеличени размери, повече за сметка на десния лоб, нехомогенна на местта изразено хипоехогенна структура, Нодозната лезия без данни за динамика. Липсват данни на шийна аденопатия.

Ей това е страшната диагноза........................................., която ме кара да се чувствам негодна за живот....Явно в главата ми е проблема повече, отколкото другаде.....................Обаче не знам как да си помогна. Разчитам на вашите ценни съвети.

# 711
galka, недей така бе, мила. Кви са тези хипохондрични мисли. Стегни се бе жена.
Много хора живеят с такава диагноза.
Сега за ТАБ-а - аз също ходих при д-р Иванова, тя наистина е най-добрия специалист там. Самата биопсия е много лека манипулация - с инсулинова игла те боцкат по врата, където има възли и едновременно гледат с видеозон. цялата работа 20 минути. Ставаш и отиваш на кафе. В отделението подобно на Еднодневната клиника, цари голямо спокойствие. Режима е буквално свободен. Единствено санитарките нещо се мръщеха, но ти досег с тях нямаш. Всички други са големи симпатяги.
Операцията при Пандев, макар че може и да не ти се наложи - Лягаш на масата докато то слагат абоката вече си заспал,  събуждаш се от рас буквално. Мацките с възелчета на обед вече пиеха кафе, моята беше малко по-тежка, но до вечерта си бях пушка. Няма нищо страшно. В клиниката са много мили, ако те боли, дават обезболяващи. Нито веднъж никой не ми направи физиономия или да се държи грубо. През цялото време имаше близък до мен. Никой не направи забележка, че влизаме, излизаме от стаята, сградата. Много съм доволна.
Манипулациите са ти най-малкия проблем. Просто не мисли за себе си като за болна. Peace

# 712
Гери,

благодаря за подкрепата и за това, че отдели време да ми разкажеш. Днес се опитвах да се свържа с д-р Иванова по мобилния телефон, който ми даде доц. Пандев, но тя не вдига. Ще ти бъда благодарна ако ми дадеш някакъв стационарен, за да си уговоря час с нея. Хубаво е, че манипулацията трае само 20 мин., нали след това ставаш и си отиваш или има някакъв престой в отделението.? Аз доколкото разбрах, отивам все едно да ми вземат кръв и после си тръгвам? И можеш ли да споделиш каква е цената на процедурата, за колко време излизат резултатите и дали са надеждни? Различни доктори имат различно мнение по този въпрос........поне по това което изчетох, а и от приятели разбирам, че не е добре да се пипа много, много възела....Та затова ме гризе съмнение.... но този път съм решена да докарам нещата докрай и да вярвам само ан Пандев. Иначе пак ще се уплаша, някой ще ме разколебае и пак в този омагьосан кръг. Искам най-сетне да решим какво ад правим, а не да живея в съмнения. 
И при теб това изследване, след това потвърди ли се след операцията?

Поздрави и приятен ден,

# 713
galka,  биопсиите се правят с направление за хоспитализация и такса 100 лв за избор на екип. Стационарния телефон ще ти го дам довечера като се прибере. Според мен е надежден резултата. На мен ми направиха две биопсии, тъй като при първата излезе карцином и д-р Иванова искаше да е сигурна като поставя диагнозата. За първия резултат чаках до другия ден, втория - излезе след час. по принцип престоя е 3 дена, като никой не те задължава да стоиш там, отиваш, извършват ти манипулациите /вземане на кръв, биопсии/ и си тръгваш. На другия ден пак така. Биопсиите ги правят по обед след визитация. Накрая си вземаш епикризата, плащаш престой /аз не съм ,заради диагнозата и незнам колко е/ и си заминаваш на топло вкъщи. Не се шашкай, не е опасно и страшно.  Simple Smile

# 714
При мен беше по същия начин като при Меци. Оперираха ме вторник, петък бях къщи и след една седмица на работа се върнах. Нищо не ми беше, но исках да си почина малко. И сега се усещам много добре. Мога да кажа че не ми е нищо и като да не съм се оперирала, даже съм поуспокоена тъй като го няма вече. Следваща седмица ще пускам хормони, но мисля че са наред. За д-р Рачков нямам координати, той е всеки ден в хирургията в Университетската болница в Стара Загора на 16 етаж и аз отидох там и го намерих.Ако искаш ходи към 9 часа.
Галка какви са тия тревоги?Недей така..Виж колко не има тука и всички се борим. За мен гери добрева е направо герой. Тук сме с теб и винаги като имаш нужда ако не можем физически поне по форума ще сме с теб.
adorable честито мила preggo smile3504 ще бъде наред, само имай вяра и не се отказвай. Бог ще бъде с теб.
temenuga честит рожден ден и да си жива, здрава и винаги щастлива.
За всички останали много целувки и  Hug Hug Hug и въпреки че ме няма всеки ден, нося си ви в мислите си...като погледна белега си се сещам че не съм сама  bouquet

# 715
  • гр.Гоце Делчев
temenuga ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ЖЕЛАЯ ТИ МНОГО ЗДРАВЕ ,ЩАСТИЕ И ЛЮБОВ.adorable честито и ти желая бременността да протече леко и безпроблемно и накрая да се похвалиш с едно здраво бебоче.Галка кво е това шашкане я се стегни ,колко по-страшни неща има не си тормози мъжа и детето.На всички момичета и на кавалера в темата  Hug

# 716
  • При розите и топлата вода ......!
Здравейте най- прекрасни прекрасници!  bouquet
Минавам като бързия влак само да ви поздравя! Нямам време да ви чета, но утре ще го направя. Забранявам всякакво шашкане и лоши мисли! Naughty
temenuga, пожелавам ти здраве и здраво, обгърнато от любов и хармония сплотено семейство!   bouquet
Лека вечер!

# 717
Благодаря ви мили момичета!

# 718
Благодаря ви, момичета! Толкова сте мили newsm51. Доктора ми увеличи дозата на Еутирокса на 100 и каза, че цял живот ще си го пия тва хапченце. Казах му за бременността и той каза,че не е проблем  високото TSH . В нета пише обратното. Каза след два месеца пак изследвания на ТСХ и пак при него. Но мисля да отида до Катя Тодорова, но без час, защото всичко е заето чак до Великден, а след това излиза отпуска.

Объркана съм и се притеснявам, ама силно се надявам всичко да е наред.

Целувки!

# 719
Здравейте, мацки!
Засега, само се отбивам да ви кажа, че съм жива и здрава, от сряда съм си вкъщи и сега си почивам.
Целувам ви всички!

Общи условия

Активация на акаунт