СЕПТЕМВРИЙСКОТО дете ще боядисва яйчице:-))

• 69 177
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Стеф да ти е жива и здрава щерката! Да й е лек живота, здраве и късмет bouquet Много хубав спомен от "заобичването й", благодаря че го сподели Hug
Вчера записах Мила на градина, класирахме се благодарение на точката за ходенето в ясла. Ще бъде при същите учителки и групата, където сега е батко й - той й освобождава мястото и го мислим за ученик къде да е и там е сага.
Резервирали сме за Албена от 7 юли. Децата отсега питат кога тръгваме.
Децата са на градини, ясла, аз на работа. Утре сме на първия й театър некуклен - Бабината питка в театър Възраждане.
Това от нас. До скоро. Чета ви. Май ще сме по тениски събота неделя.  

# 631
Стефина, да ви е жива и здрава. А за тортата не се съмнявам, майстор си.

Боре, браво на Мила, до къде сте с кърмата:)

В неделя съм в София, 10 години от завършването, кога минаха тия годинииииии  Confused
София я свързвам само със следването, като ида там и се връщам 10 г. назад. За 10 г. съм ходила не повече от 10 пъти. Приятелка живее в Благ. град и пътува всеки ден до София. Хубаво е да си близо до столицата, но да не живееш в нея.

Моарейн, повечеко здраве за вас, да бягат стафилококите.

Флу, и Княжево и Панчарево, все различни посоки, но хубави. Има такива китни местнеца около София, а Витоша е дар голям, ама не го пазим.

ВАЕ, какво ли ни чака, а ние сега се тръшкаме за глупости - играели, викали, лудеели...като го взема от градина тичат поне 2 часа, такава енергия, душици.

# 632
Стеф, да ви е жива и здрава каката  bouquet Как е пръстчето на Васко, прочетох какво сте преживели, кошмар Hug

Флу, честита и лека бременност ти желая, радвам се, че се върна да пишеш тук Hug

Бае, спомням си, че щяхте да ходите на логопед, какво стана, Ками докъде е с говоренето? Зоя доникъде, поизчисти някои звуци, вече казва з и с, ама пак почти не й се разбира.

Бора, браво, че са приели Мила на градина, а и честито на всички останали извадили тоз късмет. Зоя не са Mr. Green Безумна е цялата система, градините около нас (в София имам предвид) не дават точка за района и така, много от децата живеещи наоколо остават навън, защото има от други квартали, на които родителите работят наблизо (а и могат да платят, да) Ако ми трябваше мястото и аз щях да платя, но ме е яд, че стават така нещата.

Суит, как е Галето, минаха ли й пъпките?

Моарейн, дано хомеопатът ви помогне и преборите това състояние, не са шега тези задни секрети.

Ане, весело изкарване в София, аз пък нямам търпение вече да видя столицата Wink

Ние се прибираме края на юни и ще бъдем в БГ до 9 септември Grinning Морето също сме го уредили в края на юли, планираме и на планина да отидем, но това на място ще решаваме.

Съжалявам много за случилото се на Цвети. Дано и семейството й я подкрепя, за да може да се възстанови по-бързо.

# 633
Ей, Григ за теб си мислех, гледай Simple Smile)

София я харесвам, само да не пътувам с градския  Crazy
Такива спомени имам от тоз' ГРАДСКИ Simple Smile
Един вид да не губя време за път, да живея в хубав квартал, да има детски площадки и място за дишане...много искам Simple Smile

# 634
  • София
Хе, Григ, добре си ни писала Hug
Ане - още се кърмим Mr. Green и си обсъждаме с кърмената - тя вика най-учтиво "мамо, може ли цице" - щото я поовиквам "стига мамо, уморих се вече, Миле, спри се", а пък като я питам какво ти се прави - "цицка ми се цица, мамо" Heart Eyes
Аз самата съм до 3 г. кърмена, дядо й също - явно генетично е Mr. Green Само вечер, но без изключение Mr. Green

# 635
Григ, бяхме на логопед. Даде ни насоки да използваме кратки, прости изречения. Да я стимулираме да каже дума, като се правим на разсеяни и не изпълняваме това което иска. Примерно тя като иска вода издава звук за пиене, а не казва думичка. Та да се услушвам известно време белким тя зацепи и мецне думата. Ако не каже думата да я попитам дали иска нещото си...Демек да я провокирам за диалог.  Това добре, ама Ками не е от търпеливите, инат е, и си гони интереса, та резултата е едно качествено изтерясващо, трещересто тръшкане.
Тя взе от 2-3 седмици да ползва повече комбинации от звуции, които мязат повече на думи. Иначе не спира да си говори нейното есперанто съставено от нейният си език ( 80%), звуци наподобяващи действие, различаеми български и английски думички. Пример за изречение от нейните: "Мамуууу, туту  иуиуиу ". Речник: туту - включвам, изключвам, отварям, затварям; иуиуиу - звукът, който издава вратичката на стълбите при отворено състояние. "Мамо, отвори вратата!" демек.
Чакаме да получим дата за срещас нея  за краят на юни  и евентуално да започне занимания с Ками след като се върнем от Бг. Мисля като се прибера в Бг да посетя и български логопед, да видим какви насоки ще получим.
Изостава с говоренето, но иначе направо ни втрещавя с техническата си мисъл, визуална памет и логика. Само да види нещо как се разглобява и сглобява  и тя веднага копира. Много загуби понесе къщата в резултат на тази и насоченост. И совалката да й попадне в ръчичките и нея ще разглоби  Laughing

Последна редакция: пт, 13 май 2011, 18:33 от BAE

# 636
Някой ще идва ли скоро към Сф? За концерта на Роксет или на Джо Кокър примерно? Гледах едни снимки на Нелката във фейса, бяха пред НДК Simple Smile

Ама бяха от 1я Рд на Владчо  Crazy Ако идвам, ще разберете, но едва ли!

Гушки на всички ви, аз ви наблюдавам, ама нещо писането го намалям до минумим  Whistling

# 637
Петка, ЧРД!

Да си жив и здрава, само хубави моменти на цялото семейство желая.
Весел празник   bouquet

ВАЕ, аз си мисля, че до 3 година би трябвало да се изчака, освен ако не усещаш че фъфли, т.е. някои от звуковете се усещат. На съседката момичето до 3 г. нито дума, нито. След третата няма спиране.

Борис има голям напредък. Много пее, мнооого Simple Smile

Боре, с една дума кърменето е във фаза храна за душата, не токова за тЕлото  Hug

# 638
За логопед, на мен ми препоръчаха да се изчака стабилно проговаряне след 3 г., понякога и по-късно, за да може детето да е достатъчно зряло и да работи качествено с логопеда.
На мен това също ми предстои, заради късата юздичка на Елиас - той шъшка много яко, вместо Ф и В казва П, на места изяжда К и Г в средата на думите.

# 639
  • София
Ради също май ще е за логопед. Говори отдавна, много. Изреченията са граматически доста добре. Но няма Р, Л, К, Г, Ч и май още някои звуци. И като цяло си говори доста завалено. Но мисля да изчакам лятото и да видя дали ще имат преглед при логопед в ДГ наесен. Ако не, тогава ще го мисля. Батковците не са говорили така и не знам дали да се притеснявам нещо или не.

# 640
  • София
bora, много ми е сладка Мила с нейното "цицкане". Simple Smile Честит ви прием в градината! Peace

BAE, според мен добре сте постъпили, като сте се консултирали с логопед.  Доколкото съм информирана, никога не е прекалено рано за такава консултация.

Григ, ще имаш ли време за нас да се видим, като си дойдете? Wink

Галя вече е добре, още преди два дни пъпките завехнаха.

моарейн, успешно лечение при хомеопата, дано да решите проблемите! Hug

# 641
  • София
Добрюутро неделно, свежо и слънчево!
Бабината питка се хареса и от мойта най-малка аудитория, освен от баткото. Впечатли се от "ортистите", които по традиция стоят след спектакъла пред залата и се закачат, разговарят и снимат с децата.

# 642
  • София
Благодаря много за милите пожелания към щерката-предадох и ги.
Бора-радвам се,че ти е харесал разказа ми за заобичването,истината е,че тогава се проявиха за пръв път майчинският ми чувства.Същият разказ го написах и на стената и във Фейса и качих някой нейни бебешки снимки тя ми благодари и каза,че и станало мило.

# 643
Здравейте, драсвам набързо преди да отлетя за работа - Дарето е по-добре, хремата спря. Продължаваме с ХО. От вдругиден ще започне да приема Стафилококцинум и дано с него вече уморим стафилококите...
Хубав ден ви желая!  Hug

# 644
Здравейте и прекрасна седмица на всички!
Григчо, Бае, много ми е хубаво като пишете  Hug
Ние имахме чуден слънчев уикенд. На Княжево си направихме вкусно барбекю, а вечерта Елинка беше при баба си, а ние обиколихме баровете с милото. Вчера пък ходихме в Банкя и станах кръстница на един приятел. Църквата е в една чудна гора близо до парка на града и е много красиво. Казва се "Свети Кирик и Йолита". Свещеникът не претупа ритуалът, беше внимателен и накрая даде напътствия на новия християнин Simple Smile После отидохме на барбекю в довра и цял следобед пекох тумбачето на слънчице. Надвечер с кумовете пък се разходихме до езерото Панчарево и денят беше прекрасен. Елинка е била на театър с баба си - този път на "Принцесата и граховото зърно", та всички бяхме доволни от уикенда Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт