Витилиго 3

• 233 692
  • 1 138
  •   1
Отговори
# 1 110
  • София
Здравейте и аз имам витилиго от около 12-13 години.Появиха ми се първите петна при силна уплаха.Едното е на средния ми пръст,другото на лакътя.Не са много големи петна.Да чукна на дърво от тогава до сега имам още две нови петна на ръката отгоре,които също не са много големи.В началото ми изписаха витикс гел..от него имаше някакво подобрение на петното на пръста почти се заличи,това на лакътя не.След няколко години реших пак да си взема витикс..полза никаква и в сравнение с първата тубичка тази втората беше с По малко количество,доста по разредедена и гел топченцата почти липсваха..а цената беше по висока..след това ми донесоха някакъв крем от италия..не му помня името,но полза нямаше.Та да споделя с вас..тази година си намазах едното петно по голямото с мляко от смокиня..намазах го само веднъж..мястото потъмня доста а самото петно стана розово и така около месец..след това стана на малки мехурчета и се напука и избели и сега петното е почти незабележимо..мисля пак да повторя.А това което е на лакътя ми някак си само се смали и пигментира...все още си е там,но по малко..аз съм доста тъмна и си личат много петната...но зимата направо изчезват.
Смокинята помага много! Но не трябва да се печеш след мазане , защото винаги изгаря и се подува.Аз имах неблагоразумието да си намажа около очите ... и свърших в болница със подути и затворени очи 😁. Също и изцеден сок от магданоз. Просто малко минути на слънце , и после е хубаво да се скриеш.
Поздрави и успех

# 1 111
Здравейте, мили дами!  bouquet От няколко месеца съм с витилиго, което се развива доста бързо. Честно казано това ми е второто автоимунно заболяване /имах дълги години базед/ и доста други болежки, в т.ч. атопичен дерматит и кожна алергия. По-голямата си част от съзнателния си живот съм прекарала в разни болежки, които до голяма степен се дължат на психиката ми. Твърде емоционално изживявам всичко. Та витилигото го посрещнах с два дена рев и после спря да ми пука. Имам петна, но не растат, а на места почнаха да се образуват по-тъмни точици и така, до момента в който забелязах, че по телцето на малката ми дъщеричка има също бели точици, това ме потресе. Аз мога да претърпа почти всичко - и без това съм обезобразена от какви ли не болежки - дерматити, разширени вени, абе кво ли не, но детенцето!!! Толкова е мъничка! От тогава не спирам да мисля за това. Тя има също алергия на кожичката и се обрива с пъпчици, като настоко имаше такиви, които беше разчесала. Възможно ли е просто това да са малки белези останали от раничките, защото е нова кожичка, а старата почерня от слънцето на морето. Знам, че това е слаба надежда. Петънцата са съвсем мънички, колкото върха на кърфичка и ако има нещо ефективно, което би повлияло добре на толкова малко дете, ви моля за съвет!

# 1 112
Здравейте!
Бях на море ,мазах се с псевдокаталазен крем и изгорях доста,зачервено и боли,явно доста съм се пекла.Не знам  по колко точно време да се излагам на слънце след намазване...

# 1 113
Здравейте, мили дами!  bouquet От няколко месеца съм с витилиго, което се развива доста бързо. Честно казано това ми е второто автоимунно заболяване /имах дълги години базед/ и доста други болежки, в т.ч. атопичен дерматит и кожна алергия. По-голямата си част от съзнателния си живот съм прекарала в разни болежки, които до голяма степен се дължат на психиката ми. Твърде емоционално изживявам всичко. Та витилигото го посрещнах с два дена рев и после спря да ми пука. Имам петна, но не растат, а на места почнаха да се образуват по-тъмни точици и така, до момента в който забелязах, че по телцето на малката ми дъщеричка има също бели точици, това ме потресе. Аз мога да претърпа почти всичко - и без това съм обезобразена от какви ли не болежки - дерматити, разширени вени, абе кво ли не, но детенцето!!! Толкова е мъничка! От тогава не спирам да мисля за това. Тя има също алергия на кожичката и се обрива с пъпчици, като настоко имаше такиви, които беше разчесала. Възможно ли е просто това да са малки белези останали от раничките, защото е нова кожичка, а старата почерня от слънцето на морето. Знам, че това е слаба надежда. Петънцата са съвсем мънички, колкото върха на кърфичка и ако има нещо ефективно, което би повлияло добре на толкова малко дете, ви моля за съвет!

здравейте,щом старата кожичка е потъмняла не е никакво витилиго Simple Smile Но ако има постоянни обриви значи има хранителна непоносимост-я към глутен,я към хистамин,яйца,млечен протеин...търсете нещо,изключвайте групи храни и ще забележите .А за вашите АИ заболявания,те никога не са по едно за съжаление и ако не се взимат мерки занмаляване на имунния отговор ,така става-множат се.Има Автоимунен Протокол за справяне с АИ заболявания.потърсете в нета,ако се интересувате.Не е лесен,но много момичета споделят за трайна ремисия .Успех и здраве!

# 1 114
Здравейте, вчера за първи път срещнах името "левкодерма" като синоним (предполагам) на витилигото. Не ми стана ясно дали са едно и също, ако някой има повече информация, ще съм благодарна да сподели.

# 1 115
Намерих фирма, която копира лекарствата на вълнова основа и така могат да се поизчистят доста паразити в организма, включително черния дроб, панкреаса, далака и т.н., които биха били в тежест на организма, който се бори с автоимунно заболяване като витилиго. Ето тел, питайте си сами каквото ви интересува, имаме раково болен в къщи и нямам възможност да отговарям на запитващите в индивидуални съобщения. 02:955 56 53

# 1 116
Здравейте писала съм много удавна .Н съм спирала да чета и пробвам какво ли не ... някой може ли да ми каже за тази лапма на филипс тъй като моите петна  на клепачите и около очите мога ли да я ползвам и с какво да мажа? не ми се ходи по дерматолози .Ходила съм преди години при доц.Христакиева -Стара Загора и помня че ме мазаше с нещо но.... иска ми се да пробвам пак ама в домашни условия. Някой ако е наясно да пише.Благодаря и успех на всички ...

# 1 117
Здравейте, някой който е ходил в клиниката Vitiligo Clinic ( http://vitiligoclinic.bg/bg/treatment ) би ли могъл да даде малко повече информация, относно какви са цените. Благодаря предварително  : )

# 1 118
# 1 119
  • София
аз съм го ползвала , ефект нямаше при мен , ползвах Витикс + Витиксин

# 1 120
Здравейте  Simple Smile
Имам въпроси ....не,че получавам отговори на въпросите,които задавам,но кой знае..може пък някой да реши да отговори.  Sad
Търся актуални телефони на лечител от Своге-Порязов се казва ,справя се с кожни проблеми,включително и с витилиго.
Преди време из форума срещах писания на Req 50,беше полезно това,което тя споделяше.Къде изчезна,излекува ли се ,какво се случва с нея?
Всичко добро на всички !!! Simple Smile

# 1 121
  • София
Здравейте ,наминавам да се похваля пак Simple Smile след като поднових употребата на органикса след няма и 2 седмици имам повлияване на единия белег ,малко за сега ,но съм доволна Simple Smile

# 1 122
И аз го имам органикса. Мазах,  но безрезултатно при мен. Може би трябва по настойчиво.

# 1 123
  • София
Преди мазах месец по 2 пъти на ден без пропуск и имах много добри резултати... Спрях за година и половина и сега поднових и имам напредък Simple Smile

# 1 124
monyyy, амбицира ме.

Общи условия

Активация на акаунт