Майчинството счетоводно - 35

• 33 058
  • 734
  •   1
Отговори
# 570
   Здравейте! Hug Ще ви бъда благодарна ако ми кажете колко е еднократната помощ за раждане на второ дете !

# 571
  • Пловдив
   Здравейте! Hug Ще ви бъда благодарна ако ми кажете колко е еднократната помощ за раждане на второ дете !

600 лв

# 572
Здравейте-подадох болничния 45 дни преди термин(застъпено майчинство) за второто дете,но забравих да попитам счетоводителката(тя едва ли знае де)-нужно ли е да подавам декларация за банкова сметка?Майчинствата са застъпени,аз си мисля че не е нужно,но да питам за всеки случай? Другата седмица ще подавам приложение 4 заедно с болничния(прил.12 го подадох в 3-дневен срок от издаване на болничния 19.11.2010).Втория болничен ми е ясен,а за третия подават ли се други декларации в моето положение?Благодаря предварително за отговорите,моята счетоводителка нищо не знае но не си и направи труда да провери-както и да е.Добре че сте вие. Hug

# 573
  • Пловдив
Здравейте-подадох болничния 45 дни преди термин(застъпено майчинство) за второто дете,но забравих да попитам счетоводителката(тя едва ли знае де)-нужно ли е да подавам декларация за банкова сметка?Майчинствата са застъпени,аз си мисля че не е нужно,но да питам за всеки случай? Другата седмица ще подавам приложение 4 заедно с болничния(прил.12 го подадох в 3-дневен срок от издаване на болничния 19.11.2010).Втория болничен ми е ясен,а за третия подават ли се други декларации в моето положение?Благодаря предварително за отговорите,моята счетоводителка нищо не знае но не си и направи труда да провери-както и да е.Добре че сте вие. Hug

няма нужда от нова дек за сметкат,ако ще е същата

всички необходими документи ги има в пърия пост-линковете в червено

# 574
 Здравейте.Бремена съм в осми месец и скоро ми предстои да излизам в болничен,който е  45 дни преди термина.Работя като застрахователен агент на граждански договор и съм самоосигуряваща се (сама подавам деклараця образец 1 всеки месец в НАП,като се осигурявам за всички рискове).Първото,което искам да Ви попитам е дали трябва да прекратя гражданския си договор,за да получавам майчински и второто е трябва ли да продължа да подавам делкарации в НАП всеки месец?

# 575
Здравейте.Бремена съм в осми месец и скоро ми предстои да излизам в болничен,който е  45 дни преди термина.Работя като застрахователен агент на граждански договор и съм самоосигуряваща се (сама подавам деклараця образец 1 всеки месец в НАП,като се осигурявам за всички рискове).Първото,което искам да Ви попитам е дали трябва да прекратя гражданския си договор,за да получавам майчинскине и второто е трябва ли да продължа да подавам делкарации в НАП всеки месец?да

# 576
Въпросът ми е следния : В момента съм в отпуск за отглеждане на дете до 2 г. Един месец след като ми изтече той, ще изляза  в 45 дневен болничен преди раждане.Реално базата ми за изчисляване ще е 12месеца по 240лв. Нали така? Обаче тези 240лв нето ли са и ще се гледа ли 90% бруто (не ми е ясно какво ще е брутото) и дали няма да се изчислява 90% от 240лв. Някоя мама дали е запозната?

# 577
  • Майничка
Въпросът ми е следния : В момента съм в отпуск за отглеждане на дете до 2 г. Един месец след като ми изтече той, ще изляза  в 45 дневен болничен преди раждане.Реално базата ми за изчисляване ще е 12месеца по 240лв. Нали така? Обаче тези 240лв нето ли са и ще се гледа ли 90% бруто (не ми е ясно какво ще е брутото) и дали няма да се изчислява 90% от 240лв. Някоя мама дали е запозната?
240 нето.

# 578
Здравейте, момичета Grinning! Аз пак имам въпрос към вас ooooh!. Съпругът ми си сменя местоработата, между двете служби ще има една седмица прекъсване. В новата работа му искат свидетелство за съдимост и медицинско свидетелство. Нямаше ли някакъв правилник, че медицинско свидетелство  се изисква само ако има прекъсване на трудовия стаж повече от месец? Много ви благодаря   bouquet!

# 579
Здравейте!!!
Въпросът ми към вас е следния: осигурявам се фиктивно в една фирма.Преди да ми изтече третия болничен,подадох молба за отпуск до работодателя и попълних декларация №2.Това достатъчно ли е или трябва да се подадът и други документи до НОИ,за да получа нужното майчинство??
Изискуемият трудов стаж навърших преди  месец,колко време ще е необходимо,за да започнат плащанията??
Ще ви бъда благодарна да ми отговорите,.....
Мерси предварително Hug

# 580
Здравейте, момичета Grinning! Аз пак имам въпрос към вас ooooh!. Съпругът ми си сменя местоработата, между двете служби ще има една седмица прекъсване. В новата работа му искат свидетелство за съдимост и медицинско свидетелство. Нямаше ли някакъв правилник, че медицинско свидетелство  се изисква само ако има прекъсване на трудовия стаж повече от месец? Много ви благодаря   bouquet!

винаги се иска ново медицинско - нали на него пише името на фирмата

# 581
Здравейте!!!
Въпросът ми към вас е следния: осигурявам се фиктивно в една фирма.Преди да ми изтече третия болничен,подадох молба за отпуск до работодателя и попълних декларация №2.Това достатъчно ли е или трябва да се подадът и други документи до НОИ,за да получа нужното майчинство??
Изискуемият трудов стаж навърших преди  месец,колко време ще е необходимо,за да започнат плащанията??
Ще ви бъда благодарна да ми отговорите,.....
Мерси предварително Hug

уф, в първия момент си помислих, че си подала молба за платен отпуск  Joy
с Приложение 2 си подала и копие от акта за раждане - общо взето, това е
а относно плащанията - до 15 работни дни след подаване на документите в НОИ от работодателя,, ако имащ ПИК може да следиш кога са подадени, кога има преводи ...

# 582

а може и 18 месеца  Thinking

# 583
Доколко месеца назад мога да се внесат осигуровки като служител към дадена фима?
Ако е възможно ?

# 584
питай във фирмата
в моята - николко

Общи условия

Активация на акаунт