Мигрена ( и майчинство )

• 106 803
  • 716
  •   1
Отговори
# 660
Какво да кажат? Усложнена мигрена... но с половин уста. Ще запиша ЯМР. Някой правил ли е с контраст? И има ли някой със сходни симптоми?  Rolling Eyes

Моят ЯМР беше с контраст, но при мен водещото е хипофизата, не знам колко подробно гледат останалия мозък  newsm78

Направлението важи за самия резонанс, контраста си го плащаш отделно, около 90 лв. Около час е изследването, на средата ти поставят контраста...питай ако се сетиш нещо

# 661
Привет,
Все по-ужасяващи кризи при мен. Бели петна през очите, изтърпване на ръка, нос, небце, гърло..загуба на говор и усещане, че не можеш дъх да си поемеш. И веднага след гтова- жестока болка в едната половина, повръщане...три дни така. Кош-мар. Пак тръгнах по лекари. От начало. ЕЕГ- без огнища... изразени пулсации в клона на външни сънни артерии. Следващото- ЯМР с контраст за съдови малформации...
Казаха да спра да се наливам с ацефеин /по опаковка на седмица отива минимум/.. Хедан да пробвам. Дайте отзиви за него. На каква основа е?

при мен е същото , болката е предшествана от размътено виждане, примигвам и си затварям очите защото немога да фокусирам, имам схващане на челюстта, разни секрети по носа, не мога да се концентрирам и да се съсредоточа, трудно мисля, трудно съобразявам, говоря тихо и несвързано. някъде в средата преди да дойде болката имам гадене и ако съм яла или пила поръщане затова лекарствата трябва да ги пия по-рано иначе нищо не спира в стомаха. виж загуба в чувствителността на ръката имам след това.но ми направиха всичко, плюс някакви там токове по ръката и още въртенета на едни столове- нямам драстични отклонения. Правила съм всичко, всичко  и няма причина да имам главоболие.

знам от майка ми че ще съм екстра със седалгин нео , но лекарите имат ограничени рецепти от него и болни с  проблеми за тях. на мен кодеина и кофеина ми помагат  , но не и парацетамола затова пия един два аналгина и солпадеин в него са кодеина и кофеина ...

# 662
  • Русе, у дома
знам от майка ми че ще съм екстра със седалгин нео , но лекарите имат ограничени рецепти от него и болни с  проблеми за тях. на мен кодеина и кофеина ми помагат  , но не и парацетамола затова пия един два аналгина и солпадеин в него са кодеина и кофеина ...
Да - той е хубав препарат, аз съм го ползвала преди, в него има и фенобрабитал... Има аптеки, в който приготвят прахчета за главоболие, като смесват отделните съставки в точна комбинация..., както едно време са ги правили...

# 663
Джипитата го изписват Седалгина, и на мен ми действа добре

# 664
моето Джи Пи имало болни с нервни и психо проблеми и рецептите й не стигали че да го изписва на мен
пък и знаете че мигрената е недоказума, нищо че имам папка с изследвания ..... които показват че всъщност нищо ми няма!

barfly

моля сподели- това с рецепта ли е каква е процедурата? в кои аптеки - къде може да се закупи...

# 665
  • Русе, у дома
Ами при нас в Русе има аптеки, в които работят маг фармацефти от старото поколение... Те са учили да приготвят дори и фито сиропи за кашлица, при тях си забъркам Грануфорина, крем с китова маз, капки за нос с адреналин, правили са ми и прахчета против силно главоболие..., но от как съм на хедан други илачи не съм ползвала... Без рецепта ми забъркват, щото ме познават и наистина са маг фарм. (магии бъркат)...
Наскоро дори разбрах, че приготвят и свщички диазепам за дечица с епилепсия и склони към гърчове, Тей като няма внос и майките им се виждат в чудо... Последното обаче е със зелена рецепта за таблетки, а те в аптеката забъркват глобулите...
Малко странично стана инфото, съжалявам... Ще питам в аптеката специално за прахчета и ще докладвам..,.

# 666
Какво да кажат? Усложнена мигрена... но с половин уста. Ще запиша ЯМР. Някой правил ли е с контраст? И има ли някой със сходни симптоми?  Rolling Eyes

Моят ЯМР беше с контраст, но при мен водещото е хипофизата, не знам колко подробно гледат останалия мозък  newsm78

Направлението важи за самия резонанс, контраста си го плащаш отделно, около 90 лв. Около час е изследването, на средата ти поставят контраста...питай ако се сетиш нещо

Мерси

# 667
Привет,
Все по-ужасяващи кризи при мен. Бели петна през очите, изтърпване на ръка, нос, небце, гърло..загуба на говор и усещане, че не можеш дъх да си поемеш. И веднага след гтова- жестока болка в едната половина, повръщане...три дни така. Кош-мар. Пак тръгнах по лекари. От начало. ЕЕГ- без огнища... изразени пулсации в клона на външни сънни артерии. Следващото- ЯМР с контраст за съдови малформации...
Казаха да спра да се наливам с ацефеин /по опаковка на седмица отива минимум/.. Хедан да пробвам. Дайте отзиви за него. На каква основа е?

при мен е същото , болката е предшествана от размътено виждане, примигвам и си затварям очите защото немога да фокусирам, имам схващане на челюстта, разни секрети по носа, не мога да се концентрирам и да се съсредоточа, трудно мисля, трудно съобразявам, говоря тихо и несвързано. някъде в средата преди да дойде болката имам гадене и ако съм яла или пила поръщане затова лекарствата трябва да ги пия по-рано иначе нищо не спира в стомаха. виж загуба в чувствителността на ръката имам след това.но ми направиха всичко, плюс някакви там токове по ръката и още въртенета на едни столове- нямам драстични отклонения. Правила съм всичко, всичко  и няма причина да имам главоболие.

знам от майка ми че ще съм екстра със седалгин нео , но лекарите имат ограничени рецепти от него и болни с  проблеми за тях. на мен кодеина и кофеина ми помагат  , но не и парацетамола затова пия един два аналгина и солпадеин в него са кодеина и кофеина ...

Ужас... Мисля Хедан да пробвам.

# 668
Ами при нас в Русе има аптеки, в които работят маг фармацефти от старото поколение... Те са учили да приготвят дори и фито сиропи за кашлица, при тях си забъркам Грануфорина, крем с китова маз, капки за нос с адреналин, правили са ми и прахчета против силно главоболие..., но от как съм на хедан други илачи не съм ползвала... Без рецепта ми забъркват, щото ме познават и наистина са маг фарм. (магии бъркат)...
Наскоро дори разбрах, че приготвят и свщички диазепам за дечица с епилепсия и склони към гърчове, Тей като няма внос и майките им се виждат в чудо... Последното обаче е със зелена рецепта за таблетки, а те в аптеката забъркват глобулите...
Малко странично стана инфото, съжалявам... Ще питам в аптеката специално за прахчета и ще докладвам..,.

Не е странично въобще - всяко инфо е ценно!особено за дечица!
Благодаря, ние имаме аптеки във вн които приготвят лекарства ще чакам да ми пишеш та да питам там....

# 669
Привет, преди 3 месеца ми поставиха диагноза мигрена, след прегледи УНГ, очен, лазерна корекция на очите преди година, оправени всички зъби, хормони и антитела на щитовидната жлеза в норма и ЯМР. Пия топилекс 25мг. вечер + първия месец Неолексан, и всеки месец се чувам с доц. Клисурски от Ситиклиник, за да прецени как продължаваме. Препоръча ми релпакс и до сега ми се е наложило само веднъж. Докато четях темата се сетих нещо - УНГ ми предписа Ериус и един спрей за едни прозрачни алергични секрети от носа, докато ги пиех нямах мигрена, като ги спрях и хоп пристъп.. Тези дни ще се чуя с док. и ще му кажа, но се чудех някой друг имал ли е такива наблюдения..

# 670
Хоп и аз тук. Изчетох ви на един дъх. Моите зловещи мигрени започнаха след раждането на сина ми. Вече година се мъча. Изпих един камион лекарства и нищо. Сега ми предстои ямр. Исках да питам тези, които са пили неолексан - има ли ефект? Колко дълго го пиете и от колко мг? При мен се съмняват за вестибуларна мигрена.

# 671
Здравейте,аз сън Жена на 25 години,43 кг,майка,студентка. От 16 години страдам от главоболие,което може би е мигрена,а може и да е нещо друго. Имам няколко въпроса към страдащите от мигрена:
1. Къде точно е болката ви и с каква продължителност и интензитет?
2. Чувствали ли сте я около окото, съпътстващо с дразнене,сухота,желание да го затваряте,т.е да може да я свържете с окото по някакъв начин?
3. Провокирали ли са се пристъпи след четене?????? Вятър студ нерви стрес?
4. Чувство за пълнота и дискомфорт около ухото,като придърпване?
5. Чувствителност на някой нерв на скалпа,който при натиск пренася болката?
6. Възможно ли е мигрената да хронифицира и да стане ежедневна ,но по- умерена като болка?

# 672
Много е трудно да се отговори еднозначно. Примерно при мен основните симптоми са комбинирани. И никога не намерих нещо с което да свържа 100% настъпването на мигрена с точно определен признак. Един път е едно, после друго. Боли ме на различни места с различен интензитет. Определено има общо със зрението ми, както и нещо покрай ухото до схващане на челюстта. Имам еднократни пристъпи, но и такива по седмица - ежедневни. Вече по-често ми се случва да ме боли главата и по време на сън. С годините пристъпите стават пл-разнообразни, по-чести и много по-силни. Единствената запазена през годините тенденция е, че са по-чести в студените сезонни. Първия си сериозен пристъп имах на 19 години. От тогава няма подобрение, дори бих казала влошаване.

# 673
  • София
След 40 става още по-зле.
Май излекувах невралгията по лицето, обаче мигрената се влошава. Преди, по време, след цикъл - не ме пуска! Редовно се будя нощем с болка.

# 674
Здравейте!
Чудех се къде да си публикувам питането.
Доста съм притеснена, защото дъщеря ми, която е почти на 12, се оплаква от главоболие от известно време. Главоболието се появява през нощта с гадене или рано сутрин с повръщане. След повръщане болката се облекчава. Така 3-4 пъти докато я отпусне. Давам Нурофен или Парацетамол, но не помагат особено.
Преди две години беше получила същия пристъп. Тогава си помислих, че е някакъв вирус с повръщане. После не се е повтаряло освен това лято веднъж, пак сутрешно главоболие с повръщане, но тогава го свързахме със стоене навън цял ден в горещината.
Бяхме при невролог и предполага мигрена. Направихме ЯМР и там не се вижда нищо притеснително. ЯМР беше без контраст. Надявам се да са видели правилно всичко.
Какви още изследвания трябва да направим, за да сме сигурни, че е мигрена и да изключим друго?  От прочетеното в нета симптомите й много приличат на клъстерно главоболие, но не е ли много малка за такова нещо Sad
Водих я  на УНГ, но прегледът беше толкова проформа при уж прехвален специалист. Погледна й гърлото и ушите за две минути и каза, че всичко е наред. При вас какво точно са гледали?
Бяхме и при ендокринолог. ФТ3 й е малко под долна граница. Останалите в норма. Според ендокринологът ЩЖ била ок, но не я гледа на ехо.
ПКК и чернодробни- в норма.
На очен я водих в началото на лятото и всичко беше ок. Ще я заведа пак.
Благодаря, че ме изчетохте. Приемам всякакви съвети. Неврологът спомена нещо за ангиография, но без контраст? Някой правил ли си е? Показателна ли е?

Последна редакция: пт, 07 дек 2018, 12:58 от Дъждец

Общи условия

Активация на акаунт