Камъни в жлъчката - 1

• 244 484
  • 766
  •   1
Отговори
# 135
просто съм без коментар!Много компетентно мнение.....

# 136
  • Варна
Здравейте съфорумци,
Преди един месец след болки и преглед на ехограф ми откриха силно прегъната жлъчка. Няма камъни. Казаха ми да пия цинарикс и ранитидин, да не ям пържено, мазно, кафе и зелена салата. Започнах диетата, аз по принцип мазно не ям, но съм с много ниско кръвно и си правя сутрин по едно доста разредено нес кафе, че иначе главоболието ми е неминуемо. Цинарикса свърши, ранитидина все още го пия и след като свърших първото лекарство болките започнаха отново. Искам да попитам по- запознатите налага ли се операция при прегъната жлъчка? Вече имам чувството, че никога няма да ми мине.

# 137
Здравейте, с всички които правят процедурата с лимоновия сок и зехтин искам да споделя, че евентуално е възможно изхвърлените от тях образувания да не са жлъчни камъни. Доколкото разбрах от разни писания по нета, образуванията при т.нар. liver flush са нещо като сапун който се получава при реакцията на зехтина и лимоновия сок и стомашните соли. Ето ви едно обяснение на ен.:
http://curezone.com/forums/fm.asp?i=1130463
има и други по добри текстове по темата но не ми се търси.
За билката на бай Чавдар не знам, предполагам че зехтина се използва за да накара жлъчката да изхвърли събраният в нея сок(bile) и евентуално с него камъните. Т.е. въпросният сок се пуска в системата когато червата и някакъв хормон в тях усетят че има мазнини в тях. Със сигурност това което пиша не е точно, а инфо което съм научил при търсене по темата отгоре,отгоре.

Поздрави.

Последна редакция: чт, 16 юни 2011, 20:04 от damdamdam

# 138
  • Пловдив
damdamdam, интересна информация споделяш. За съжаление не успях да разбера много от статията, която си пуснал, а на български не  открих нищо за "сапунени камъни", може би има друг термин. Но факт е, че лимоновия сок спомага за разграждането на камъните в шлака, възможно е да се изхвърля точно тя по този начин. А и това, че се усеща облекчение и спиране на кризите все пак би трябвало да е нещо. Ако имаш възможност сподели повече информация, ще е полезна за всички, които се сблъскват с този проблем (по възможност на български).

Ninah, това, което четох от други хора с прегъната жлъчка е, че може да се живее с нея и без операция, но с определена диета. За съжаление не открих повече информация, може би някой със същия проблем е хубаво да ти даде съвет.

EDIT
Зачетох се в този форум, от който damdamdam пусна линка. Ето каво пише, дано нямам много грешки в превода Simple Smile

Цитат
Can liver flush help gall stones naturally exit gallbladder?
    Liver flush involves drinking a large amount of oil.
    After drinking a large amount of oil, liver will produce a large amount of bile, and the bile will be stored inside gallbladder, and will exit gallbladder when the oil start moving from stomach into duodenum.
    Large amount of bile moving from gallbladder into duodenum may carry some stones out into duodenum!
    That way, liver flush may help get the gallstones out.  A single liver flush may not be enough.
Цитат
Може ли прочистването на черния дроб да спомогне естественото изхвърляне на жлъчни камъни?
Прочистването включва изпиването на голямо количество мазнина.
След като се изпие голямо количество мазнина, черния дроб ще произведе голямо количество жлъчна течност, която ще се складира в жлъчката  и ще излезе от там, когато мазнината започне да се движи от стомаха към дванадесестопръстника.
Голямото количество жлъчна течност, движеща се от жлъчката към дванадесетопръстника може да носи със себе си някакви камъни.
По този начин прочистването на черния дроб може да спомогне за изхвърлянето на камъни навън. Единична процедура може да не е достатъчна.

Последна редакция: пт, 17 юни 2011, 17:52 от Lubricant

# 139
kori_1, за пореден път се убеждавам, че не четеш нещата, които са писани преди теб, а търсиш между редовете за какво да се заядеш. Никой никого не кара да прилага каквито и да е било методи за лечение. Всеки си има глава на раменете и си прави изборите в живота. Но не можеш да забраняваш на хората във форума да споделят, когато нещо им е помогнало. Споделила съм именно защото знам какво са кризите, защото и моята жлъчка беше "пълна с камъни" и не съм спала по цели нощи. Не се правя на доктор, не давам съвети и ще се самоцитирам, дано този път го видиш.
Естествено, че ако положението е такова, че застрашава живота ще се предприеме операция - живота на всеки е много по-важен от убежденията.
....
всеки трябва да си поеме сам риска, не съветвам никого нищо, при мен се е получило, не се знае дали при всеки ще е така Peace

Вашето убеждение си е ваше убеждение, както и вашето мнение си е ваше мнение, както и вашия организъм си е ваш организъм. Не ми се иска хората с лека ръка да гледат на живота си и на тялото си...Може би, ако човек няма кризи може и да полза вашия метод, но има ли кризи не е препоръчително да ползва вашия метод определено! Защото не се знае дали ще доживее...за да разкаже какво е станало след експериментите с тялото му.
И да, съветвате и налагате мнение тъй като постоянно пишете в тази тема Wink
Пиша, моето мнение по темата, тъй като имам доста познати една от която без малко да почине на 29-30 г., тъй като безмалко да я изтърват лекарите, но слава Богу сега е жива и си гледа мъжа и детенцето си, въпреки че цялата от горе до долу е разрязана, тъй като без малко да умре.  bouquet

Здравейте съфорумци,
Преди един месец след болки и преглед на ехограф ми откриха силно прегъната жлъчка. Няма камъни. Казаха ми да пия цинарикс и ранитидин, да не ям пържено, мазно, кафе и зелена салата. Започнах диетата, аз по принцип мазно не ям, но съм с много ниско кръвно и си правя сутрин по едно доста разредено нес кафе, че иначе главоболието ми е неминуемо. Цинарикса свърши, ранитидина все още го пия и след като свърших първото лекарство болките започнаха отново. Искам да попитам по- запознатите налага ли се операция при прегъната жлъчка? Вече имам чувството, че никога няма да ми мине.
По-добре не я махайте все пак не е пълна с нищо...По-добрият вариянт е да се консултирате и с други лекари, като не прибързвате с операции.  bouquet

Здравейте, с всички които правят процедурата с лимоновия сок и зехтин искам да споделя, че евентуално е възможно изхвърлените от тях образувания да не са жлъчни камъни. Доколкото разбрах от разни писания по нета, образуванията при т.нар. liver flush са нещо като сапун който се получава при реакцията на зехтина и лимоновия сок и стомашните соли. Ето ви едно обяснение на ен.:
http://curezone.com/forums/fm.asp?i=1130463
има и други по добри текстове по темата но не ми се търси.
За билката на бай Чавдар не знам, предполагам че зехтина се използва за да накара жлъчката да изхвърли събраният в нея сок(bile) и евентуално с него камъните. Т.е. въпросният сок се пуска в системата когато червата и някакъв хормон в тях усетят че има мазнини в тях. Със сигурност това което пиша не е точно, а инфо което съм научил при търсене по темата отгоре,отгоре.

Поздрави.
Благодаря ви за информацията.   bouquet

# 140
  • Пловдив

Вашето убеждение си е ваше убеждение, както и вашето мнение си е ваше мнение, както и вашия организъм си е ваш организъм. Не ми се иска хората с лека ръка да гледат на живота си и на тялото си...Може би, ако човек няма кризи може и да полза вашия метод, но има ли кризи не е препоръчително да ползва вашия метод определено! Защото не се знае дали ще доживее...за да разкаже какво е станало след експериментите с тялото му.
Пиша, моето мнение по темата, тъй като имам доста познати една от която без малко да почине на 29-30 г., тъй като безмалко да я изтърват лекарите, но слава Богу сега е жива и си гледа мъжа и детенцето си, въпреки че цялата от горе до долу е разрязана, тъй като без малко да умре.  bouquet
Хм, значи ти можеш да пишеш тук, макар да нямаш проблем с жлъчката и си само страничен наблюдател, а аз не може да пиша, въпреки че съм преминала през кризите, събирала съм много информация и споделям нещо ми е помогнало?!?  Thinking Интересно!
И нещо друго - никой от методите не се прилага по време на кризи, а когато жлъчката е спокойна, нещо което явно ти е убягнало Wink

# 141
  • Пловдив
Продължавам да търся информация и обяснение за алтернативно лечение на жлъчните камъни, споделям го тук за тези, на които ще им е в помощ, ако на някой не му е приятно, просто нека подмине поста ми  Peace

Цитат
Механизъм на чернодробното пречистване

Защо чернодробното пречистване лекува и възстановява здравето? Защо се прави пречистването точно със зехтин и лимон? Защо се пие английска сол или се загрява областта на черния дроб? Малко или много ще разбулим тайната около това пречистване и ще отговорим на често задавани въпроси.

Първо да започнем с обобщаване на основните етапи, през които се минава при този метод:
* подготовка състояща се в промяна на хранителния режим
* пречистване на дебелото черво (с клизма, шанка-пракшалана или разхлабителни)
* пиене на английска сол (това може и да се пропусне, ще обясним по-долу)
* нагряване на областта на черния дроб
* изпиване на солидно количество зехтин (или друго студено-пресовано растително масло) и лимонов сок
* в края на процедурата пречистване на дебелото черво или приемане на английска сол

Основната идея на пречистването се състои в следното: ако достатъчно добре подготвим черния си дроб, с помощта на засилено отделяне на жлъчен сок (който ще премине през всички каналчета на черния дроб, през жлъчката и накрая ще се отдели в дванадесетопръстника), ще се извърши едно основно промиване и освобождаване от всички наслоявания и задържания по чернодробните каналчета.

За тази цел се взима силно жлъчегонно средство. Известно е, че приемането на големи порции растително масло (особено зехтин) предизвиква силно отделяне на жлъчен сок, свиване на жлъчния мехур и максимално разтваряне на всички жлъчни канали.

Киселините предизвикват силното отделяне на жлъчка от черния дроб. Лимонената киселина в лимоните спомага за обилното отделяне на жлъчни сокове, но също така разтваря и стопява твърдите издатини – куки, върху които се задържат камъните и струпванията в каналчетата. Освен това лимоновата киселина има и антисептичен ефект.

Английската сол е известна с жлъчегонното си действие, с разхлабващия ефект и със способността й да разширява чернодробните каналчета. Затова някои предпочитат да я взимат вместо да се нагряват, а също и като заместител на изчистващата клизма. Други я приемат допълнително като средство в помощ на цялата процедура (лично за мен съм установила, че не ми действа благотворно – много трудно я пия, и впоследствие ми прилошава от нея).

Нагряването на черния дроб има успокояващо действие. Освен това топлината отпуска мускулатурата, намалява възпалението и спазмите на дроба. Знае се, че голяма част от камъните се състоят от холестерин, а последният под въздействието на топлината омеква и се стопява. Така се осигурява по-лесно освобождаване от такива. Жлъчните каналчета са с гладка мускулатура, която под въздействие на топлината се отпуска и каналчетата търпят разширяване до значителни размери (до 2 и повече сантиметра).

Черният дроб е с усилена активност от 23 часа до 3 часа през нощта. В тези часове е най-подходящо да се извърши тази процедура, но самото приемане на зехтина с лимона става часове преди това, за да се остави време на зехтина и сока да си свършат работата.

Защо да дишаме през дясната ноздра – според йога такова дишане затопля организма и така по-лесно се разлагат и размекват вредните образувания.

След няколко часа засилено отделяне на жлъчен сок, наслояванията и вредните образувания по всички каналчета в черния дроб и жлъчния мехур заедно с жлъчката се изхвърлят в дванадесетопръстника. След това поемат пътя на храната – преминават в тънките черва, след това в дебелото черво и накрая в тоалетната чиния. Затова е важно да сме сигурни, че изцяло сме се отървали от тях – оставайки за по-дълго време в червата, те отново се засмукват в кръвообращението и попадат обратно в черния дроб. За целта хапваме салата Метличка и се правят няколко клизми (много вероятно е да заседнат в някоя гънка и да останат там).

В момента, в който черния дроб се освободи от целия ненужен товар, събиран с години от нездравословни навици, той започва да работи като чисто нов – с много по-голяма сила и по-качествено пречиства кръвта и тялото ни, справя се с вируси и инфекции, и още куп важни процеси. Самите ние усещаме подобрение и ведрина още на сутринта след процедурата.

И така – нека да обобщим – това пречистване по своята същност е много просто: създава се силно отделяне на жлъчен сок, който откъртва и повлича със себе си всички наслоявания, образувания, непринадлежащи оригинално на черния ни дроб и от които тялото с благодарност ще се отърве. Но за да се случи точно това и накрая на процедурата да сме с добри резултати, трябва да я изпълним стъпка по стъпка без нито един компромис.
От Земя на заем

# 142

Хм, значи ти можеш да пишеш тук, макар да нямаш проблем с жлъчката и си само страничен наблюдател, а аз не може да пиша, въпреки че съм преминала през кризите, събирала съм много информация и споделям нещо ми е помогнало?!?  Thinking Интересно!
И нещо друго - никой от методите не се прилага по време на кризи, а когато жлъчката е спокойна, нещо което явно ти е убягнало Wink
Ами пишете си, но и аз ще пиша Wink
Да, само че не на всеки жлъчката му е без кризи Wink в повечето случаи, за да се стигне до лекарска намеса кризите са налице! Taka, че тези които имат криза да не ползват съветите ви, за да не се окаже че утрешния ден не е насъпил понеже камъните са попаднали не където трябва.
Ей, в такива случаи ме е яд на майка ми, че не станах лекар Stuck Out Tongue   bouquet

# 143
Случаино попаднах на тази тема.След като родих второто си дете още на втория месец получих няколко жлъчни кризи.Приеха ме в болница със жълтеница,уголемен черен дроб и камъни (много,но ситни) и кал в жлъчката.След като ме лекуваха с антибиотици ме изписаха и казаха да се подготвя за операция.Моя близка докторка ме посъветва да опитам с диета и едно лекарство-казва се URZOFALK. Пих го в продължение на няколко месеца и всичко се изчисти-нямаше и следа нито от камъни,нито от кал.Сега си правя на 6 месеца изследвания и нямам проблеми.Така минаха вече 9 години.Не знам защо докторите не го предписват,а масово правят веднага операция.А аз познавам хора с махната жлъчка,които пак получават кризи.Да не говорим за срастванията и други проблеми.

# 144
Случаино попаднах на тази тема.След като родих второто си дете още на втория месец получих няколко жлъчни кризи.Приеха ме в болница със жълтеница,уголемен черен дроб и камъни (много,но ситни) и кал в жлъчката.След като ме лекуваха с антибиотици ме изписаха и казаха да се подготвя за операция.Моя близка докторка ме посъветва да опитам с диета и едно лекарство-казва се URZOFALK. Пих го в продължение на няколко месеца и всичко се изчисти-нямаше и следа нито от камъни,нито от кал.Сега си правя на 6 месеца изследвания и нямам проблеми.Така минаха вече 9 години.Не знам защо докторите не го предписват,а масово правят веднага операция.А аз познавам хора с махната жлъчка,които пак получават кризи.Да не говорим за срастванията и други проблеми.
Явно сте нямала кризи? И как така сте имали жълтеница, а не са ви оперирали?! Урзофалка е доста скъп не всеки може да си го позволи! Срастванията могат да се получат при всяка операция, тъй като така или иначе корема се отваря...А за преди 9 години имате предвид операции в които ви порят целия корем, сега правят безкръвни операции. Може да е модерно знам ли! А за Урзофалка, как сте го пили като сте имали кризи? Като можете да умрете и от него!!!
Хубаво е да си пишем по разни теми, но все пак не сме лекари и не можем да решим живота на един човек с няколко реда. Приятна вечер.   bouquet

# 145
Просто исках да споделя,че има вариант и да се разминеш с операцията.Нея могат да ти я направят и по спешност,което не е добър вариант,защото трудно можеш да си избереш доктор в такъв момент.Що се отнася до лапароскопията аз съм от Варна и в св.Марина я правеха още преди десет години.Истината е ,че никои гастроентеролог не казва за такъв вариант,а веднага те пренасочват за операция.Дори сега като си правя ехография не им се вярва,че съм имала тези проблеми.Сега нямам нито камъни,нито кал ,но на моменти на нервна почва получавам болка.Всеки преценява сам какво да прави,но важното е да попадне на добри лекари.Урзофалка доколкото си спомням струваше около 50 лв.и стигаше за месец и половина.Но разбира се всеки трябва да се консултира със специалист и редовно да си прави изследвания.Успех на всички! Heart Eyes

# 146
Аз снощи направих отново прочистващата процедура, днес поизхвърлих малко камъни, далеееч по-малки като размер и брой от преди  Laughing Този път успях да направя по-сносни снимки, сложих 1 стотинка, за да добиете представа за размера.
http://www.prikachi.com/images/144/3404144k.jpg
http://www.prikachi.com/images/146/3404146A.jpg
http://www.prikachi.com/images/147/3404147x.jpg
http://www.prikachi.com/images/148/3404148J.jpg
http://www.prikachi.com/images/149/3404149M.jpg
Искам само да кажа,че ме оперираха на 4 юни и моите камани нямат нищо общо с тези които виждам на снимките.Нямам нищо против процедурата която правите, но единият ми камак е бил забит в жлъчния мехур и не искам да си представям какво е щяло да стане ако се е отделил.Аз лично не съжелявам че се оперирах.Всичките камъни които извадиха от мен бяха общо 12 на брой,повечето от които с размери малко над 1 см.

# 147
Намесвам се отново в темата,защото като чета някой неща се хващам за главата.Когато жлъчката се  напълни с камъни тя вече не функционира и се превръща в бомба със закъснител.Единственото решение и лечение в този случай е операция.Колкото повече се отлага,толкова по зле.Как  някой хора допускат,че могат да лекуват сами жлъчката си с лимон,билки и хапчета,ума ми не го побира???!Това е все едно да лекуваш апандисит със билки ShockedИ какви са тези глупости,че след операцията пак има кризи и болки Shocked та нали си махнал проблема,какво да те боли тогава?Вече ще станат 8 месеца от както съм без жлъчка  нямам никакви оплаквания и несъжалявам нито за миг,че се оперирах.Затова слушайте докторите и не се самолекувайте вкъщи.

# 148
  • Пловдив
Абе, хора! Вие за холистична медицина не сте ли чували, далеч по-древна и с философия за близост до природата?  ooooh! Няма нелечими болести, има нелечими хора, които не искат да променят възгледите си и начина си на живот! А традиционната медицина лекува болестта, без да се интересува от първопричината. Реже се на конвейр, слагат се ваксини, които разболяват, на пациента се гледа като на парче месо!
Просто не виждам смисъл да пиша повече в тази тема. Който търси алтернатива ще я намери. А който няма мнение за собственото си тяло, което е храм на душата му ще се оставя други да вземат решенията.

# 149
По тази логика да не си ваксинираме децата,да не си мием зъбите,да се върнем в първобитния строй и в пещерите.Извинявайте,ама не дай си боже,ако някой хора ги заболи нещо сигурно не отиват на лекар или до аптеката,а ходят в гората за билки и после си ги варят вкъщи?!Интересно ми е как с промяна на възгледите се лекува рак,хепатит,спин и т.н болести?!

Общи условия

Активация на акаунт