Майчинството счетоводно - 35

• 32 971
  • 734
  •   1
Отговори
# 705
Сега ходих до НОИ да си изкарам ПИК и междувременно питах защо миналия месец ми преведоха 102лв а този 137лв.
Служителката там много любезно ми обясни, че през първата година от майчинството парите се плащат на първо число защото дори и да има забавяне на осигуровките, дори и да бъда съкратена аз ще си получавам парите до края на първата година. А втората година от майчинството ще получавам парите след като са ми преведени осигуровките. Във фирмата, в която аз работя осигуровките се изплащат към 20ти, служителите си получават заплатите към 25ти, а аз ще получавам парите 2-3 дни след тях => 27ми.

Ще се радвам да съм помогнала на някой!

# 706
  • София
Здравейте,
искам да попитам дали знаете колко време след като е подаден болничния в НОИ се отразява в системата  им?
Благодаря   bouquet

Последна редакция: чт, 02 дек 2010, 14:47 от @nni

# 707
Здравейте! В майчинство съм от 1 год. и 2 месеца. Като изтече първата година /м. Октомври/ попълних нова декларация по чл. 53, но работодателя ми е объркал дните за отпуска и от НОИ изпратиха писмо да се коригират датите, естествено забавиха ми и парите до внасяне на коригираното заявление - декларация. Изплатиха ми  парите за м. Октомври на 25.11., а не както обикновено на 2-5 число на месеца, явно след като работодателят е коригирал датите. Имам пин за проверка в тяхната система и като влизам сега, още стои известието, че "чакат представяне на документ" и на нов ред е качено ново заявление - декларация най-вероятно след представяне на коригираното и по него пише, че са започнали плащания, не са качени и парите ми за м. Ноември. На всички ли се забавя плащането за м. Ноември или пак нещо работодателя трябва да направи?

# 708
  • В полите на Пирин планина
Здравейте,
искам да попитам дали знаете колко време след като е подаден болничния в НОЙИсе отразява в системата  им?
Благодаря   bouquet

След около 2-3 дни.

Здравейте! В майчинство съм от 1 год. и 2 месеца. Като изтече първата година /м. Октомври/ попълних нова декларация по чл. 53, но работодателя ми е объркал дните за отпуска и от НОИ изпратиха писмо да се коригират датите, естествено забавиха ми и парите до внасяне на коригираното заявление - декларация. Изплатиха ми  парите за м. Октомври на 25.11., а не както обикновено на 2-5 число на месеца, явно след като работодателят е коригирал датите. Имам пин за проверка в тяхната система и като влизам сега, още стои известието, че "чакат представяне на документ" и на нов ред е качено ново заявление - декларация най-вероятно след представяне на коригираното и по него пише, че са започнали плащания, не са качени и парите ми за м. Ноември. На всички ли се забавя плащането за м. Ноември или пак нещо работодателя трябва да направи?

Обезщетението за м. 11.2010 ще получиш след представяне на данните за обр. 1 за същия месец от работодателя. Това става след изплащане на заплатите.

# 709
Lady Brinne благодаря ти, но аз за това се учудвам, защото заплатите за м. 11 вече са раздадени. Работя в държавно учреждение и по принцип заплатите се превеждат до 25 число на текущия месец.

# 710
  • София-Младост
Lady Brinne благодаря ти, но аз за това се учудвам, защото заплатите за м. 11 вече са раздадени. Работя в държавно учреждение и по принцип заплатите се превеждат до 25 число на текущия месец.
15 работни дни след подаване на обр.1, още си в срок, изчакай просто.

# 711
Много благодаря!   bouquet Ще чакам, дано няма друг проблем, защото до сега винаги са били точни, което е учудващо за мен Wink

# 712
Здравейте момичета!
Утре трябва да занеса документите в телк на Иларион Макариополски-10,защото надвиших 180-те дни болнични.
Може ли някой да ми каже в коя стая се ходи и дали се чака много,че една жена ми каза,че има много хора и пенсионери,а аз не мога да чакам на опашка.

# 713
Здравейте! В майчинство съм от 1 год. и 2 месеца. Като изтече първата година /м. Октомври/ попълних нова декларация по чл. 53, но работодателя ми е объркал дните за отпуска и от НОИ изпратиха писмо да се коригират датите, естествено забавиха ми и парите до внасяне на коригираното заявление - декларация. Изплатиха ми  парите за м. Октомври на 25.11., а не както обикновено на 2-5 число на месеца, явно след като работодателят е коригирал датите. Имам пин за проверка в тяхната система и като влизам сега, още стои известието, че "чакат представяне на документ" и на нов ред е качено ново заявление - декларация най-вероятно след представяне на коригираното и по него пише, че са започнали плащания, не са качени и парите ми за м. Ноември. На всички ли се забавя плащането за м. Ноември или пак нещо работодателя трябва да направи?

Аз съм в същото положение виж малко по нагоре съм писала какво ми обясниха в Нои преди няколко часа.
След като този месец се платят осигуровките за м. Ноември ще ти преведът парите.

# 714
Здравейте , в момента ми тече втората година отпуск за гледане на дете и доколкото знам НОИ изплаща парите за месеца след като работодателя внесе осигуровките . Проблема е , че работодателя не ни е плащал осигуровки от април тази година . Значи ли това , че няма да получавам 240лв. , счетоводителката ни твърди , че това не се отнасяло за майките , но до момента не съм получила нищо  newsm78

# 715
  • София-Младост
Здравейте , в момента ми тече втората година отпуск за гледане на дете и доколкото знам НОИ изплаща парите за месеца след като работодателя внесе осигуровките . Проблема е , че работодателя не ни е плащал осигуровки от април тази година . Значи ли това , че няма да получавам 240лв. , счетоводителката ни твърди , че това не се отнасяло за майките , но до момента не съм получила нищо  newsm78
Принципно важно  е подаването на декл.обр.1, а не фактическото плащане на осигуровките. Ако в срок се подават данни в персоналния регистър може би няма да е проблем.

# 716
Принципно важно  е подаването на декл.обр.1, а не фактическото плащане на осигуровките. Ако в срок се подават данни в персоналния регистър може би няма да е проблем.

В същата ситуация съм и искам да попитам какви осигуровки се внасят от фирмата втората година/отпуск за гледане на дете/ за мен - майката. Дали са само здравните или.....?
Благодаря ви!

# 717
  • София-Младост

В същата ситуация съм и искам да попитам какви осигуровки се внасят от фирмата втората година/отпуск за гледане на дете/ за мен - майката. Дали са само здравните или.....?
Благодаря ви!
Само здравните.

# 718
здравейте, имам следният казус
на служителка, която е в майчинство (до 135 ден все още) й се полага годишен бонус сега в декември в размер на 300 лв
като направя декларация 1 в нея излиза, че лицето е в 22 дни отпуск - майчинство, но има възнаграждение и за него се дължат осигуровки
така правилно ли е, нали няма да има порблем за служителката, че получава възнаграждение в месец, в който не е била на работа?

# 719
Моля ако въпростът ми не е за тук да ме извините. Дано някой да може да ме информира по моя казус:
Собственик съм на ЕООД, осигурявам се като самоосигуряващо се лице (420 лв) и по договор за управление (800 лв). 45 дневния ми болничен започва от 28 февруари 2011г. Изчитайки доста тук се ориентирах за начина по който се изчислява болничния, но не ми е  никак ясно какво ще се случи с фирмата ми когато съм по майчинство. Мисля поне година да си гледам детето. Трябва ли да плащам осигуровки, да назначавам ли управител? Ако назнача управител - какво като осигуровки ще плащам? Уточнявам, че спокойно мога да спра дейност - няма да ми попречи на бизнеса. Въпроса е да не се обърка нещо с майчинството.  Интресуват ме как практически се разрешава такъв казус.
Благодаря предварително!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт