Мигрена ( и майчинство )

• 106 823
  • 716
  •   1
Отговори
# 60
РЕЛПАКС момичета!!! Купува се без рецепта. Предписано от невролог. Пия по половинка от 40 мг. Минава до половин час! А главоболието ми е силно. И трябва да е в началото на пристъпа. Пия и магнезии всеки ден.

# 61
  • София
Ох, таман се зарадвах и... му видях цената. Sad

# 62
ами, за по-тежки случай..
казвам Ви супер е!
много бързо минава

# 63
  • бургас
Здр, на мен преди години за мигрена ми биха едни инжекции ФИБС , много ми помогнаха. Ама си питайте лекар все пак за тях.

# 64
# 65
  • Smallville
РЕЛПАКС момичета!!! Купува се без рецепта. Предписано от невролог. Пия по половинка от 40 мг. Минава до половин час! А главоболието ми е силно. И трябва да е в началото на пристъпа. Пия и магнезии всеки ден.
Супер ефикасно е наистина,писала съм в темата по-назад за него,но не е без рецепта. А относно цената е в пъти по-приемливо от някогашния Имигран от 50 лв Tired

# 66
Здравейте, момичета! Включвам се с 26год. стаж с мигрена. Признавам, че не можах да изчета всичко. Обикновено пия Ацефеин, но ако изпусна момента.... Най-новото, което пробвах беше комбинация от Нимезил и Солпадеин. И едно лично мое наблюдение - много помага хапването на нещо доста кисело по време на ада. Аз съм гризкала кисели краставички /не мариновани/.

# 67
Здравейте, момичета! Включвам се с 26год. стаж с мигрена. Признавам, че не можах да изчета всичко. Обикновено пия Ацефеин, но ако изпусна момента.... Най-новото, което пробвах беше комбинация от Нимезил и Солпадеин. И едно лично мое наблюдение - много помага хапването на нещо доста кисело по време на ада. Аз съм гризкала кисели краставички /не мариновани/.

Аз в последно  време пия 2-3 Солпадеина - ами ще прибавя Нимезил ( би ли споделила от личен опит що за чудо е това да не рова из нета ). за съжаление съвета с киселите краставички  не може да ми помогне ( навремето бяха ме съветвали да опитам и с лимони). По време на мигрена имам страхотно гадене - дори трудно пия течности.

За мен февруари е месец на мигрените - и тази година си е такъв. забелязвам обаче добавки на нови симтоми - примерно - втрисане, стомашно разстроийство, усещане че някакви секрети се "стичат" към носа и гърлото - прилича не грип но не е а си е "усъвършенствана мигрена" - таман в понеделник имах такъв пристъп... - Започна от 5 сутринта със стрелкащо главоболие - наложи се да изкарам деня на легло.

# 68
Нимезил е силно обезболяващо. При смесването със Солпадеин става една пяна, не е много приятна, но...

# 69
Да, и при мен се засилват симптомите по това време  Sad.

# 70
Аз последните 2 пъти бях с ненормално тежки болки и от чудо пих течен аналгин.

# 71
ами аз лично видях ефект от едно лекарство - relpax. Предписа ми го доц. Хавезова от Варна и от тогава когато и да ме заболи глава пия от него и ми минава неусетно. Малко е скъпичко, но за тези които са изпитвали болка от мигрена мисля, че това няма значение. На мен по принцип ми изписа 20 мг, като опаковката е от 2 бр. и струва 12-13 лв, но аз реших за по-икономично да си купувам 40 мг и да ги пия по половинка. Така опаковката идва към 14-15лв, а всъщност имаш да пиеш за 4 пъти. Надявам се да съм помогнала. Laughing

# 72
Релпакс или Хедан? Мисля, че съставката е различна. Има ли някой прилагал и двата?

# 73
  • Русе, у дома
Релпакс или Хедан? Мисля, че съставката е различна. Има ли някой прилагал и двата?
И аз питам същото? Аз съм на Хедан, но рядко посягам към него, заради страничните му ефекти при мен (болки в стомаха). Ще ми се да опитам с Релпакс.

# 74
Аз съм на Хедан, но рядко посягам към него, заради страничните му ефекти при мен (болки в стомаха).

Ой
добре че го сподели това, аз съм с болен стомах и това винаги ми създава проблеми  лекарствата.

Момичета
според вас дали личните лекари могат да изписват рецепта за Релпакс или все пак трябва да е от невролог?

Общи условия

Активация на акаунт