СЕПТЕМВРИЙСКОТО дете ще боядисва яйчице:-))

• 69 262
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
Май и нас ни настигна грипа.
Момчетата са тръшнати и двете, големия е като парцал от температурата. Малкия точи едни сополи и кашлица, карам още по бабешки.

_DSC3055 von Arwen Abendstern auf Flickr
Ей така ме забавляват по време на разходките. А беше толкова хубаво времето тия дни.

Яни, намажи му гърдичките с мед, много добре се повлиява кашлицата.

# 301
  • София
yani_cat, радвам се на подобрението на Йордан, дано да е трайно!

Вечи, и вас не ви подмина грипът.... Sad Стискайте зъби да се оправят децата по-бързо! Praynig

Ане, все така добре да кара Борето. Wink

# 302
  • София
Здравейте.
Аз вече почнах работа.Васко първоначално плачеше за  мене ,викаше-мамо пачам за тебе,искам гушиш,гамо пачем,че мама работа.Сега свикна,вече могат да го хранят,преспиват.Вечер като се пирбера иска да се гушкаме по 1ч.,после не  ми дава да седя на компютъра,иска като си играе да съм до него.Цокаме вече само вечер за приспиване,като понякога ми бърка по деколтето и вика -бичам цоцинки-ближем цоци,подушва ги,близба ги като коте и вика те горчат ,батко съм ,искам сок.Много бърбори,голям сладур е.Вчера слага една гривна на един жираф и вика-обуй си гащите момче,ще ядеш бои,мъсно куче-чуваш ли. LaughingЗаиграва се много.Вчера пак се карам на кака му и той и вика карайки и се-аз говоря Васката,мълчи там,не говори с мама,маймуна такава чуваш ли и го повтаря 15 пъти карайки и се .

# 303
В крайна сметка го заведох вчера като се събуди и направихме снимка. Голяма навалица при рентгена, наистина има бум на пневмониите. Ами Данчо има пневмония, но според лекарката е много слабо изразена и не изисква прием в болница. Със слушалката нищо не се чува и гърлото му не е много зачервено, по нищо не можеш да разбереш че е болен - не е отпаднал, весел и жизнен е, хапва си нормално. Единствения симптом е кашлицата. Пиша ви, за да бъдете нащрек, лекарката ми каза, че има вирусна пневмония и отделението било пълно. Каза, че много добре съм направила че веднага съм почнала да давам Изопринозин (още от Събота когато вдигна Т) и че може би той е повлиял да не е по-сериозно. Но аз винаги го давам при вируси, струва ми се че има ефект.
Ами сега ще си пием Панцеф и ще стоим вкъщи, не ги разбирам тия болести, и в момента ми скача по главата, и вечер дивее до 12 часа, но снимката си го показва. Киха често и кашля през нощта. И докато спи диша някакси по-тежко, и от време на време кашля.
Благодаря, че и вие ми повлияхте за снимката!   bouquet

# 304
Яни, тръпки ме побиват от ужасните ми спомени.
Бързо да се оправя Данчо.
Да по това време болниците са пълни  Tired

Веч и вие  Praynig

Стефина, успех и честита работа.
Васко я виж как ги "пердаши" обидите, рано ги е научил  Simple Smile
Стефан и него го бива в това отношение,
носи ни обиди "отвън"  Grinning
Поне у нас не се наричаме еди как си.
тъй-ще е в ДГ се изучават най-различни "дисциплини",
наша е ролята да "отсяваме".
изглежда още не съм успяла, що ме нарича еди как си  Wink

Охххх, не е лесно.

Последна редакция: пт, 11 фев 2011, 13:37 от Анe

# 305
Яни, добре, че си го завела, радвам се, че повлияхме за снимката Wink Вече апаратурата е толкова напред, че облъчването е минимално и е за "предпочитане" пред усложнения от пневмонията и т.н. Да, така си мислех и аз тези дни, за вирусна пневмония, както казах, след като Дария ми я изкара на 7 месеца ако си спомняте, те тогава сума ти доктор разпитах, що така, как я изтърваха и т.н. Всички бяха категорични - вирусната пневмония не се чува на слушалка!
Радвам се, че сте диагностицирани и оттук нататък - да се оправяте бързо! Simple Smile
Стефина, и на мен ми прави впечатление това за обидите... толкова са малки.. а вече знаят такива глупости. Честита работа.  Peace
На мен онзи ден Дария ми посочи един фас на улицата, и каза, че това е цигара  Shocked  Вкъщи никой не пуши и никой около нас като цяло, просто това незнам откъде го е научила - сигурно от яслата  Tired  Обясних й някои неща и вече знае, че цигарата е " мъсна, ПУ, не се яде, тя люти!"  Simple Smile
Имаме проблеми и с тръшканиците и ревовете да си постига нейното, но... гледам да съм твърда. Кога ли поотмине този период?  Thinking
Дядо ми казва, че най-трудно се гледа човек  Wink

# 306
Имаме проблеми и с тръшканиците и ревовете да си постига нейното, но... гледам да съм твърда. Кога ли поотмине този период?  Thinking
и ние имаме още такива "проблеми". Преди няколко дни ходихме в парка до вкъщи, Криси беше най-голямото детенцо, също така и най-тръшкащото се и ревливо, дори малки бебета не й бяха в категорията да се конкурират...
Вечи бързо да оздравявате!
Стефина чудна тортичка, много ми хареса влакчето! Браво за търпението и труда, заслужавало си е!Може ли скоро да те навестя на лични?
Яни това имах предвид, всичко хванато на време, минава бързо и леко! Бих те посъветвала да вземеш и някакви пробиотици. На нас винаги ни изписват, а Панцефа е от "хубавите" нови АБ, но е доста агресивен към стомахчето и червата. Два пъти сме го пили, първият път давах Лакто 4 и нямаше проблем. Вторият път давах БиоГая, но след това се борихме 2 седмици с диария. Споделих от опит, бързо възстановяване, не е задължително и при вас да е така. И още нещо - една пневмония се лекува минимум 4-6 седмици. Винаги държа Криси поне 4седмици(този път бяха 2месеца без 2дни), като поне 1-2 седмици е на планина.
 За съжаление минахме през всичко това, защото госпожите в яслата са ни под всякаква критика, държат ги на течение, не ги събличат, обличат, дори пижамките рядко им слагат.... винаги има кашлящи и кихащи деца.... омръзна ми да им правя тактични намеци и забележки...
Незнам дали е правилно или не, но аз винаги задържам Криси повече време вкъщи, да се възстанови напълно.... с нетърпение чакам юни месец да се прехвърлим в 1 група, ще я гледам госпожата, която е гледала мен. Днес й беше първият ден, дано и другата седмица е така, сега уж мина вече грипа и уж няма болни дечица. Като я оставях бях със свито сърце и ми беше страшно съвестно, имах чувството, че я оставям на обречено място....а тя милата беше толкова щаслива....малко се разочарова, че няма деца още, но се задоволи с люлката с усмивка до ушите, каза ми "чао мамо".... олекна ми малко, все пак детето си иска нейното, да общува с връсници, а тя мнооооого обича деца.
Не помня от кога не бях писала толкова дълъг пост, дано не съм ви отегчила! Лека вечер и много много здраве на всички!

# 307
  • София
Здравейте.
Да наистина много бързо научават глупостите и обидите малките бебешори,но пък са толкова сладки ,да ги изядеш направо.
Жуже-ами питай ,не се бой- на теб,ако не кажа на кой Hug.Ето и тортичката да я видят и другите,не че и е тук мястото ,но като разведряване за добро утро.

# 308
Еееех, че хубава тортааа... Браво, Стефина     Hug
Надя пък без болести си стоя 2 седмици вкъщи. Спряхме я от градина превантивно, по настояване на баща й. Нямаше болни в градината, а и в селото, където се намира, но в Дряново много зачестиха случаите. Даже нашата педиатърка ме посъветва, ако ходя за извинителна бележка в болницата, да не вземам Надя с мен. Каза, че три седмици само с грипове се занимава и постоянно има нови и нови случаи. Та като тръгна отново на градина, влизаше на подскоци и с песен  Heart Eyes
Явно наистина са й липсвали игрите и въобще контакта с децата. С такова умиление  ми разказва, как любимата й кака в градината ("мо'та кака") й казвала, че е цветенце.
Обидите и ние ги владеем - лоша, г'озна или дебела. Опитвам да не реагирам, че като види, че предизвиква реакция с нещо, не спира да го повтаря. Обяснявам спокойно, че това е обида и не трябва да говори така на хората, а тя заключва, че мацките са културни и не говорят "г'упости"  hahaha
Иначе си е решила, че е голяма мацка и трябва винаги да е чиста, с измити зъби, с колан и червило. То е балсам, де, но пък сама си го отваря, слага, затваря... Последната закономерност, която въведох е, да решем косата, когато слагаме червило. Еееей, голямо диване - не дава я пипна по косата. Като в рекламата на Джонсън с онова тичащото момиченце, дето майката го гони с гребена. Само, че в рекламата детето се смее, а у дома е с рев и писък  Laughing

ПП. Бързо възстановяване на всички болнички  Hug

# 309
  • София
Да си припомня ролята на щъркел и да ви обявя приятната новина, че Дидишонче е родила в сряда син- Димитър! Simple Smile
Повече подробности не знам, дано тя сама да се похвали! Wink

Ние правихме днес пица Wink. Накрая се наложи да отнемем тестото на Галя, защото тя си отчупваше парченца от него и си го хапваше. Grinning

Gardenia, хубаво, че сте се опазили от грипа! Peace Галя също започна да се сеща често за яслата- вчера сутринта ни обясняваше как сега дечицата рисували в "г`адината", споменава учителките си...А колко хитра е станала само! Laughing Покрай последното боледуване се научи да казва "Галя е болничка". Днес й казвам, че трябва да прибере едни ластичета, които беше разпръснала по пода, а тя ми отговаря "Няма! Галя е болничка". Joy

Засега най-голямата й обида е да каже, че някой или нещо е " лош". Вятърът е "лош", когато й духа шапката; батко и кака са " лоши" ей така, за кеф Simple Smile, а мама и тати са лоши, когато.....не разрешават нещо или правят забележки. Mr. Green

Стефина, много хубава торта! На добър час в работата!  bouquet

Вечи, как са момчетата? Мисля ви! Hug

yani, радвам се, че Йордан има ясна диагноза и кара леко пневмонията! Щом е във форма и има енергия, бързо ще я преодолее! Peace

# 310
Здравейтед момичета,
Яни, бързо оздравяване на Данчо.
Суити, помощниците са страхотни. Ками не съм я пускала да ми помага при правене на пица ( машината си бърка сама тестото...е ако сложа бъркалката де...), но й правих домашно плей до/пластелин с вода, брашно, сол и боя за храна , та тя също като Галето си похапна от тестото. Предложението за разговор с педиатър/джи пи на този етап е неприложимо. Ирландците с тяхното спокойствие и незабързване ми казаха, че още е малка и е в периода 2-3 години, който е бил труден. Толкоз. Аз на моменти лудвам от притеснение, после се поуспокоявам тъй като аз самата съм проговорила след 3 години. Та за сега чакаме. По повод социализацията - каките ги приема, но наборите ги отсвирва от самото начало. Ще правя повече опити да я събирам  по-често със себеподобни.

По повод пъзелите - любимо занимание са. Редим един сет от 10-ина пъзела от 6 до 15 части. Вече сме на ниво 50% на 50% тя и аз. Естествено зависи от това колко е съсредоточена. Кака й и до сега не проявява интерес към пъзели и кубчета, докато Ками определено ги харесва. Малкото си пада по всичко , което може да се разглоби и сглоби после, отделен е въпросът , че след нейното разглобяване много често не е възможно сглобяване повече....ама важно е човечето да събира опит и да се развива.

Страшно много се радвам за Дидишончето, да им е жив и здрав малкият Димитър. Суити , благодаря за добрата вест.

Гардения, по повод на вирусите и по-точно грипът, аз все още задържам старта на опитите за започване на почасово ходене на градина. Все си викам, че до сега сме чакали достатъчно дълго и 2-3 седмици повече няма да са голяма загуба, само и само да се разминем с пустият грип.  В къщи аз съм бъзлата, тъй като аз съм по цял ден с Ками и като знам как не мога да й дам никакво лекарство през устата хич и не ми се бърза. Поразвесели ме с описанието на малката госпожичка и разкрасителните табиети дето е усвоила. Голяма скица е.

Стефина, поздравления за завръщането в обществото..Wink...и тази торта е невероятно красива. Браво.

Последна редакция: нд, 13 фев 2011, 00:01 от BAE

# 311
  • София
Добра вечер, как ни се оживи темата Hug
Стеф ти си истинско профи на тортите, а да ти е на късмет връщането на работа...А тортите като бизнес що не ???
Суит Галина грее от щастие, с престилка, точилка и мама Heart Eyes Много хармонично излъчване от вашта кухня!
Яни да сте здрави!
Дидишон честито млада, а вече два пъти мама, да ти е жив и здрав Митко!
Гардения - имаш си прекрасна малка жена
Бае дано ви размине грипа Praynig
При нас:
Тръшкането е хит сред момите явно-моята си е Царица, срутва с писък света, ако не стане ненйното - например Тя да даде хапчето на баткото (пробиотик Лактофор сега давам щото пи АБ), еди кой си точно да я облече- ту мама, ту баба, ту тати. С батко си са като куче и котка, нон стоп пищят и се дърпат все за нещо  ooooh!, но все се търсят. Излизането ни е много трудно, в тясното коридорче, с натрупани обувки, дебели якета, шапки...Мразя тесните антрета на панелките. В провинцията, в къщата където съм израснала винаги ми е много лесно излизането - там  имаме  и двор, тука в София докато ги организирам и облека тези немирници в тясното антреце - все едно съм прекопала лозе Mr. Green
Утре ще ги водя на някакъв концерт на възглавници, от бебешката музика дето ходим с Мила. Първа среща с класиката.
Искам да идва пролетта!!!
Лека и здрава!!
Има ли още кърмещи-ние оМила още цока вечер, а събота и неделя, когато ме намери, дажи си бъбри с Ц. Смехории!

# 312
Суити!  Hug Heart Eyes
Момчетата биват, големия е вече съвсем добре, дори избяга с баща си и сестра си на басейн.
Аз обаче сдадох фронта и от вчера ме бори температура...
Мамка му и прасе  hahaha
Бора, и ние сме още в отбора, но напоследък успявам да го забаламосам и да забрави, че иска.

# 313
Честит син на Дидишонче! Жив и здрав да е момъкът с хубавото име Димитър!   bouquet
Жуже мерси за съветите, не са ми излишни. Ами Йордан не ходи на ясла, даже се чудя откъде го лепна този вирус като не контактува напоследък много с деца, освен с едно приятелче комшийче Виктор. Но сигурно съм го донесла от работа, всеки ден се срещам с много хора. И аз не се чувствам много добре, изглежда го карам по някаква форма.
Ами изписаха ни Линекс, но нещо ми е трудно да ги давам, на едни капсули са, вътре праха трудно се разтваря във вода, полепва по лъжицата, а с цяла капсула ме е страх да не се задави, или пък да пробвам? Тези Лакто под каква форма са, гледам и Лактофор споменава Бора?
Дайте съвет и за подсилване на организма като спрем антибиотика, за възстановяване след болест?
Стеф как ги правите тези торти не знам, мога само да се възхищавам   bouquet
Гардения имаш си малка госпожица вече!
Суит Галето е голяма чаровница!
BAE имаш притеснения за проговарянето ли, нещо съм изтървала? Йордан и той не говори много разбираемо.

# 314
Яни Лактото го давах така - изсипвах капсулата в една лъжичка с Данонино и винаги минаваше номера, или с друга храна, така го прекарвах, даже някой път не го усещаше.
Честито момченце на Дидишонче, да й е живо и здраво!

Последна редакция: нд, 13 фев 2011, 22:13 от juja_

Общи условия

Активация на акаунт