Те ти, булка, Спасовден

• 9 357
  • 109
  •   1
Отговори
  • в дяволитите очички на моето тормозче
Изобщо не знам  дали темата ми е за тук, обаче  не можах да загрея  за по- подходящо място, щото  това, за което  ще питам, неминуемо  ще се отрази на семейните ми отношения.
Затова, мами,  помагайте Hug
В майчинство съм. Работя  на граждански договор с работно време, което  ми позволява  да прекарвам достатъчно време с детето ми. То  е  на година и четири месеца.
Отневиделица, във фирмата, в която  работя  на  граждански договор с   определяно от мен самата  работно време, ми предлагат постоянна  работа със заплащане три пъти по- високо от досегашното, но и  с  отговорности, превишаващи  многократно   настоящите. Освен това, ще има и командировки- не много  чести, но ще са факт. Няма защо  да казвам, че  ако приема  предложението, ще съм на пълен работен  ден.
Големият  ми проблем е  дъщеричката ми.  Не мога да си представя   как бих могла да я дам  на ясла  толкова мъничка. Имам предубеждение, че  там няма да има кой да я  гушка  и да й обръща вниманието, от което тя има нужда. Да , ще я обгрижват, но  дотам.
А ние  не сме се разделяли нито   за ден, нито за нощ. Били сме  разделени  само   по за  няколко часа. Досега си я гледаме с таткото, той работи  на смени и се редувахме. Бабите ни и двете работят и не мога  да разчитам / а и ми е съвестно/ да ги натоварвам  с грижи  по  малкото  диваче.
Разкъсва ме дилемата- детето  или  добре заплатената  работа.
От една страна, страховете ми за яслата може да  са само в моята глава. СТраховете ми дали ще се адаптира лесно там- също. Може да се окаже, че  тя е  готова, а аз- не. Убедена съм, че  от грижите, които ние с баща й можем да положим ,за нея  по- добри  не може да има.
От друга страна, финансовата  част също не е за пренебрегване. Гладни  никога не сме останали, справяме се някак, малката не е лишена  от  нищо, стараем се   да  й осигуряваме  качествени  храна, дрешки и козметика, но все си мисля, че  по- голямата финансова свобода, която бихме  могли да си осигурим,  ще бъде   в плюс.
От трета страна, не всеки ден  на човек  му правят предложения  за   добре платена  работа.
Мъжът ми, като Пилат Понтийски, си изми ръцете с думите: " Ти решаваш". Аз знам, че аз решавам, обаче  исках да получа и неговата гледна  точка, а той постъпи йезуитски. Това ме навежда на мисълта, че не му се иска   да приемам предложението.
Двамата се надявахме  да можем да си гледаме  мишлето  у дома поне  до три годишна възраст. От друга страна, казват, че колкото по- рано   го отделя от полата си, толкова  по- лесно  ще се адаптира.
И така- те  ти булка, Спасовден newsm78
Помагайте със съвети и  гледни  точки, защото в понеделник трябва да дам отговор, главата ми ще се пръсне и се мятам като риба на сухо. Praynig

# 1
Аз съм БКК и бих приела работата. На година и 4 месеца оставих Станислав на детегледачка, от 2006 не съм спирала да работя и да 'дърпам" напред.  Ако печелиш три пъти повече, няма ли да имаш възможност да наемеш евентуално жена?

Моят мъж пък е в  основата на това аз да взема такива решения преди време, за което съм му много благодарна.

# 2
и двете ни деца тръгнаха на ясла горе долу на такава възраст - не е фатално ... а да откажеш добра работа в тази криза ... може да е за последно  Peace

п.п. Лично мнение - не давам никакъв съвет  Peace

# 3
Моят го дадох на ясла на 2г и 3 мес. Всяка сутрин го оставях плачещ, вървях към работа, ревях и си казвах,че ей сега ще напусна и ще си го гледам. Обаче това премина. Оказа се, че не детето не е било готова, а аз.
Бих те посъветвала да си наемеш детегледачка, или да наемеш някоя от бабите да я гледа й да и плащаш. Ако ще си струва финансово, разбира се.
А като стане на 2 и половина или 3 да я дадеш на държавно детско заведение Simple Smile.
Толкова малко детенце не бих дала на държавна ясла.

# 4
и двете ни деца тръгнаха на ясла горе долу на такава възраст - не е фатално ... а да откажеш добра работа в тази криза ... може да е за последно  Peace

Peace

Бих наела жена , която да  гледа  детето  у дома !  Peace

# 5
  • В градината...
Мисля, че не е точно съвет или мнение по въпроса, но това ме връхлетя, като четох питането ти:
пълно е със самотни жени, с добри професии и стабилна работа, с хубави доходи и без деца. Силни и самостоятелни. Но...нямащи малки пухкави ръчички, които да ги гушнат. И незнаещи и нехаещи за тяхното евентуално съществуване. Винаги можеш да станеш такава жена. Но аз или други - не можем да станем като теб   bouquet

# 6
Личното ми мнение е, че яслата и градината са от полза за социализацията на децата /темата сме я предъвквали и нямам намерение да я започвам отново/. Моите деца се адаптираха бързо, лесно и приятно, а и при подобна офирта за 3 пъти по-високо заплащане и възможност за развитие - няма сила на света, която да ме спре да приема /и аз спадам към БКК/.
Всъщност, отделянето за повече време от майката не е трудно за децата, а за майките, пък и самата идея да осигуриш на себе си и на семейството си 3 пъти повече неща е много добра, защото ти ще си извън дома 8 ч. 5 пъти седмицата, но останалите 16 ч. 5 пъти седмично и 24 ч. 2 пъти седмично ще сте заедно и няма по-добро нещо от качественото изкарване на това време заедно. С по-високия доход ще можеш да си позволиш повече свобода и откъм домашните задължения - можеш да наемеш жена за домакинството и вечерите, както и почивните дни да отдаваш 100% от вниманието си на детето. А и в яслата и градината то ще има възможност да общува с деца, да се забавлява, а на по-късен етап и да се научи на много неща, вкл. и самостоятелност. Детето не престава да бъде с теб - просто няколко часа всеки ще е с други хора - погледни от тази страна на нещата. А и от 1-ва група натам започват различни извънкласни занимания, които повечето деца обожават. Peace
А и представи си всички допълнителни пътувания, почивки, забавления и т.н., които ще получи семейството ти.

Мисля, че не е точно съвет или мнение по въпроса, но това ме връхлетя, като четох питането ти:
пълно е със самотни жени, с добри професии и стабилна работа, с хубави доходи и без деца. Силни и самостоятелни. Но...нямащи малки пухкави ръчички, които да ги гушнат. И незнаещи и нехаещи за тяхното евентуално съществуване. Винаги можеш да станеш такава жена. Но аз или други - не можем да станем като теб   bouquet

Това е доста пресилено - все пак, дилемата не е дали да изостави детето си в дом. Малките пухкави ръчички ще я гушкат и след работа, и през уикенда.

Между другото, пословицата в заглавието изобщо не е на място точно в тази тема. Wink

# 7
Аз пратих дъщеря си на ясла на година и три месеца. Детето се справи много добре. Но и работата ми е била такава, че можех да си взимам болнични и не бях заета по цял ден.
 Може би си струва да опиташ...ако детето го понася зле или ти не се справиш, може и да се върнеш на старото положение.
 И това, че може и да не получиш друго предложение - не го мисли. Винаги има шанс. Каквото и да решиш, светът няма да свърши. Съобрази се по-скоро с вътрешните си усещания.

# 8
Ако сте притиснати финансово - приеми.
Ако не сте - гледай си детето Peace

# 9
Аз се върнах на работа когато детето ми беше на 1г6м, на пълен работен ден.Наех жена да я гледа за 4 часа ,а после я поема майка ми.Трудно е защото като се разболее ми се налага да излизам от работа, но работодателя ми е много разбран и ме пуска отпуска. Аз те съветвам да приемеш работата. Против яслата съм, защото децата доста боледуват.

# 10
  • в дяволитите очички на моето тормозче
да, с детегледачка е добър вариант
дано в нашия град  се намери някя, към която  малката да се привърже
Имаме в квартала  една какичка, детето я обожава. Тя е на 17, но ходи на училище и помага в семейното магазинче.
Евентуално бих могла  да говоря с нея срещу заплащане  да поема детето за няколко часа, докато  таткото се върне от работа или , ако е втора смяна, след като тръгне за работа

# 11
  • София
Някакси не на място се чувствам да давам съвети в такава тема,тъй като никога не съм ходила на работа.Но въпреки това на мен варианта детегледачка за времето,в което таткото и ти сте на работа,ми се струва най-приемлив. Peace
Бихте ли обяснили  на една ....хммм скромна домакиня като мен Laughing,какво ще рече БКК? Embarassed

# 12
  • Варна
Имах подобна дилема, когато малката ми дъщеря беше на 1 годинка. Финансово се справяхме, но дотам. Избрах да си гледам детето в къщи до 2 годишна възраст и след това я пуснах на ясла. Родих я относително късно, на 35г. и ми се искаше пълноценно да се насладя на майчиството. Към днешният момент не съжалявам за решението си.

# 13
Валенце,  - Безчувствена Корпоративна Кучка  Laughing

# 14
  • София
Върнах се на работа /8 часа + 1-2 за промушване през задръстванията и си станаха направо 10/, когато дъщеря ми беше на 1г. и 6 месеца. Но я гледаха моите родители у нас. Ако те нямаха възможност или желание, просто нямаше да работя. Толкова малка ми се струваше абсурд да я оставя на ясла.

Общи условия

Активация на акаунт