Майчинството счетоводно - 35

• 33 027
  • 734
  •   1
Отговори
# 660
Как ще бъде определяно обезщетението за бременност и раждане , ако майката излезе в нов отпуск за бременност и раждане преди навършване на 2-годишна възраст на предходното дете,след като увеличават срока за изчисляване на майчинството на 18 месеца.

# 661
Момичета, извинявайте, че ще променя малко настоящата вълна на въпросите - съжалявам за променените осигуровки и съчувствам искрено на мамите, които ще са жерта на поредната недомислена касапница :hug

Може ли да се сключи граждански договор по интернет, без да получиш хартиено копие, което да се подпише собственоръчно? Приемам, че фирмата-възложител има електронен подпис и печат, но как юе стане двустранен договор, сле дкато аз не разполагам с такъв? Каква изобщо е процедурата?

Предварително благодаря.

# 662
Как ще бъде определяно обезщетението за бременност и раждане , ако майката излезе в нов отпуск за бременност и раждане преди навършване на 2-годишна възраст на предходното дете,след като увеличават срока за изчисляване на майчинството на 18 месеца.

# 663
  • София-Младост
Момичета, извинявайте, че ще променя малко настоящата вълна на въпросите - съжалявам за променените осигуровки и съчувствам искрено на мамите, които ще са жерта на поредната недомислена касапница :hug

Може ли да се сключи граждански договор по интернет, без да получиш хартиено копие, което да се подпише собственоръчно? Приемам, че фирмата-възложител има електронен подпис и печат, но как юе стане двустранен договор, сле дкато аз не разполагам с такъв? Каква изобщо е процедурата?

Предварително благодаря.
Къде е проблема да се прати по пощата и ти да им върнеш подписан 1 екземпляр, като един остане за теб?

Нека обнародват промените и после да отговаряме на тези въпроси. Ако няма промяна и остане старото ще се взима обезщетение като за първото дете.

# 664
Зависи дали ще има промени в чл. 49, ал. 2 от КСО.

# 665
Не знам дали е подходящо в тази тема, но искам да попитам кога би трябвало да ми изплатят еднократната помощ за раждане на дете. Подадох документи на 18.10 2010 в службата по социално подпомагане район Витоша и още не са ми я изплатили.

Поздрави на всички!!

# 666
  • София-Младост
Не знам дали е подходящо в тази тема, но искам да попитам кога би трябвало да ми изплатят еднократната помощ за раждане на дете. Подадох документи на 18.10 2010 в службата по социално подпомагане район Витоша и още не са ми я изплатили.

Поздрави на всички!!
Няма срок, надявам се поне до края на м.12 да ги получите. Не пречи да се обадите в АСП Витоша и да попитате.

# 667

Пак в този ред на мисли за евентуално следващо-второ майчинство (в момента карам 2ра година майчинство), може ли да прекъсна сегашното си майчинството преди края на 2рата година, да си използвам платения годишен отпуск (събират ми се около 3 месеца, разбира се и ако работодателя се съгласи), след което да ползвам болничен (около 4 месеца, може да се наложи да почивам и да лежа повече при следваща бременност) и така почти стигам до 45 дневния период преди термин? Идеята ми е по възможност да не се връщам на работа след сегашното майчинство и с отпуската и болничните да вдигна малко осигуровките, че с тези 240лв. сега .... малко тъжна ми изглежда финансовата картинка за следващо майчинство  Confused
Благодаря  Hug

да,възможно е-ще получаваш 120 лв до 2 г на детето от момента на прекъсване на майчинството.идеялния вариант ти е 3 м отпуск+3 месеца работа,за да ги се получат 6 цели,календарни месеца преди болничния за общо заболяване

bouquet
Ще си формулирам по-конкретно въпроса, след отпуската не мога да ползвам болничен, дори и да ми се налага?

# 668
  • Пловдив
Момичета,

снощи късно е приета вече промяната за изчисляване на майчинството на база 18 месеца назад осигурителния доход

Т.е. вчера са приели ЗБДОО за 2011 г., в преходните разпоредби на който беше вмъкнато това за майчинството, така ли?
А приеха ли другите изменения в КСО - за изчисляването на болничния за общо заболяване на база 12 месеца назад?

# 669
  • гр. София
За болничните не знам
в нета пише, че са приели ето тези промени

"От 9 съответно на 12 и на 18 месеца се увеличава периодът, върху който се изчисляват обезщетенията за безработица и за бременност и раждане от догодина. Вноската за пенсия се увеличава с 1.8 на сто от 1 януари."

# 670
Здравейте, имам въпрос към вас.                                              След приключване на отпуск по майчинство до навършване на 2 години на детето ми прекратяват трудовия договор на основание чл.328 ал.1 т.6 от КТ. Въпросите ми са работодателя дължи ли ми някакво обещетение и също така имам ли право на обещетение от трудова борса?                                                                                  

# 671
  • Варна
Здравейте!
В болничен съм от 01.09.2010, родих на 12.10 и вече съм представила на работодателя трети болничен лист, но не съм получила никакви пари по сметката. Днес най сетне успях да се сдобия с ПИК и направих справка на сайта на НОИ, където пише -   Справка за приети документи, изчислени и/или изплатени обезщетения и помощи от ДОО  - Липсват представени документи за ЕГН хххххххххх.
Някой може ли да ме посъветва какво да направя.

# 672
  • София-Младост
Здравейте, имам въпрос към вас.                                              След приключване на отпуск по майчинство до навършване на 2 години на детето ми прекратяват трудовия договор на основание чл.328 ал.1 т.6 от КТ. Въпросите ми са работодателя дължи ли ми някакво обещетение и също така имам ли право на обещетение от трудова борса?                                                                                  
Обезщетение за неизползван платен годишен отпуск. Имаш право на борса.

Здравейте!
В болничен съм от 01.09.2010, родих на 12.10 и вече съм представила на работодателя трети болничен лист, но не съм получила никакви пари по сметката. Днес най сетне успях да се сдобия с ПИК и направих справка на сайта на НОИ, където пише -   Справка за приети документи, изчислени и/или изплатени обезщетения и помощи от ДОО  - Липсват представени документи за ЕГН хххххххххх.
Някой може ли да ме посъветва какво да направя.
Говори с работодателя като начало. Би следвало поне първият болничен да  е предаден.

# 673
Здравейте момичета!Днес си взех пик номер да си проверявам в сайта на НОЙ какви документи и кога са подадени.

Сега искам да ви попитам-прил 12 което подадох това ли е:

Заявление-декларация по чл. 53
Дата на отпускане на обезщетението, определена от системата: 21.7.2010 г.
Дата на прекратяване изплащане на обезщетението, определена от системата: 19.11.2010 г.
Актуален статус на документа: В момента се обработва  

Като от 19.11.2010 ми е болничния.Предполагам това е информацията за това приложение-поправете ме къде да гледам ако греша.

# 674
Здравейте момичета!Днес си взех пик номер да си проверявам в сайта на НОЙ какви документи и кога са подадени.

Сега искам да ви попитам-прил 12 което подадох това ли е:

Заявление-декларация по чл. 53
Дата на отпускане на обезщетението, определена от системата: 21.7.2010 г.
Дата на прекратяване изплащане на обезщетението, определена от системата: 19.11.2010 г.
Актуален статус на документа: В момента се обработва 

Като от 19.11.2010 ми е болничния.Предполагам това е информацията за това приложение-поправете ме къде да гледам ако греша.
Да, това е.

Общи условия

Активация на акаунт