Бургас: Ясли, градини, занимални със специални занятия - 1

• 46 218
  • 756
  •   1
Отговори
# 480
  • Бургас
удостоверение за данъците искат и за градината. но само за първа група ли се иска или трябва всяка година да се носи?

# 481
  • Бургас
удостоверение за данъците искат и за градината. но само за първа група ли се иска или трябва всяка година да се носи?

Ами не знам. Аз както казах до сега не съм носила в градината нито веднъж. Само за яслата вадих един път 2-3 месеца преди сина ми да тръгне на градина. Дори ме беше яд, че не направих копие на бележката, защото си мислех че и от градината ще ми искат и трябва да вадя нова. Но това не се случи. Може би защото сина ми до 14 септември беше на ясла и на 15 веднага започна градина. Приеха го само с амб.карта без да ми искат изследвания и т.н., защото нямало прекъсване.

# 482
  • Бургас
Някой ако знае да каже за тези исканите иследвания запостъпване в градината. Знам, че има нещо по-особено за давността им, кога трябва да се направят.

# 483
  • Бургас
Мисля, че важаха 1 или 2 седмици, но не съм много сигурна. Най-добре да се направят седмица преди детето да започне или да питате в градината, която ще бъде колко важат.

# 484
Наясно ли е някоя мама минала през това - дали събират групите в ДЯ 3 на Сан Стефано според възрастта на децата? В смисъл събират ли ги по-големичките от началото на годината в едни групи, а по-малките от края на годината или дори от следващата год. в други групи?! Все пак групите са 6, а дете родено януари 2009 и дете декемврийче 2009 ще имат година разлика и съответно различни нужди от грижи  Rolling Eyes

# 485
  • Бургас
Аз направо се олях последната страница, че всеки втори пост е мой, ама  Crazy
CatWoman, не, не ги събират децата според възрастта. Не знам на какъв принцип сформират групите, но по възраст със сигурност не е. Големия ми син започна да ходи там на 1 год. 3 мес. и имаше деца с по година и половина по-големи от него. Съответно последните 2-3 месеца преди да го преместя в градината беше от най-големите и му беше скучно.
Иначе съм напълно съгласна, че при толкова малки деца разликата неминуемо се усеща. Моя също е роден в края на годината (ноември) и винаги е бил най-малкия в групите. Но пък е оправен и това не му е пречело особено. Wink

# 486
  • Burgas
За изследванията-мисля,че чревните са с по голяма давност,но кръв и урина май важат много малко,около 3-5 дни,за всеки случай питай те.

# 487
  • Burgas
Има ли родители които децата им са ходили в ясла номер 5 в кс.Лазур , доволни ли сте? СПОДЕЛЕТЕ Hug

# 488
Има ли родители които децата им са ходили в ясла номер 5 в кс.Лазур , доволни ли сте? СПОДЕЛЕТЕ Hug

И аз се интересувам от тази ясла.

# 489
  • На морето!
Наясно ли е някоя мама минала през това - дали събират групите в ДЯ 3 на Сан Стефано според възрастта на децата? В смисъл събират ли ги по-големичките от началото на годината в едни групи, а по-малките от края на годината или дори от следващата год. в други групи?! Все пак групите са 6, а дете родено януари 2009 и дете декемврийче 2009 ще имат година разлика и съответно различни нужди от грижи  Rolling Eyes
Не, не ги събират по възраст. Тези, които са станали вече на 3 се изписват през септември или юни и на тяхно място се приемат нови деца, които може да са на 1 и повече до 2,5 мисля. Това изглежда плашещо за родителите на мъници, които тепърва ще тръгват на ясла, но е добре работещо, доказано във времето. Синът ми беше там на ясла.

# 490
  • у нас
Не, не ги събират по възраст. Тези, които са станали вече на 3 се изписват през септември или юни и на тяхно място се приемат нови деца, които може да са на 1 и повече до 2,5 мисля. Това изглежда плашещо за родителите на мъници, които тепърва ще тръгват на ясла, но е добре работещо, доказано във времето. Синът ми беше там на ясла.

От тази година децата се изписват през септември, независимо кога са родени, не е както преди ако е април месец родено детето да се изписва в края на месеца. Но ако родителя желае детето му да не ходи на ясла през лятото и има кой да го гледа може да го отпише във всеки един момент.  Тази година от юли месец групите са сборни. При изписване от яслата дават дипломи.

# 491
Да моята дъщеря ще започва на 15 ти септември детска градина, но е родена ноември и няма да е на пълни 3 годинки. Относно изследванията директорката ни каза около 5 ти да направим изследванията.

И само да допълня, че отново съм възмутена от това, което става в България - подчертавам възмутена, а не учудена. В ЦДГ № 1 "Звездица" Бургас - приема става с рушвет.  #Cussing out #Cussing out #Cussing outКазвам го , защото детето имаше най-важната привилегия да е прието (полусираче е), а не е прието... какво повече да говорим...
Сега е приета в друга градина - където директорката е много по-приветлива и добре, че стана така.  newsm51

# 492
Добре, че само там става така. ooooh! В една друга известна детска градина не са приети деца на многодетни майки, но пък там е постъпило дете, което дори не е от района, да не говорим, че директорката не е приела една молба в края на периода за подаване, т.к. местата вече били заети и молбите разгледани. Там, в тази градина имало и приета "първа резерва", която по списък е след моето дете. Нищо не ме учудва. Жалко е обаче, че така стават нещата.

# 493
Сигурна съм, че е така в 70% от градините, но докато не се сблъсках, някак ми се струваше преувеличено.
И да, в тази градина също имаше деца, които не са регистрирани в този район, но пък майките им работели там - колко са нагли само и безочливи. Но както и да е пак казвам - по-добре, че стана така, отколкото детето ми да е в градина, където от три годишни се лансират децата на "платежоспособните"- колко долно, типично по български  newsm11

# 494
  • Бургас
За съжаление тази градина ни е района, надявам се поне, че в неремонтираната им сграда не са се натискали много връзкари, не искам да имам нищо общо с неспазващите правилата. Добре е да се направи нещо, пострадалите да не се дават лесно,  системата да се размирише, само с емотикони по форумите нищо не се променя.  Особено с такъв показателен случай с детенцето полусираче. Що сме такива овце да си траем.

Общи условия

Активация на акаунт