АБ си върви с пробиотици и противоалергични капки, другото е да го подсиля малко детето и кашлицата да започне да се "кърти". И ура, ура, от вчера почна! А как яде само, не съм виждала такова ядене, все едно си наваксва за неяденето миналата седмица. Приемрно днес е изял промишлени количества, почти колкото мен
Порциите му са като на възрастен (но без хляб) 
И други такива, които ще се опитам да поправя, но грешките са неизбежни
/ майка ми работеше в яслата и си я спомням как бяга от мен по коридора, сега ми обяснява, че е нямала право да влиза в моята група, ама... А малко след като се роди Ива ми изплуваха и други спомени, как са ме оставяли при баба на село- тя ме залъгва да вляза вкъщи, а след това като изляза пак на двора, виждам, че оранжевата жигула я няма. И сега като чуя някой да казва "хайде бързо излизай, че да не плаче детето"се втрещявам как е възможно все още да го вярват.
То е ясно, че детето ще плаче, ако е излъгано, само дето тоя който се е измъкнал тихомълком няма да чуе- чист егоизъм. Но не ги обвинявам родителите, по- скоро ми е тъжно, че не са отворили сетивата и чувствата си, а все каквото "трябва"
То скоро мартенички ще връзваме.....
/ май писах за това вече, извинете, че се повтарям!

Детето може и да поплаче в момента на раздялата, но когато е предупредено за нея и има доверие на родителите си, после ще е спокойно, че те ще се върнат.
, ама не е нещо фатално. Обаче техния двор на яслата, някой архитект като го е измислял, ама изобщо не му е дошло на акъла, че ще тичат деца от 1 до 3 години там
Има едни бетонови стъпала по средата на двора, освен това нещо като бетонови пейки, дето изобщо не ми е ясно каква им е идеята, ама изобщо. Които разбира се са с едни остри бетонови ъгли, които няма как да се обезопасят. Няма да ви казвам в началото Яна като беше само на 1 година и най-малката и тя си ходеше примерно от 2 месеца, но въпреки това падаше доста по-често то 2 годишните, какви кошмари ми се въртяха из главата.
Ох то не е гаранция, че и сега не може да се спъне ако тича около тази бетонна глупост и да си нацепи главата, ама дано не се случва 
, много съм радостна. Не че ще карам аъ с този голям корем, ама поне ще сме в планината, ще се надишаме на въздух, надявам се да е слънчево, пък и Яна да може да подивее малко и да надобрее в зимните спортове. ПОогледах се да видя дали наблизо има болници, ако евентуално тръгна да раждам. Ама нещо хич не ми се ражда 3 седмици по-рано, а пък и разчитам като се приберем да органиъирам всичко за бебето, че до сега нищо нямаме 
Дано е само някаква ваза и скоро премине, че честно ви казвам ще ми свършат нервите скоро. 

Четох, давах разхлабващи, дуфалак, с разхлабващите трудно - не ще овесени ядки, едвам близва сладко то рози и въобще трудно с поемането на разхлабващи храни. Вчера я водих на хомеопат - даде нещо което два пъти пихме и ето днес се изака на четвъртия ден. Дано помогне, че си е мъка детенцето да задържа толкова. Има си го и стреса с гърнето, яслата. Но откакто го пи хомеопатичното направи няколко супер истерични сцени. Ама разтърсващи. Направо отчайващи. Такава рядка истерия, настръхващо пищене. И то за нещо дребно - за мен дребно, може би за нея е важно.

Вече е добре (Дария де)
Миналата неделя се наложи да ходим на снимка в спешното - за първи път ми боледува толкова тежко от грип. Направо се ошашках. Явно вируса беше бая мутирал
Щом мен и брат ми, дето е с една глава над мен, ни събори за по седмица. Тя 5 дни беше с висока Т, аз давах само Есберитокс и нурофен за Т, като се вдигнеше много. На 5тия ден вече не издържах и почнахме АБ, интересното е, че веднага се подобри видимо - спадна Т, секнаха сополите, детето живна. На 6тия ден беше добре, на 7мия (неделята) се пльосна и каза "Аз съм болна, имам пититура" и взе да кашля едно брутално дълбоко влажно, уплаших се направо. Айде към спешното на снимка, нямаше нищо, но явно е било начало на бронхит и АБ е пресякъл, инфекцията беше много силна.. 

Жалко, че е била болничка Дари! При последното боледуване и на мен ми направи впечатление, че Галя си знаеше, че й е лошо и е болна, т.е., можеше да го изрази с думи. 
По-скоро децата ни са в активна фаза на самоутвърждаване, на определяне на мястото си и значимостта си сред близките. Те тъкмо са открили, че имат възможност да влияят на нещата и събитията около тях, и наистина се огорчават всеки път, когато се сблъскат с реалността, че тази власт не е безгранична. 
Спомням си как побеснявах, когато Косьо ни събуждаше рано в почивните дни.
Сега колкото и да ми се спи, оценявам дори ранното събуждане като прекрасно, щом видя сияещото лице на Галя над мен и тя ме прегърне с ръчички и се гушне в мен. 
За първи път Галя седна сама на стола, а не в мен. По моя молба фризьорката доста подкъси бретончето и понеже Галя е "лизната" от дясната страна, сега малко щръкна косичката, но ще улегне след 1-2 седмици.

Преди дa е видялa и опитaлa кaкво и се дaвa се кжзвa дежурното-"Не не ми хaресвa,не е вкусно" и крaй
И то дa се тръшкaхме сaмо зa товa
Всеки път щом 4уе НЕ и се по4вa едно aртисти4но рИвaне,aмa без сълзи Ъф корс