Майчинството счетоводно - 35

• 33 209
  • 734
  •   1
Отговори
# 450
БЛАГОДАРЯ! МОЖЕ ЛИ ДА МИ ЦИТИРАТЕ ТОЧНО ОТ КЪДЕ В КОДЕКСА НА ТРУДА ГО ПИШЕ, ЗА ДА ГО ПОКАЖА ЧЕРНО НА БЯЛО НА МОЯ РАБОТОДАТЕЛ.

ТОЧНО ТАМ ИСКАХ ДА ПИША, НО СЪМ НОВА И НЕЩО НЕ МОГА ДА СЕ ОРИЕНТИРАМ ОТ КЪДЕ В МАЙЧИНСТВОТО СЧЕТОВОДНО ДА ПУСНА НОВА ТЕМА  newsm78

Последна редакция: вт, 23 ное 2010, 17:09 от AnMary

# 451
  • Пловдив
Здравейте може ли някой да ми даде отговор на моя проблем - бременна съм в 6-ти месец, на 2 трудови договора. Единият ми е постоянен, а другият изтича догодина (там съм извънщатна бройка на 4 ч) и двата ли ще бъдат взети под предвид при формирането на майчинството?Спешно е моля за бързи отговори

да и двата

няма нужда да убеждаваш в това работодателя си

# 452
  • София
sonq_87, слях темите.

Elfita е бързачка и е отговорила Simple Smile

# 453
  • Варна
Elfita, не я намирам - би ли ме насочила към точното й наименование, за да я потърся на сайта на НОИ? Благодаря.

в сайта на НОИ я няма
има я в тази тема,първото мнение

ДО
                                                                                                                                                                                                                 РУСО
                                                                                                                                                                                                                  гр. ...................

ЗАЯВЛЕНИЕ

от .................................................../трите имена, адрс, ЕГН/

Желая болничните ми за бременност и раждане от /начална дата на болничния/ да бъдат преизчислени, съгласно чл. 49, ал. 2 от КСО.

дата.....................                                                                                                                                                                                   С уважение:...........
гр. ...............
.

Elfita,благодаря ти. Когато предадох болничния, попълних 2 декларации - едната по чл. 54 (за 1/2 обезщетение за второ дете), а другата за промяна в обстоятелствата. Правилно ли е това?

# 454
  • Пловдив
. Правилно ли е това?

да

# 455
Момичета , да ви питам нещо- в момента съм в болнични, но на 4.12. трябва да изляза в официалния си 45 дневен болничен преди раждането. Какви документи освен болничния лист трябва да представя в НОИ и какво следва от тук нататък? Нямам никакъв спомен от първото раждане как се процедира нито за болничния, нито за първоначалната помощ нито пък за последващото майчинство. Ще съм ви благодарна ако помогнете с инфо!

# 456
  • Пловдив
Момичета , да ви питам нещо- в момента съм в болнични, но на 4.12. трябва да изляза в официалния си 45 дневен болничен преди раждането. Какви документи освен болничния лист трябва да представя в НОИ и какво следва от тук нататък? Нямам никакъв спомен от първото раждане как се процедира нито за болничния, нито за първоначалната помощ нито пък за последващото майчинство. Ще съм ви благодарна ако помогнете с инфо!

първия пост

линковете в червено

# 457
Момичета, убедих се, че в държавата ни е пълна каша - след 3 дни разпитване на перснола в ловешкия клон на НОИ и на официалния телефон за справки, всички ми казваха, че понеже нямам 12 мес.осигурителен стаж, то нямам право на майчинство, освен социалните помощи в размер на 100лв.Така, че "почнах" работа при родителите ми, за да ги направя тези 12 месеца и днес седнах да прочета Закона за социални помощи и чл.8в пише,че ако майката е редовна студентка и не може да получава майчинство поради липса на трудов стаж, то получава обезщетение, което съгласно закона за тази година е равно на минималната работна заплата.
И питам аз какво правят тези служители и как постъпват на работа без да са запознати със законите?

# 458
  • Пловдив
ако от социалните ти бяха казала,че нямаш право на друго освен на сицално майчинство,щеше да е гадно

В разговора с НОИ казала ли си,че си студентка /съответно затова си нямала кога да натрупаш стажа/,защото тази помощ не е за всички майки знаеш

Последна редакция: ср, 24 ное 2010, 00:30 от Elfita

# 459
Обясних им го точно и ясно, даже попитах как да стане да съм редовно студентка и същевременно да съм работила 12 месеца на пълен работен ден??? Явно все пак държавата е премислила, че няма как да се случи това, дано само новия закон не го отмени  Sad А относно него някой знае ли къде мога да прочета какви са планираните промени?

# 460
  • Пловдив
ами явно си попаднала на служител,който не е бил наясно с тази възможност
не се планират промени в частта за помощта за студенти

# 461
Момичета, убедих се, че в държавата ни е пълна каша - след 3 дни разпитване на перснола в ловешкия клон на НОИ и на официалния телефон за справки, всички ми казваха, че понеже нямам 12 мес.осигурителен стаж, то нямам право на майчинство, освен социалните помощи в размер на 100лв.Така, че "почнах" работа при родителите ми, за да ги направя тези 12 месеца и днес седнах да прочета Закона за социални помощи и чл.8в пише,че ако майката е редовна студентка и не може да получава майчинство поради липса на трудов стаж, то получава обезщетение, което съгласно закона за тази година е равно на минималната работна заплата.
И питам аз какво правят тези служители и как постъпват на работа без да са запознати със законите?

Помощта за майки-студентки не се изплаща от НОИ и не е определена в КСО. Поради тази причина служителят Ви е казал, че нямате право на обезщетение за бременност и раждане и майчинство. Както сама сте посочила, тя е определена в Закона за социални помощи и се изплаща от АСП. Няма как всички служители да са запознати с естеството на работа на различните институции.

# 462
  • Пловдив
социалното майчинство също не се изплаща от НОИ,но са я информирали за него

# 463
Здравейте,
имам ли право на болничен за гледане на болното си детенце (1 год. и 7 мес.), при положение че е на ясла от м.09,2010 год. и аз съм се върнала на работа, получавам и 1/2 майчинство.

# 464
Здравейте момичета   bouquet
Кажете моля ви как стои въпроса с натрупаните отпуски и тяхното чистене? Скоро ще ми изтече първата година от майчинството и ще се връщам на работа. Тъй като имам около 3 месеца натрупана отпуска по добре да си я взема преди да се върна на работа, отколкото да ми изгори? Ще си прекратя майчинството и ще изляза в отпуск. Ако направя така на каква база ще ми я изчисляват? Мерси предварително!

Общи условия

Активация на акаунт