Боя за коса - blond 18! Изкусително руси!

• 69 771
  • 727
  •   1
Отговори
# 390
На мен ми хатреса цвета на опаковката. Предполагам на моята коса ще се получи. Не ме кефи вече бялото русо, пък и не ми отива кой знае колко.   bouquet

# 391
Да, аз държа боята с която ще се боядисвам да бъде професионална. Държа на това, защото при професионалната мога сама да избера оксиданта, а при непрофесионалната ще трябва да се задоволя с този в кутийката, а понякога той е или прекалено слаб или прекалено силен.
Фризьорите не случайно работят с професионални бои.
Но ти щом си на мнение, че непрофесионалните бои са по-хубавите и с тях става по-добре, то се боядисвай с тях.
Аз за себе си съм открила подходящите бои и подходящите продукти за коса, пожелавам ти и ти да откриеш твоите.

# 392
Още няколко интересни мнения:

".....както и при кремовете така и при боите западните марки са по-добри на усещане. Не щипят и не парят толкова, в масата им са вложени повече кондициониращи агенти и масла (информацията ми не е съвсем прясна, надявам се сега да са по-усъвършенствани).
Но в крайна сметка вредата от всички е еднаква. Все е амоняк и все е перхидрол независимо колко вносен е. Багрилата всички купуват от едни и същи производители, а по отношение на цветова гама и трайност някои български са даже по-добре направени.
Смятам, че трябва да се ползва минималния възможен процент оксидант, което обаче не е приложимо при изрусяване.
Тъмните цветове са по тази причина най-щадящите косата.
Не мисля, че може да се търсят по-специални съставки на етикета специално при боите.
Съгласна съм с CI, че е много важна грижата за косата след боядисване.
Лично аз ползвам L'oreal Natural Match и смятам, че е добра формула.
"безамонячна"   "
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=272196.1720

"Доколкото съм ги гледала съставите на Лореалите са cxодни по между си, така че оттам си вадя извод, че всички ще са направени много приятни като усещане.
За вредата изобщо не се съмнявам, че е достатъчно голяма както от всички бои.

В БГ в лабораторията правихме много тестове на вносни бои - трайност на цвета след измиване и трайност след изпотяване (потта също допринася за избледняването на цвета).
Лореалите бяха от най-трагичните в това отношение, особено червените. Тъмните по се държаха.
Сега вече не е на мода червеното, но тогава беше и затова помня много добре резултатите - по-трайна боя от Londa Volcano не намерихме. От българските - Galant 3.52."
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=272196.1740

# 393
  • София
Та ... до последно се правих с Garnier Nutrisse 101, но никъде вече не мога да си намеря боята в града ми, има само Garnier naturals, но не и Nutrisse.
виж тук Simple Smile

# 394
По повод на Casting Creme Gloss 10.21 - все така руса съм си, не се е измила боята. Минаха 10 дни. То всъщност аз не искам да съм много светло руса, така че ще си продължавам с нея.
Аз не стоях 20 минути, а 40.
Относно професионални и непрофесионални бои - дотук съм се боядисвала с три различни вида професионални бои и от нито една не съм оставала доволна. Боядисвала съм се с Фармаколор, Крамер и Индола и освен супер суха коса, друго не съм получавала.

# 395
Аня, мился че боята е добра и при избор на подхощи тон и окислител ще останеш доволна. Аз сложих 30% на 9.0, което се води "натурално русо". В листовката пише колко време се седи и т.н. Това е моят резултат с въпросната боя:

http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2761/188201045880327433012899 … PmI1GImDnFSXQ.JPG

Не бих влизала в безпочвени спорове с В&С, не защитавам някаква десертация, за да съм длъжна да посочвам библиография. Споделям мнение, изградено след четене във форуми на някои професионални сайтове и общества, в които членувам като непрофесионалист... толкова. Не мисля, че е за пренебрегване мненитео на специалисти, както химици, така и хора работещи с тези бои...
Дачита също е посочила полезни мнения. Поздравления, за труда, тя  в същност е най-полезна, мисля, защото винаги дава чистосърдечни съвети, а не спами с комплексирани мнения.

# 396
  • София
Благодаря ти! Hug Много хубав цвят се е получил при теб! Simple Smile
Моята основа е по-тъмна, затова съм се ориентирала към 12-ките.

# 397

Много хубав цвят макар, че не разбрах коя е боята.  Blush
Относно останалите неща - не се дразнете излишно, нормално е всеки да харесва и защитава боята си, след като е доволен от нея.  Peace
Дачита, наистина полезна информация!   bouquet

# 398
The Code, благодаря ти, боята е Wella Koleston.

# 399
Здравейте прекрасни блондинки!
Аз съм новичка във форума и ви пиша,защото съм Супер Отчаяна и вие сте  единсвтвеното ми спасение!
Имах прекрасен рус цвят на косата -златно русо.Исках да я направя малко по бяло русо и затова си купих боята на Wella,но след като видях резултата останах шашната! бях станала В корените жълто-оранжево а на долу сиво....  Cry Толкова съжалявам .... сега незнам какво да правя...Да я боядисам ли с  Грниер пепливо русо...дали ще се получи? Или наи-добрият вариянт е да я потъмня временно с Тумно русо...Моля ви по съветвайте ме...
Благодяря Ви предварително!

# 400
  • София
Златно русия цвят с каква боя го поддържаше?
Ако целта ти е бяло русо няма смисъл да се правиш тъмно руса, после пък ще трябва да се изсветляваш. А сивото се отмива.

# 401
Златно русия цвят с каква боя го поддържаше?
Ако целта ти е бяло русо няма смисъл да се правиш тъмно руса, после пък ще трябва да се изсветляваш. А сивото се отмива.
И аз съм на това мнение. По-добре да не се потъмнява косата, а де се изчака да падне сивото - маските с масла и яйца много помагат - и да се боядисаш с боята с която си се боядисвала преди и си била доволна от нея.

# 402
Schwarzkopf - Coloriste 10 Light Blonde 1000 10 Minute Permanent Hair Dye
Ето с тази боя 10 минутната. Много е хубава.

# 403
Schwarzkopf - Coloriste 10 Light Blonde 1000 10 Minute Permanent Hair Dye
Ето с тази боя 10 минутната. Много е хубава.
А защо след като е толкова хубава, си се боядисала с друга?  newsm78

# 404
Защото исках малко промяна...Да е по беличка... И много съжалявам за това мое решение..Не се притеснявам толкова за сивото,което е в края на косата ми,колкото това че корените ми станаха оранжави,незнам дали след като изчакам малко и пак се боядисам ще скрия този неприятен оттенък...  http://www.facebook.com/home.php?#!/album.php?aid=4017&id=100000602760561 ето такъв цвят се получава с златно русото Cry Cry Cry

Общи условия

Активация на акаунт