Бургас: Ясли, градини, занимални със специални занятия - 1

• 46 308
  • 756
  •   1
Отговори
# 510
  • Burgas
изследванията за ясла на деца до две годинки са безплатни, а за деца над тази възраст и за детска градина се заплащат вече
newsm78 и колко се плаща и кой пак измисли тая простотия,нямам думи.

# 511
  • Бургас
За глисти изследването е по Здравна каса и за 2 и  3 годишните, личната ми го каза и ни даде направление. За това изследване знам, че е по принцип 8лв в лабораторията на Иван Богоров. Минавате първо оттам, дават набор за проби и обяснения.
Също според личната, не всички детски градини искат кръвна картина, добре е да се пита на конкретното място.

# 512
  • Бургас
А изследването за Васермана за ясла, което трябва да направи единия родител заплаща ли се и колко долу-горе може да струва? newsm78

# 513
васермана се заплаща! питах джи пи то скоро и ми каза, че и без това не дават направление, защото не е по каса. струвало някъде към 10-15 лв в света софия например  Peace
И пак си повтарям въпроса, на който все още никой не отговаря:
Аз съм с питанка - Моята щерка ще е в ДЯ на Сан Стефано. Там имат 6 групи като познати вече се оплакаха от група 4 Щурчо и група 6 Червената шапчица.... Имам и една голяма хвалба за група № 5  Wink Въпросът ми е имате ли някакви наблюдения, оплаквания, похвали за другите три групи? Първа, втора или трета как са като учителки и грижи за мъниците? Моето не е самостоятелно нито като хранене, нито като заспиване, нито пък като тоалетна и затова много се притеснявам на какви учители ще попадне в яслата  Confused

# 514
  • Burgas
Всяка втора съм аз  Laughing. Изгодна ли е тази офета на " Колектива" за изследвания за ДГ или ясла за 15лв вместо 30, при положение, че глистите са по каса?
http://bg.kolektiva.net/burgas/diagnostichen-paket-laboratorni-i … nija-za-deca.html
Значи тази оферта е изгодна,така ли да го разбирам newsm78
А дали включва васермана?И защо всъщност се прави тоя васерман?

# 515
  • Бургас
CatWoman, сина ми е в яслата на Сан Стефано, в група 6 Червената шапчица. Доволни сме, нямаме проблеми. Едната госпожа е страшно мила, внимателна и спокойна, а другата е също много добричка, но малко по-енергична някак, което е идеалния вариант според мен. Малкия трудно свикна, но реално не беше се отделял от мен, а и си беше кърмаче на 1 г и 10м като тръгна. Негатив си е многото боледуване, но това щеше да е и в коя да е група или ясла Simple Smile За всички групи съм чувала и добри и лоши отзиви. По мои наблюдения в група са по една добра и една по-строга госпожа, което е добре. Учат ги на всичко. Моя беше с памперс като тръгна (тук дадохме малко назад като започна, но предполагам заради стреса, че преди яслата си казваше за акането и понякога за пишкането, а после спря за даден период), не можеше да се храни сам, заспиваше само гушнат с мен. Научи се много бързо. Мисля, че в която и да е няма да сбъркаш, яслата е на ниво Peace

Сега имам и аз един въпрос Simple Smile
Тръгваме на градина. В Раковината сме. Трябва ли да може сам да се облича и съблича? За гащи и панталон няма проблем, но блузките не може да ги облича сам и рядко ги съблича сам. Не е свикнал да ходи и на голямо гърне, а само на тези бебешките. В яслата яде сам, в къщи ни кара да го храним в повечето случаи. Дали ще са проблем тези неща? Да се тревожа ли, да го вкарвам ли в крак оставащия около месец или там ще го научат?

# 516
  • у нас

Сега имам и аз един въпрос Simple Smile
Тръгваме на градина. В Раковината сме. Трябва ли да може сам да се облича и съблича? За гащи и панталон няма проблем, но блузките не може да ги облича сам и рядко ги съблича сам. Не е свикнал да ходи и на голямо гърне, а само на тези бебешките. В яслата яде сам, в къщи ни кара да го храним в повечето случаи. Дали ще са проблем тези неща? Да се тревожа ли, да го вкарвам ли в крак оставащия около месец или там ще го научат?

Бубабо, ще бъдем в една групичка. По принцип децата трябва да се обличат и събличат сами в градината, ако не могат ще се научат. Затова е най-хубаво и учителките препоръчват дрехите да нямат копчета и колани, за да могат децата сами да се обслужват. Но лелите са затова да помагат.
Като гледам вие ще тръгнете по-малки от другите. Така че може и това да го отчетат като факт. В групата на сина ми има дечица, които като тръгнаха на градина бяха под 3 години, тоест имаха разлика от другите деца с 6-8 месеца. Като тръгваха на градина им беше доста трудно, защото не бяха самостоятелни, а и видимо по-дребни от другите. И сега след три години тези деца си вървят по-дребнички и все ги бъркат, че са от по-малката групичка.
 Не се притеснявай, всяко начало е трудно. За гърнето - досега не си ли го слагала на адаптор? В градината не съм виждала адаптори, може и да има незнам, но е хубаво да ходи на голяма тоалетна, макар че там са по-мънички от стандартните, защото и това ще е допълнителен стрес за детето, че ще ползва нещо, което досега не е ползвал да ходи по нужда. От вашата група в яслата ще имали други деца в ДГ?

# 517
Sinara,bubabo и ние сме с вас в Раковина:)
И Вики не ходи на голямата тоалетна ама смятам ,че ще се научи!

# 518
  • у нас
Вики, за вас знам  Heart Eyes От нашата групичка има и други дечица  - Звезди и Ицо  Grinning

# 519
  • Бургас
Sinara, от нашата групичка има едно момиченце - Хити, а от другата - един Лъчко.
Проблема при свалянето на блузките е, че се опитва да ги свали надолу като панталоните и явно му е трудно (въпреки хиляда обяснения и показно) да ги изкара през главата. Наистина е малък, ще направи 3 г през декември, но пък е височък и доста приказлив. За гърнето - баща му го научи да пишка прав в детското гърненце и незнам малките в яслата дали ще са достатъчно ниски, за да ги ползва прав (отказва да пишка седнал).
 Знаете ли кога ще имаме родителска среща? В някои градини вече е минала. Между другото нас ни искат на линия на 15.09. Директорката изрично каза да правим пак целия набор изследвания, въпреки, че няма да имаме прекъсване от яслата.

# 520
  • у нас
Sinara, от нашата групичка има едно момиченце - Хити, а от другата - един Лъчко.
Проблема при свалянето на блузките е, че се опитва да ги свали надолу като панталоните и явно му е трудно (въпреки хиляда обяснения и показно) да ги изкара през главата. Наистина е малък, ще направи 3 г през декември, но пък е височък и доста приказлив. За гърнето - баща му го научи да пишка прав в детското гърненце и незнам малките в яслата дали ще са достатъчно ниски, за да ги ползва прав (отказва да пишка седнал).
 Знаете ли кога ще имаме родителска среща? В някои градини вече е минала. Между другото нас ни искат на линия на 15.09. Директорката изрично каза да правим пак целия набор изследвания, въпреки, че няма да имаме прекъсване от яслата.

по принцип род.срещи, които сме правили досега са след като децата почнат учебната година. На групичката й правят ремонт сега - смениха плочките. Сега са едни бяло с лилаво, много са нежни. За изследванията ни казаха от яслата, че няма нужда да правим наново, ама трябва да попитам директорката на градината.

# 521
  • Бургас
Sinara, и на мен ми казаха от яслата, че не са нужни изследвания, но директорката от градината каза, че иска. Миналата година са й правили проблеми нещо от ХЕИ и иска да е застрахована един вид. Ремонтирани са тоалетните на нашата групичка, както и на тази под нас. Също така е сменен балатума. Долу са направили и система на дограмите с клапи против влагата. Новия корпус е пребоядисан заради мухала и там има същата антивлага система Simple Smile Фирмата, в която работя прави ремонта. Гърненцата лично ги избирах  Joy имат разни жабки и човечета по тях.

# 522
 И моят син е роден декември и тръгна на градина на 2г. и 8м. На ясла не е ходил и никога не беше се обличал и събличал сам. С две думи изобщо не беше самостоятелен, да не говорим, че за да яде в повечето случаи го хранех аз. Ами не съм имала никакви проблеми в градината. Свикна за по-малко от месец и в никакъв случай не му е било по-трудно отколкото на деца родени в началото на годината, напротив. Лелите също помагат докато свикнат децата. Ясно помня как на първата родителска среща ни казаха, че една от задачите в първа група е да научат децата да се обличат и хранят сами. Показваха им как да си държат панталончето примерно и той после "тренираше" в къщи. Според мен няма нужда да го учиш през оставащия месец.

# 523
bubabo много благодаря за отвговора! значи по една добричка и една по-строга госпожа са в група  Peace Доверявам се на Sinara и записвам моето гардже в №5  Laughing Само се моля да нямам оплаквания, че на госпожите, каквито и да са те, ще им се стори тясно в яслата  #2gunfire
хаха
Все пак се надявам, че ще я научат на гърне, да заспива самичка, да се храни сама, да не бие децата и да спре да крещи и да се кара, когато не стане на нейното  Peace
Вмъквам се в разговора ви набързо пак с въпрос - по една госпожа ли са на смяна или две?
п.п Виждам кърмене 2 години и месец и мога само да кажа: УаУ Браво бе!

# 524
  • Бургас
CatWoman, не се притеснявай на всичко ще я научат в яслата. Обаче от биенето няма да се отървеш Joy Моя като тръгна започна да удря, щипе, хапе, кара се с пръстче. Учат се едно от друго. Особено при нас има една мома тарторка на момчетата hahaha

Общи условия

Активация на акаунт