Бургас: Ясли, градини, занимални със специални занятия - 1

• 46 253
  • 756
  •   1
Отговори
# 405
От друга страна белите униформи (престилки) са символ за чистота и стерилност, Детските ясли са заведения за деца към министерството на здравеопазването. За разлика от детските ясли, детските градини имат обслужващ персонал от педагози и помощен персонал. Така наречените "госпожи" в ДЯ са лица с медицинско образование - мед.сестри и е логично да са и с бели престилки.
Смятам, че ако се наблюдава масов проблем при децата до 3 годишна възраст и страх от бели престилки може да се помисли за по-цветен униформен вариант. Лошото е, че вероятно се поддържат по трудно с дезинфекциращи препарати тип белина и ще са нужни повече средства за облекло. Но във всички случаи няма как да се промени, ако не дадем индикации за даден проблем.
Аз лично бих приела и варианта децата да ходят с престилки както аз съм ходила, защото се поддържа по-лесно и се пазят дрешките. Смятам, че ще ограничи и залитането по супер герои, принцеси и т.н
Но мнения разни...  Peace

# 406
Хирурзи и анестезиолози не са с бели екипи. Не ги стерилизират с белина. Съвсем спокойно могат да се сменят си мисля аз. Особено щом носят негативни емоции у децата. Мислех, че нещата са се променили.

# 407
Да, със сини и зелени, лилави са и се надявам детето на никоя от нас да не се среща с тях.
Никой не се грижи за прането на мед. сестрите в яслата. Белината беше предположение, за най-евтин, но ефикасен вариант.
Нямам такъв проблем и затова нямам и против, но ако много други деца имат проблем, то казах, че съм за. Просто не смятам, че е толкова лошо

# 408
  • Бургас
Благодаря за споделеното  Hug

Явно ще имаме дълъг адапционен период заради страхът от белите престилки, но пък се надявам да греша и самото дете да го е израснало, още повече, че скоро не се е срещало с лекар /чук-чук/  fingerscrossed
Аз имах идея - да си купя една бяла престилка и на лелята, която сега я гледа в къщи също да купя, но така и не се наканих  Whistling

# 409
Ние в момента сме на ясла, от есента сме на градинка.

Да, в яслите са с бели престилки, ние нямахме проблем с това, понеже не знаеше какво означава/не е боледувала преди/. За децата и цапането, в това отношение, специално в нашата ясла децата винаги са чисти, и аз съм се чудила как ги запазват толкова чисти!

# 410
  • Бургас
А за колко дни излизат изследванията на детето за ясла? Ако някой скоро е минавал по този път моля да сподели  Hug

# 411
А за колко дни излизат изследванията на детето за ясла? Ако някой скоро е минавал по този път моля да сподели  Hug

аз като изкарвах миналото лято за 3-4 дни всичко беше готово. То всъшност акото ни забави, че го дебнах 2 дни да се изака, а и там трябва да минат 2 дни(май  newsm78 )за да излязат резултатите. Иначе другото става на деня.

# 412

аз като изкарвах миналото лято за 3-4 дни всичко беше готово. То всъшност акото ни забави, че го дебнах 2 дни да се изака, а и там трябва да минат 2 дни(май  newsm78 )за да излязат резултатите. Иначе другото става на деня.

Въпросните изследвания, кога се правят? И кога е всъщност приема:  в началото на септември или на 15ти?

# 413
Приемът е от 1.09, а въпросните изследвания не по-рано от две седмици преди това, т.е. между 17.08 и 31.08 (примерно)

# 414
Приемът е от 1.09, а въпросните изследвания не по-рано от две седмици преди това, т.е. между 17.08 и 31.08 (примерно)

Благодаря!   bouquet

# 415
  • Бургас
Приема за ясли е различен за всяка ясла. Например за тази в която ще сме ние ще има приети деца  по няколко бройки юни, юли, август и масово от септември.

Относно изследванията - започнахме ги, взеха на малката кръв и от мен за Васерман. Учудих се, че ми взеха кръв от пръста, а не от вената, но те си знаят по-добре  Rolling Eyes 
Изследването  на акото става по-бързо от преди - от днес за утре. И това ме учуди, но пък е в мой интерес  Peace Продължих да се чудя защо ми взимат по 2,40лв. потребителска такса за всяко от изследванията, след като детето е толкова малко Rolling Eyes  васермана си платих 8лв., но това го разбирам! Остана в понеделник да занесем урина, шишенцето с акото и лепенката за глисти.

# 416
2,40 лв къде взимат? Лекаря назначил изследванията ли? Иначе доколкото ми е известно в лабораториите искат (по спомен 2 лв), но не е потребителска такса.

# 417
  • Бургас
Личната ми даде направления след като не пропусна да спомене, че лимита на направленията е достигнат, но имала няколко бройки именно за децата тръгващи на дески заведения.
Кръв и взеха в лабораторията, която си е на партерният етаж в трета поликлиника. И урината ще правя там. Акото и глистите ще правя в лабораторията на д-р Гогов, отстрани трета поликлиника, улицата мисля, че е ''Иван Богоров".
В понеделник мисля все пак да се информирам защо ми взимат потребителска такса !!

# 418
  • Бургас
В лабораторията парите ги вземат за консумативите /мисля, че беше 2 лв./, не е потребителска такса.

# 419
  • Бургас
Мдааа, днес си разбулих мистерията около таксите за консумативи или както там се наричат.
Аз знаех, че има такса консумативи 2 лв, но съм 99% сигурна, че сестрата ми каза "Платете си потребителската такса и тогава се върнете"  Peace Истината е , че такса консумативи в лабораторията в 3-та поликлиника е точно 2,40лв. и съвпада със стойността на потребителската такава ! Затова често ставали обърквания, потвърди и лаборантката там. Та така....
Иначе, за урината, акото и лепенката за глисти не ми поискаха пари а резултатите ще са готови утре сутрин.

Тотал за правене на изследвания за ясла: 10,40лв. + 0.60лв. за нова амболаторна карта /може да е полезно за някой, затова го пиша  bowuu/

Общи условия

Активация на акаунт