Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 9

• 24 139
  • 743
  •   1
Отговори
# 255
Някой може ли да ми каже какво представлява изследването за синдрома на Даун? В един сайт пишеше ,че с една огромна игла ,която се вкарва през стомаха,се взема от околоплодната вода..Вярно ли е ? И длъжна ли съм да го направя това изследване ?

# 256
Това с иглата е амниоцинтеза,не си длъжна да я правиш.Преди това има кръвни изследвания и ФМ и само ако има повишен риск или си над 35г. възраст можеш да я направиш по твое желание.Но ако много държиш да знаеш за синдрома на Даун или някое друго генетично заболяване това изследване ти дава сигурен отговор,а не вероятности и проценти.
Доколкото съм чувала не е толкова страшно,колкото изглежда,но има и 1 процент вероятност да предизвика спонтанен аборт

# 257
  • ул. "Мечтание"
...И длъжна ли съм да го направя това изследване ?

Не си длъжна, по желание е.
Всъщност изследването е тройно. Това, което описваш е т.нар. амниоцентеза, тя се прави последна при нужда.
Пръво се прави измервана на нухалната кост, някъде в 11-13та седмица (гледат не ехограф); после се прави биохимичен скрининг (вземат ти кръв), който е по-скоро статистическо изследване и накрая, ако има някакви притеснителни резултати от предните две може да се направи амниоцентза. Но нито едно от трите не е задължително.
Аз лично не съм правила изследване за синдрома на Даун.

# 258
Кажете ми моля- много, много бледа чертичка на теста какво значи? Много бледа и се забелязва с леко взирано, но отначало я нямаше????? newsm78 Днес е 30 ден от последната ми менст. Постоянно ме боли стомаха, а не ми идва, освен това много ми прилошава от 1 седмица....чертичката се появи преди 5 мин, но предишния път като забременях имах ярко червена втора черта на 28 ден и се появи на секундата?? newsm78

# 259
Кажете ми моля- много, много бледа чертичка на теста какво значи? Много бледа и се забелязва с леко взирано, но отначало я нямаше????? newsm78

Май ще ти честитим Hug!

# 260
Значи, че може да си бременна, а може и теста да е грешен, ако се е появила след 1 час или повече. Изчакай няколко дни и си направи пак тест или си направи кръвен.

# 261
Значи, че може да си бременна, а може и теста да е грешен, ако се е появила след 1 час или повече. Изчакай няколко дни и си направи пак тест или си направи кръвен.
току що си редактирах поста- появи се в рамките на 5 мин

# 262
  • област Варна
След два дена си направи тест от същата марка и виж дали втората черта е по-наситена от сегашната.

# 263
gundie моите бледи чертички са в подписа ми  Peace
Все пак пиши после какво е станало,стискам си палци   bouquet

# 264
gundie моите бледи чертички са в подписа ми  Peace
Все пак пиши после какво е станало,стискам си палци   bouquet
разбира се, че ще ви държа в течение

# 265
  • ул. "Мечтание"
...но предишния път като забременях имах ярко червена втора черта на 28 ден и се появи на секундата?? newsm78

И при мен при първата бременност в деня, в който цикъла трябваше да ми дойде си направих тест и втората черта беше ярка. С второто дете на няколко дни заскъснение втората черта беше много бледа.

Повтори след ден-два или направо отиди да си направиш кръвен тест!  Peace

# 266
Здравейте момичета,искам да ви попитам?Аз съм в 5-ти месец и от 2-we вечери ми се случва да се събуждам през ноща с нервно неразположение,изпотяват ми се ръцете и ми се зачервяват бузите.Искам да попитам случвало ли ви се е или на ваша позната?Какво може да означава това и опасно ли е за бебето?

# 267
Здравейте, бих искала да ми дадете съвет как да се справя с здравословния проблем, който ми възникна в края на осмия месец. В момента съм в деветия месец със силни болки в горната част на корема. От много години съм с хроничен запек и в следствие на него  и с гастрит и образуване на газове в корема. Ходих на лекар гинеколог, защото болките са всеки ден - целият ми корем е пълен с газове, гади ми се. Пия Дулколакс, Еспумизан, нош-па при необходимост и фамотидин за гастрита - 3 пъти в седмицата по един вечер. Но газовете не спират и ми провокират болки и гадене, особено след действието на слабителното.

# 268
  • ул. "Мечтание"
cveti9, вероятно докато не родиш няма да получиш трайно облекчение за проблема си. През бременността най-много страда обикновено храносмилателната система, нейните органи най-много се притискат от матката, в следствие накоето при теб хроничния ти проблем значително се обостря.

# 269
  • София
току що си редактирах поста- появи се в рамките на 5 мин
От мен също честито   bouquet. При мен също 1-вия тест ми беше с много бледа 2-ра чертичка със сегашната ми бременност. След 1-седмица повтори тестта.

Общи условия

Активация на акаунт