Майчинството счетоводно - 35

• 33 263
  • 734
  •   1
Отговори
# 315
  • София-Младост
Добър ден,
Бихте ли ми казали откъде бих могла да изтегля бланката за декларацията след изтичане на 410 дни-за отглеждане на малко дете до 2 годинки?
Благодаря !

http://www.noi.bg/content/laws/07/Prilojenia.zip

# 316
Добър ден,
Бихте ли ми казали откъде бих могла да изтегля бланката за декларацията след изтичане на 410 дни-за отглеждане на малко дете до 2 годинки?
Благодаря !

http://www.nssi.bg/content/laws/07/Pril.3.doc

# 317
  • В полите на Пирин планина
Здравейте,
в момента съм по майчинство. Детето ми е на 1г. и 9 м. Моя позната ми каза, че ако труд.договор ми бъде прекратен от работодателя и се регистрирам в бюрото по труда ще получавам 90% от раб.заплата преди майчинството. Каза обаче, че детето трябава да бъде прието в ясла. Знаете ли колко време се взима това обезщетение? Изобщо има ли такова нещо? Също детето първо трябва да е прието в детско заведение или първо трябва да ми е прекратен труд.договор.
Благодаря предварително.

Нищо от това не е вярно. Ще се вземе за база 9 месеца, в които си по майчинство и си вземала обезщетение, т.е. нямаш осиг. доход и ще получаваш минималното обезщетение в Бюрото по труда - 120 лв. Няма значение дали детето е или не е на ясла.

Здравейте,
в момента съм по майчинство. Детето ми е на 1г. и 9 м. Моя позната ми каза, че ако труд.договор ми бъде прекратен от работодателя и се регистрирам в бюрото по труда ще получавам 90% от раб.заплата преди майчинството. Каза обаче, че детето трябава да бъде прието в ясла. Знаете ли колко време се взима това обезщетение? Изобщо има ли такова нещо? Също детето първо трябва да е прието в детско заведение или първо трябва да ми е прекратен труд.договор.
Благодаря предварително.

Не е вярно защото това е доход на база стар период. Може да се изплати.

# 318

и според мен

на 4 часа  и осиг под прага-2 г минималното
ако има 12 м осиг стаж през живота си
Тя категорично под прага не може да се осигурява според мен, програмата за д-1 няма да го приеме. Но пак ако осигурителен праг= брутна заплата и за 8часа е 400лв, то за 4 часа става 200лв, което е под МРЗ...така че май пак се получава обезщетение гарантирано равно на МРЗ...дано не бъркам.

Според мен е така. Ще взема 240 лева.
Сърдечно ви благодаря, момичета!  bouquet  bouquet bouquet
Да, имах предвид, че се е осигурявала на 4 часа, поради което се е получила брутна сума по-малка от МРЗ, а не, че е под осигурителния праг.
Значи може да разчита на 240?

# 319
Ако се повтарям моля да ме извините ,но от тези неща нищо не разбирам.Въпроси ми е следният(направо говоря в цифри).Поради спецификата ми на работа се налага да излеза в непрекъснат болничен до края на бременноста.От 10.01.11 година трябва да съм в болничен,като тогава ще съм в 4-ти месец.Знам ,че болничния е на база 80% ,като се върнат 6 месеца назад.Но не ми е ясно как се изчисляват тези месеци при положение ,че аз ще съм работила една седмица от месеца.Затова питам конкретно:среден осигурителен доход 1300 лв.Излизане в болничен 10.01.11 г.Каква сума трябва да получавам до края на бременноста и съответно каква сума за майчинство.Предварително благодаря за отговорите.

# 320
  • София-Младост
Ако се повтарям моля да ме извините ,но от тези неща нищо не разбирам.Въпроси ми е следният(направо говоря в цифри).Поради спецификата ми на работа се налага да излеза в непрекъснат болничен до края на бременноста.От 10.01.11 година трябва да съм в болничен,като тогава ще съм в 4-ти месец.Знам ,че болничния е на база 80% ,като се върнат 6 месеца назад.Но не ми е ясно как се изчисляват тези месеци при положение ,че аз ще съм работила една седмица от месеца.Затова питам конкретно:среден осигурителен доход 1300 лв.Излизане в болничен 10.01.11 г.Каква сума трябва да получавам до края на бременноста и съответно каква сума за майчинство.Предварително благодаря за отговорите.
м.01.2011 няма да влиза в изчисленията. Периодът, от който ще се изчислява обезщетението е 07-12.2010.
Сметки не се наемам да правя.

# 321
  • София
Във времето вкоето си майчинство има ли платена отпуска, която се трупа или не ?

# 322
Здрaвейте  HugВ момента съм в майчинство , 2-ра година , имам възможност да започна работа за 4 дни само , но незнам с какъв договор , вероятно с граждански . Въпроса ми е могат ли да ми спрат майчинствотo заради тия 4 дни работа ? МОля отговорете ми . Благодаря !

Последна редакция: ср, 17 ное 2010, 20:20 от notes

# 323
  • Пловдив
Във времето вкоето си майчинство има ли платена отпуска, която се трупа или не ?
Да, има, не съм счетоводител, но в момента я ползвам Simple Smile

# 324
  • Майничка
Здрвейте  HugВ момента съм в майчинство , 2-ра година , имам възможност да започна работа за 4 дини само , но незнам с какъв договор , вероятно с граждански . Въпроса ми е могат ли да ми спрат майчинствота заради тия 4 дни работа ? МОля отговорете ми . Благодаря !
Не, стига да не се върнете при същия работодател, който те осигурява за майчинство. А с граждански договор дори и при същия няма проблем.

# 325
Здравейте !

Днес се регистрирах в НОИ, за да получавам помощи за безработна.
Преди това 6м. бях неплатена отпуска за гледане на дете до 3г. и преди тях по майчинство за гледане на дете за 3г.
Имам право да получавам 60% от възнаграждението ми за последните 9м. ми казаха от там. Но понеже при неплатената
отпуска дохода ми е 0лв. , а майчинството е 240лв. се предполага, че ще получавам минимално обезщетение?
Въпросът ми е следния - тези отпуски (майчинство) взимат ли се впредвид, като се изчислява базов доход или той
следва да се изчисли от реалния трудов стаж преди тях ?

Благодаря !

# 326
  • Пловдив
Сноуи,ще ти вземат 9 м твърдо назад
за майчинството 240 лв
за неплатената също 240 лв

около 140-150 лв ще ти е на месец

# 327
Elfita,

сърдечно благодаря  !!!

# 328
Да попитам и аз, винаги ли взимат дохода 9 месеца назад, не е ли 12 месеца и още от началото ли плащат 60 процента?

# 329
  • Пловдив
Да попитам и аз, винаги ли взимат дохода 9 месеца назад, не е ли 12 месеца и още от началото ли плащат 60 процента?

за безработица е 9 м назад
в началото са 60 процента,после май намаляват или не -не съм сигурна

Общи условия

Активация на акаунт