Майчинството счетоводно - 35

• 33 091
  • 734
  •   1
Отговори
# 555
Много благодарч за бързия отговор   bouquet

# 556
И мен ме вълнува въпроса за 12те месеца, защото и при мен няма да са последователни.Дано само не измислят нещо ново,като 18те месеца,за изчисляване на майчинството

# 557
  • До морето :)
Благодаря за отговора, но не видях моя случай отпред  Blush От средата на юни до края на юли бях в неплатен отпуск от 30 работни дни от чл 160 от КТ. Не знам тогава как са ме осигурявали и как точно е ставало това. Здравните осигуровки ми платиха от фирмата, а след това ми ги одържаха от заплатата. Тогава на минималната работна заплата ли съм била осигурявана? Това как ще повлияе на майчинството ми? Ходих до НОИ и те ми казаха, че имам право на майчинство, тъй като тези дни ми се зачитат за стаж  newsm78

# 558
  • Пловдив
Благодаря за отговора, но не видях моя случай отпред  Blush От средата на юни до края на юли бях в неплатен отпуск от 30 работни дни от чл 160 от КТ. Не знам тогава как са ме осигурявали и как точно е ставало това. Здравните осигуровки ми платиха от фирмата, а след това ми ги одържаха от заплатата. Тогава на минималната работна заплата ли съм била осигурявана? Това как ще повлияе на майчинството ми? Ходих до НОИ и те ми казаха, че имам право на майчинство, тъй като тези дни ми се зачитат за стаж  newsm78

периода на неплатения ще ти се смята на 240 лв
как ще повлия-няма да го намали кой знае какво все пак е малък периода

# 559
Здравейте,от 21,11 излязох в 45 дневния ,а преди това бях 11 дена в болничен.Занесох ги на счетоводителката,а тя ми каза че ще ги представи в Нои след като дадат ноемврийските заплати,след 20 декември.Та въпросът ми е няма ли да е късно за моите болнични.В такъв случай кога горе-долу ще ми бъде първия превод.

Може ли някой да ми отговори.Благодаря.

# 560
  • София-Младост
Здравейте,от 21,11 излязох в 45 дневния ,а преди това бях 11 дена в болничен.Занесох ги на счетоводителката,а тя ми каза че ще ги представи в Нои след като дадат ноемврийските заплати,след 20 декември.Та въпросът ми е няма ли да е късно за моите болнични.В такъв случай кога горе-долу ще ми бъде първия превод.

Elfita ти е отговорила:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=539048.msg17058859#msg17058859

Айде и аз да кажа, преди подаване на декл.обр.1 тя няма как да занесе болничните, няма да е късно, но просто по-късно във времето ще получиш пари по тях.

# 561
  • Пловдив

отговорено ти е
чети

# 562
Много се извинявам,не съм го видяла Embarassed и ви благодаря много  bouquet

# 563
Привет имам следното питане - миналия месец със заплатата си получих и купони за пазаруване. Същите са отразени във фиша ми при начисленията като социален разход. Интересува ме дали сумата на купоните ще се отрази по някакъв начин при изчислениео на майчинството, което ще получавам или те се изключват от сметките newsm78

Предварително благодаря за отговора  Hug

# 564
Здравейте,
преди 2 месеца се върнах на работа след майчинство(което свърши на 11.10.2010).В фирмата се говори ,че в 2011 г може да се "влезе" с 10 неизползвани дни платен годишен отпуск а останалите ги губиш, освен по преценка на работодателя- май е влязъл в сила такъв закон.Това така ли е? newsm78Аз не съм ползвала нито един ден от отпуската ми за 2010(като до 7.09.2010 съм била по майчинство).Имам още 3 дни за 2008 и 18 за 2009г.Ако закона е влязъл в сила отпуската ти натрупана по време на майчинство до кога може да се оползотвори.Ще съм благодарна ако ми изясните въпроса! Simple Smile

# 565
не, не влизат в базата за изчисляване на обезщетението

# 566
Здравейте, при мен възниква следния въпрос при положение,че се приеме промяната в КСО за 18-те месеца при мен се получават 5 месеца, които съм работила на трудов и на два граждански договора. По трудовия договор осиг. ми доход за тези месеци е само 125 лв. защото е на 2 часа, като общо за двата граждански договора възнаграждението за месец е било около 500 лв. Знам, че по гражданските договори не се изплащат осигуровки за фонд майчинство и затова те не влизат в осигурителния доход, когато се изчислява обезщетението за майчинство. Въпросът ми е за тези 5 ще ми се вземат тези 125 лв., на които съм била осигурявана, а не МРЗ за периода нали така. Благодаря предварително!   bouquet

# 567
Момичета, имам нужда от помощта ви. В момента съм в майчинство и получавам пари от него. Същевременно ми предложиха работа на граждански договор. Въпросът ми е, ако подпиша граждански договор, ще ми спрат ли паричните обезщетения?

# 568
  • Пловдив
. Въпросът ми е, ако подпиша граждански договор, ще ми спрат ли паричните обезщетения?

не,няма да ги спрат

може да бачкаш на граждатски

Последна редакция: сб, 27 ное 2010, 14:38 от Elfita

# 569
Здравейте, при мен възниква следния въпрос при положение,че се приеме промяната в КСО за 18-те месеца при мен се получават 5 месеца, които съм работила на трудов и на два граждански договора. По трудовия договор осиг. ми доход за тези месеци е само 125 лв. защото е на 2 часа, като общо за двата граждански договора възнаграждението за месец е било около 500 лв. Знам, че по гражданските договори не се изплащат осигуровки за фонд майчинство и затова те не влизат в осигурителния доход, когато се изчислява обезщетението за майчинство. Въпросът ми е за тези 5 ще ми се вземат тези 125 лв., на които съм била осигурявана, а не МРЗ за периода нали така. да, точно така Благодаря предварително!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт