Витилиго 3

• 233 721
  • 1 138
  •   1
Отговори
# 1 035
Neven Rabadjiiska , браво за хубавите резултати - дано се покрият на 100%. Може ли модел/параметри на тази лампа Филипс, преди след процедурата мажете ли с нещо  и т.н. (от БГ може ли да се закупи такава лампа?)

# 1 036
  • София
А консултирате ли се с дерматолог как да ползвате лампата? Как си определяте времето на облъчване? Нали знаете, че ако прегорите петната, всичко ще се върне отначало

# 1 037
А консултирате ли се с дерматолог как да ползвате лампата? Как си определяте времето на облъчване? Нали знаете, че ако прегорите петната, всичко ще се върне отначало

Не не съм всичко правя сама много постепенно,след време се свиква и усещаш кожата какво иска,толкова информация съм изчела ,че смятам че да слушам глупостите на дерпатолозите от рода на "не се лекува" или "ето ти витикс" няма смисъл.Нито един дерматолог не каза дай да направим тези и тези изследвания едно др...всички изследвания и методи на лечение си ги самоназначавам на моя отговорност.

# 1 038
Впечатлена съм от постигнатия резултат.
Искам да взема такава лампа за сина си ,но ме претеснява ,че неговите петна са около очите ,а с такава лампа май не може да се облъчват очите.Лампата е в комплект с черни очила и като ги сложи как ще се облъчва там?

# 1 039
Четвърти месец с лампата на филипс и витамин Б12,витамин ц и Б9 + псевдокаталаза(смесвана в домашни условия) ....петната по лактите са на 30-40% репигментация.(с лунички)Новите малки петна от лятото ги няма вече..и старите се свиват бавно (доста бавно), но пък славно по границите си.Решена съм да изтарпя цяла година и за сега резулатите са обнадеждаващи...устните ми вече не са като на призрак ,бяха изгубили част от контура си и петната в ъгълчетата им изглежда се свиват.Най -упорити са петната по връхчетата на пръстите на краката и ръцете...но и за тях не губя надеждаа.Ако успея да изровя снимките, които направих преди да започна ще постна тях и новите с резултати.
Успех на всички! bowuu

Бъдете позитивни!!!
Здравейте, може ли малко повече информация относно псевдокаталазата - от какво се състои и как я приготвяте?

# 1 040
Ето една статия за това как действа псевдокаталазата.

"Последни открития на нова модифицирана псевдокаталаза успяват обаче да се преборят с обезцветяването на косата, дори и това на кожата. Съединение възпрепятства появата на оксидативния стрес и неговото влияне върху организма.

Експертите съобщават още, че този начин на терапия е много подходящ и за пациенти с левкодерма - състояние познато и като витилиго. То е сравнително често срещано хронично кожно заболяване, характеризиращо се с появата на обезцветени по-светли петна по кожата на тялото. Смята се, че различни автоимунни, генетични, хормонални или други външни фактори могат да отключат болестта.
Лек срещу бялата коса и обезцветяването на кожата

Екип от учени анализират 2411 пациенти с различни варианти на витилиго. 57 от тях били с диагноза сегментно витилиго (от едната страна на тялото) и 76 - със смесено такова (по цялото тяло, включително лице, ръце, ходила). Оказало се, че при хората със сегментна левкодерма, новият метод на лечение с модифицираната псевдокаталаза е бил с положителни резултати. Кожата на тези пациенти била възстановена, придобила предишния си цвят.

Специалистите намират това откритие за много полезно. То би променило живота на много хора, защото тези промени във външния облик - побеляването на косата и обезцветяването на кожата, могат да нарушат хармонията у човека. А с този нов метод се очаква да бъде променен радикално животът на много хора.

В крайна сметка се оказва, че косата не губи цвета си, защото човек е помъдрял, а поради натрупването на водороден пероксид в космените фоликули. И всичко това в резултат на тяхното износване. Прекисът от своя страна блокира нормалната продукция на меланин - естествения пигмент, отговорен за цвета на косата, кожата и очите."

# 1 041
Впечатлена съм от постигнатия резултат.
Искам да взема такава лампа за сина си ,но ме претеснява ,че неговите петна са около очите ,а с такава лампа май не може да се облъчват очите.Лампата е в комплект с черни очила и като ги сложи как ще се облъчва там?

Здравейте ми най-добре да се конскултирате с някой по вещ(ЛЕКАР),не мога да съм сигурна в това, но по принцип клепача е достатъчно дебел да предпази ретината от изгаряне.Сина ви на колко е години,ако не  малък и  можете да сте сигурна,че при никакви обстоятелства няма да отвори очи ..може и да стане.Но при отваряне на окото,може да се повреди зрението..не знам струва ли си риска.

# 1 042
На 17 е ,достатъчно голям,но наистина ми се вижда рисковано.

# 1 043
Аз имам витилиго двустранно.На почти 50 години съм,а имам само 1 или 2 бели косъма.Двустранното витилиго не се повлиява от тази лампа,така ли? И не разбрах какъв е този продукт ,който се маже преди да се нагрява

# 1 044
  • София
Предполагам , че никой тук не говори сериозно!
Ще се облъчвате с ултравиолетова лампа без консултация от когото и да било ?
Нали знаете че ултравиолетовата радиация е опасна и вредна за очите и за кожата?

# 1 045
Нали знаете че ултравиолетовата радиация е опасна и вредна за очите и за кожата?

Аз като човек, който има този проблем от много време, мога да кажа, че идва момент, в който започваш да правиш всичко за което чуеш. Ходила съм по лекари и всеки ти дава някакви мазила само за да отбият номера. За жалост на лекари за това нямам доверие. В момента и аз започнах да се мажа с псевдокаталазата и ще видя какво ще се получи. Успех на всички с решаването на този проблем  Hug

# 1 046
  • София

Аз като човек, който има този проблем от много време, мога да кажа, че идва момент, в който започваш да правиш всичко за което чуеш. Ходила съм по лекари и всеки ти дава някакви мазила само за да отбият номера. За жалост на лекари за това нямам доверие. В момента и аз започнах да се мажа с псевдокаталазата и ще видя какво ще се получи. Успех на всички с решаването на този проблем  Hug

А опитахте ли това? http://vitiligo-center.gr/ru/

Предлагам ви го , защото само това не съм опитвал

# 1 047

Аз не апелирам никой, аз споделям моя опит...и да говоря доста сериозно понеже постигам резултат..и да ,не съм се консултирала с никой в бяла престилка..това не значи,че не съм изчела достатъчно информация.Знам за професор Лоти знам и за биоскин, на който вие разчитате..адмирации ,но не всеки от нас може да си позволи да дава толкова пари за седмични сеанси...ако разполагах със средва и аз щях да съм техен пациент... най-вероятно.Но това не ви дава право да ме обезкуражавате.. и да колкото и не сериозно да ви изглежда ...облъчвайки се у дома с лапата нямам петно ,което да не е реагирало...и един сеанс не ми струва 100-200 ЛВ.На никой не му пречи да си земе лампа и да се консултира с лекар....аз така съм избрала.ЛЕК ДЕН И УСПЕХ В БОРБАТА  Flutter

# 1 048
  • София

Аз не апелирам никой, аз споделям моя опит...и да говоря доста сериозно понеже постигам резултат..и да ,не съм се консултирала с никой в бяла престилка..това не значи,че не съм изчела достатъчно информация.Знам за професор Лоти знам и за биоскин, на който вие разчитате..адмирации ,но не всеки от нас може да си позволи да дава толкова пари за седмични сеанси...ако разполагах със средва и аз щях да съм техен пациент... най-вероятно.Но това не ви дава право да ме обезкуражавате.. и да колкото и не сериозно да ви изглежда ...облъчвайки се у дома с лапата нямам петно ,което да не е реагирало...и един сеанс не ми струва 100-200 ЛВ.На никой не му пречи да си земе лампа и да се консултира с лекар....аз така съм избрала.ЛЕК ДЕН И УСПЕХ В БОРБАТА  Flutter

Извинявам се, ако съм ви обидил!

Аз също съм голям противник на лекарите - витилигото ми е от тях.
Децата ми не пият лекарства и не ги водим на лекари.

Това което казвам - без да искам да ви засегна - е, че ултравиолетовата радиация е опасна - особенно за очите.
Започвайки такава терапия, в началото се появяват много ясни резултати.
После започва да се повлиява по-слабо.
Човек се изкушава да увеличава времето на облъчване.
Което води до изгаряне и влошаване на витилигото.

Какво мислите?

# 1 049
Надявам се разбирате защо така реагирах...извинявам се и аз.Абсолютно сте прав,че UVB  терапията не е шега...и не става просто ето днес ще се пека и утре пак.Съветвам хората,който не са на ясно и не се чувстват подготвени и сигурни или да не опитват или да потърсят мнение.Аз изчетох поне 10 изследвания ..преди да поръчам лампата..след като дойде изчетох още тонове такава..опитах се да се консултирам с лекар който реагира "офф какво е това " до там бях с опитите за консултация..може би съм сгрешила.

Наясно съм и с краткосрочните и с дългосрочниет рискове...бях решена да ги поема.
НО в НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ОТРИЧАМ СЪЩЕСТВУВАНЕТО ИМ!!

ЛЕК ДЕН Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт