Бургас: Ясли, градини, занимални със специални занятия - 1

• 48 102
  • 756
  •   1
Отговори
# 705
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
На вас правиха ли ви профилактични изследвания за паразити организирани от РИОКОЗ? На нас миналата седмица на всички деца от групата ни събираха екскременти .... чудя се само в нашата група ли е било (подозирам конспирация Grinning )

# 706
  • На морето!
На вас правиха ли ви профилактични изследвания за паразити организирани от РИОКОЗ? На нас миналата седмица на всички деца от групата ни събираха екскременти .... чудя се само в нашата група ли е било (подозирам конспирация Grinning )
Правят такива проверки на произволни градини и ясли по всяко време. Някоя градина винаги е в проверка- от кухнята и хранителните продукти до екскрементите на децата и медицинските картони и бележки. Това би трябвало да гарантира здравословната среда в детските заведения.

# 707
  • Бургас
И след като такива като мен пуснат жалба.  Wink

# 708
  • у нас
И след като такива като мен пуснат жалба.  Wink

Шушонка, дай повече инфо, че ме заинтригува - за какво пусна жалба?

# 709
  • Бургас
За бактерия, която се върти дълго време и е станала резистентна към всички АБ. Става дума за мораксела катаралис и според антибиограмата й влияе единствено панцеф. Нали се сещаш, че панцеф е доста крайна мярка.  Whistling Според лекарката ни моракселата толкова се е въртяла в групата и всеки е лекувал със всевъзможни антибиотици, че е станала резистентна към тях.  Tired
После, непрекъснато засичах едно и също дете, което кашля продуктивно вече повече от два месеца. А госпожата ми казва - Ами то това дете е здраво, то е отсъствало само три дни.  #Crazy Е, кое статистическо градинско дете не се разболява и има само три дни отсъствие.  ooooh! Изгледала съм две деца и такова чудо не ми се е случвало, за съжаление. Повече от ясно е, че детето ходи болно на градина.  Close
Пуснах жалба до регионалната здравна инспекция и паралелно до общината в здравен отдел и отдел образование. На мнение съм, че докато родителите не се активизираме малко, нещата няма да се променят. В сряда го пуснах на градина и в петък вече дишаше носово, в събота кашляше, а сега сме на поредните лекарства в къщи. Вирус!!! От ДГ е.  Crossing Arms
Резултата от жалбата бе, че като предупредих че Кривчо ще отиде в сряда на градина, медицинската сестра чакаше в нашата група и мереше температурата на пристигащите деца, погалвайки ги по бузата. Не е необходимо да казвам, че повече не я видях.  Joy
Не се крия зад анонимни сигнали, и мед.сестрата и госпожите бяха предупредени от мен че ще се оплача. Все пак здравето на детето ми е силно разклатено именно след посещенията на градината. Детето ми по принцип беше калено, пие си млякото директно от хладилника и това не му пречи, да не казвам че до този момент почти не беше боледувал. А за една година посещения и стигнахме до дренажчета на тъпанчетата. Sad

# 710
  • у нас
Благодаря ти за изчерпателното инфо, Шушонке   bouquet Вие в коя градина ходите? Оздравявайте бързо  Hug

# 711
# 712
  • Бургас
В същата, Синара  Wink

# 713
  • у нас

ooooh!  Как не се сетих. Мислех си, че и в друга градина е имало проверка. Миналата седмица или по-миналата беше проверката. Нашите г-жи ни известиха, че има подаден сигнал от родител. Тук няма да коментирам, че не ми се разваля настороението, относно мед. сестрата, но като се засечем ще ти кажа някои неща  Wink

# 714
Имало е и разстроени майки  Wink Ама аз сам доволна ,крайно време е да има някакъв контрол!!!

# 715
  • Бургас
Еми разстроени разстроени, колко да са разстроени... Нали следващия път нейното дете ще бъде от позицията на здравото дете заразено от друго болно.  ooooh! То е ясно че това е порочен кръг, но контрола не трябва да е така снижен.
Големият ми син е роден в годината с най-малко родени деца 97-ма. Тогава от градината ни молеха да ги водим - болни, здрави, няма проблеми и лекарствата да носим, защото щели да затворят градината че нямало деца  Sick Еми дори и тогава такова нещо не ми се е случвало.  Peace

# 716
  • на дъното
И като почнат "ами на майката ни се моли няма кой да го гледа е на  работа ".Нямам думи практиката навсякъде една и съща.А това с таксите които ги били намалили е голямо нещо ей ooooh! с 2лв.. Кой като нас най-добрия град за живеене

# 717
  • Бургас
Добре де, нямало кой да го гледа... Ама то детето от само себе си току така едва ли ще оздравее, най-много да направи някой бронхит, пневмония и други усложнения (не им ги пожелавам). Тогава пак ще трябва да намерят кой да го гледа, че и периода ще бъде по-продължителен, но пък вече ще са заразени n-брой дечица.  Confused
В жалбата си, обстойно обхванах и тези проблеми, дадох и предложения за решаването им, дано от Общината направят нещо по въпроса.  Peace

# 718
  • Burgas
Ами има деца с алергични кашлици,които не са болни,няма проблем,не са заразни,вие не може да знаете,в групата на мойта дъщеря имаше едно детенце есен и пролет много кашляше седмици наред и много е гадно като има най различни подмятания,,тая пък си пуснала болното дете,мале това как кашля,маме няма да играеш с еди кой си,че той все болен....и т.н.
Има и друг проблем,водим си детето здраво на градина,но примерно на обяд вдига температура и....то вече си е било в контакт с другите деца....
Та мисълта ми е няма как да си опазим децата,самите ние може да ги заразим,аз работя с много хора,кой киха,кой кашля,аз може да не съм болна,но може да съм преносител на вируса.Нормално е децата като тръгнат на ясла или градина да преболедуват няколко пъти,някои по малко,други по вече....така е няма как,всички ще минем по този път,само се моля да няма сериозни болести.

# 719
  • Бургас
Нормално е, да. Но не е нормално сутрин като се засичаме при шкафчетата и детето почне да кашля, таткото да се прави на цапнат с мокър парцал: "А, к'во ти стана сега?"
А аз съм алергична и знам много добре какво е алергична кашлица, не я пожелавам на децата.  Sick
Вярно е че през деня може да развие симптоми, но когато почнеш да чуваш сутрин при шкафчетата поне пет кашлящи деца дневно и какво си казваш тогава? Алергични ли са? После алергиите се изследват и доказват, също и бактериалните инфекции.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт