Бургас: Ясли, градини, занимални със специални занятия - 1

• 46 305
  • 756
  •   1
Отговори
# 495
Всъщност доколкото аз разбрах на градината е правен ремонт. Не знам как е изглеждала, но я видях, когато подавах документи. Изглеждаше си добре, но вътре. Чух, (или видях, не помня) че спалното отделение е разделено от стаята за игри. Това е по-добър вариант. Директорката ми направи приятно впечатление.
Аз вече си трая просто защото съм се сблъсквала с институциите. Истински късмет е ако докато си търсиш правата не излезеш виновен. Вече не съм сигурна, че оправия тук има.
За протокола моето дете не сред приетите.

# 496
  • Бургас
Тази градина има 2 сгради, тази в която е канцеларията, на Гурко, е ремонтирана, другата сграда е срещу Арменската църква и не е правен ремонт. Аз предположих, че натисканицата на връзкарите ще е за ремонтираната сграда и затова и не настоявах изобщо да ни преместят в по-близката до нас сграда. Въпреки, че още като споменах, че живеем на съседната пряка директорката беше готова да ни премести. Убеждавала съм се, че добрите битови условия не са гаранция за добро прекарване, това могат да потвърдят родителите от "Златна рибка".
Трябва поне да се опита, задължително да се попита поне за причината да не е прето дете с предимство. Може да става въпрос за недоразумение. Имаше вече тук един такъв случай с многодетна майка, на която помогнаха.

# 497
Аз ходих да попитам защо така се е получило, но отговорът беше, че много късно съм подала документи, а имало и други с предимство (в сайта на Община Бургас - първо ние се ползваме с предимство). Както и да е. От там ходих в общината и една госпожа ми съдейства, като се обади на директорката на градината и ми казаха следващата седмица да проверя. Отидох отново в понеделник и директорката ми каза, че сме приети, но във филиала, който е на Лермонтов - и аз се отказах - и все пак сме приети - т.е. замазаха ми очите като подаяние. В крайна сметка не я записах във филиала а и сметнах, че не си струва да задълбавам нещата и да си търся правата, тъй като накрая ще бъдем приети където исках, но това на 100% ще рефлектира в последствие върху детето - просто няма смисъл. Записах я в друга градина и дори смятам, че ще е по-добре.

# 498
Аз лично не смятам, че каквото и да е в градинска възраст би рефлектирало върху детето. Съгласете се, че при наличието на 30 броя "бебета", всяко с различните си нужди по различно време, усилията на госпожите и лелките са насочени към опазване на здравето и живота им първо, второ - физическото им обслужване и след всичко това едва ли някой ще си прави труда да игнорира умишлено някое си дете. Пък и то си е до характера на учителките и склонността им да фаворизират или не някои деца. В този смисъл никой не е застрахован детето му да попадне в такава неприятна ситуация, в която и да е детска градина.

А по повод на главната сграда и филиала на Звездица - аз имах същия проблем и съм го споделила по-напред в темата. Живеем почти в задния двор на основната сграда, синът ми беше разпределен във филиала. Ходих, говорих с директорката, разбрахме се, че е станало недоразумение и тя го прехвърли /поне по списък/ в основната сграда. Ще видим септември дали ще има изненади или не.
Казвам това, защото за тях двете сгради се водят една детска градина, и това, че са приели детето на Кръстева във филиала, за тях не е замазване на очите. И аз получих нещо подобно като отговор, когато се надъхах как така детето ми е пратено на другия край на центъра, като аз от терасата си виждам двора на градината на Гурко......

Както и да е, дано да е за добро, Кръстева, както сама пишеш!

# 499
  • Бургас
Моят син е в ЦДГ 1 Звездица, сега и дъщеря ми ще е там. Аз пък исках той да е във филиала, защото живеем на 50м, но за съжаление тогава нямаше прием там. Двете първи групи бяха на "Гурко". Не съм правила проблем. Изобщо не съм съгласна, че директорката взима рушвети. И двата пъти сме си кандидатствали напълно редовно, като сме чакали по цели нощи. Много разбрана жена е, за каквото и да се обърнеш към нея, винаги откликва. Даже тази година когато излязоха списъците, имаше тържество за изписването на децата от предучилищната група и тя се оплака, че е пълна лудница, имало 150 молби, а се приемат само две групи.

# 500
4.Критерии за осъществяване на приема :

4.1. Приемът на деца в детските заведения се извършва от комисия, определена със Заповед на директора.

4.2.С предимство се ползват следните категории деца:

* Дете сирак или полусирак(удостоверява се с акт за смърт);
* Трето и следващо дете в многодетни семейства и деца-близнаци;
* Друго дете от семейството, което посещава същото детско заведение;
* Деца на родители с постоянен или настоящ адрес към съответната Териториалната дирекции по техен входящ номер.

Щом както вие казвате не стават нещата по втория начин, как ще ми обясните, че при първият списък с приети 60 деца (30 + 30 с филиала), моето не беше прието, дори и във филиала, а след като си потърсих правата тогава просто да мине номера ни "приеха" във филиала?!?!
Да уточня и, че и по адресна регистрация тази градина ни е в района.
И когато чисто човешки отидох да попитам директорката да не би да е пропуснала да разгледа нашите документи, тъй като бях много учудена (все пак едва ли има 60 деца сираци и полусираци), отговорът беше "Оооо, ама вие сте закъсняли,а имаме при нас и деца, на които братче или сестриче са в по-голяма група и т.н.". Аз отидох на 26 ти да подам документите (срокът беше от 1 до 30) така, че не мисля, че съм закъсняла, а съм в срок.
Освен това разбрах, че са приети деца, на които родителите РАБОТЯТ в района, а би трябвало да е ЖИВЕЯТ в съответния район.
Да уточня, че никъде не пише по реда на записване, първо би трябвало да са децата ползващи по-горе написаните привилегии и чак след това да е по реда на записване.

Освен това едно такова дете е достатъчно лишено и държавата иска поне с нещо малко да облекчи ситуацията, но неее отново всичко ти е отнето, и отново някой друг има повече "права" от теб или по-точно казано "връзки", а не права.

Но тава, което сте написали по-горе си е ваша гледна точка, това което ви казвам аз са фактите.

# 501
Съжалявам за острия тон, но вече ми е писнало да ме правят на маймуна.

# 502
  • Burgas
Еми,нямам думи,в България живеем,какво да кажа,много жалко,дори да ги няма тези критерии,от човешка гледна точка е трябвало да приемат детето.

# 503
Така е, благодаря за разбирането.
Всички знаем, че в България нищо не така, както трябва да е...

# 504
  • Бургас
Много съжалявам, наистина Вие сте права, аз казвам моята гледна точка. Никога не се е налагало да предлагам подкуп, нито са ми искали. Ние сме в района по адресна регистрация и баткото е в същата градина. Въпреки това, за да съм сигурна, сме чакали цяла нощ срещу 01.04, за да са двамата на едно и също място.

# 505
Проблема може би е, че не съм пазила ред, но не съм го направила, защото мислех, че се спазват тези разпоредби на кмета, но явно че не е така и всеки отново си прави ма местна почва каквото си иска. Но както и да е аз съм по-доволна, че стана така.

# 506
Аз съм с питанка - Моята щерка ще е в ДЯ на Сан Стефано. Там имат 6 групи като познати вече се оплакаха от група 4 Щурчо и група 6 Червената шапчица.... Имам и една голяма хвалба за група № 5  Wink Въпросът ми е имате ли някакви наблюдения, оплаквания, похвали за другите три групи? Първа, втора или трета как са като учителки и грижи за мъниците? Моето не е самостоятелно нито като хранене, нито като заспиване, нито пък като тоалетна и затова много се притеснявам на какви учители ще попадне в яслата  Confused

# 507
  • Бургас
Всяка втора съм аз  Laughing. Изгодна ли е тази офета на " Колектива" за изследвания за ДГ или ясла за 15лв вместо 30, при положение, че глистите са по каса?
http://bg.kolektiva.net/burgas/diagnostichen-paket-laboratorni-i … nija-za-deca.html

# 508
  • Burgas
ХМ,нали са по зк,май по 1лв на изследване се плаща,кръв и урина 2лв.и чревните май 2лв.или бъркам нещо.

# 509
изследванията за ясла на деца до две годинки са безплатни, а за деца над тази възраст и за детска градина се заплащат вече

Общи условия

Активация на акаунт