Боя за коса - blond 18! Изкусително руси!

• 69 901
  • 727
  •   1
Отговори
# 525
Dachita, тук - http://www.flickr.com/photos/43057438@N06/4945576349/in/photostream/   каква боя си слагала?

# 526
Май имаше пепеляв отенък .
Предния път с нея цвета ми не помръдна само стана бляскава.
Или да взема на Кастинг 803 бежово русо .....или да се намажа с Papillon и после за 5 минутки да разнеса по цялата коса .....
В момента ме тресат нерви на работа и с тези мисли за боята и косата се разсейвам .

този номер става доста по-тъмно от показаното на кутийката  

Последна редакция: пт, 19 ное 2010, 16:16 от JLo

# 527
  • Варна
Здравейте, момичета!
Започнах да ви чета с голям интерес...
Всички сте толкова напред в знанията си за бои, боядисване и т.н., че чак се чудих дали да се включа или само да си чета...
Аз се доверявам на 100% на фризьора си...
От 3 години използвам една и съща боя, но с времето и след 3 лета косата ми от кестенява стана съвсем руса.
Всъщност аз използвам руса боя, но с по-слаб окислител (при естествен цвят кестеняв)... и може би за това трябваше да мине време преди косата ми да добие сегашния си цвят... Друга подробност е, че къдря косата си и при всяка процедура от къдрина боята ми пада и ставам все по светла...
Може би точно защото подлагам косата си на много процедури слушам стриктно фризьора си. Купувам си от него маска за коса, както и стилизиращите продукти. Отделно когато имам време (и когато се сетя де) в къщи си правя "маска" със зехтин...
Накратко това е "историята на моята руса коса"...
Ще продължа да ви чета и да черпя опит от вас...
Поздрави за хубавата тема!!!

# 528
Или да взема на Кастинг 803 бежово русо .....или да се намажа с Papillon и после за 5 минутки да разнеса по цялата коса .....
В момента ме тресат нерви на работа и с тези мисли за боята и косата се разсейвам .

тов става доста по-тъмно от показаното на кутийката 
Аз това и целя леко потъмняване ,но да не е сивеещо .

# 529

тов става доста по-тъмно от показаното на кутийката 
Аз това и целя леко потъмняване ,но да не е сивеещо .

ами значи може да пробваш. Аз от кастингите не съм имала сивееши оттенъци. Ползвала съм почти всички от русите

# 530
Отдавна не съм писала. Влизам да похваля боята, с която се боядисах последния път: Индола 10011. Боядисах само корените и точно преди да се измия направих обливка на дължините. Много е сива по принцип, но на жълтеещи-оранжавеещи корени се получи перфектно, нищо досега не ми е правило корените толкова хубави нежълти.

# 531
Пфуу и аз се боядисах с Преференса, след малко се суша и ще кача снимки. Но корените ми си останаха все така оранжави ! Какво се случва вече не знам ! Хубаво си плясках аз Палетето... Колкото и смешно да звучи, май само то ми изсветляваше добре косата, без разлики в корен дължини  ooooh!

Последна редакция: пт, 19 ное 2010, 16:53 от Анонимен

# 532
Отдавна не съм писала. Влизам да похваля боята, с която се боядисах последния път: Индола 10011. Боядисах само корените и точно преди да се измия направих обливка на дължините. Много е сива по принцип, но на жълтеещи-оранжавеещи корени се получи перфектно, нищо досега не ми е правило корените толкова хубави нежълти.

С 12 % оксидант ли?

И какви станаха корените?

Аз точно тази боя мислех сега да си взема  Grinning

# 533

Farcom 100 с 12% - току що боядисана.

Ева Б. , ако искаш може да покажеш и снимков материал. Grinning
Да кажеш марката боя и % окислител , каква маска и стилизиращите продукти ползваш.

very nice , и аз се приобщавам към въпросите на elfi4ka  + снимка / ако може /.

Последна редакция: пт, 19 ное 2010, 17:05 от dachita

# 534
Пфуу и аз се боядисах с Преференса, след малко се суша и ще кача снимки. Но корените ми си останаха все така оранжави ! Какво се случва вече не знам ! Хубаво си плясках аз Палетето... Колкото и смешно да звучи, май само то ми исзветляваше добре косата, без разлики в корен дължини  ooooh!
Тази боя с която си се боядисала е по-слабата. Трябвало е да си купиш Excellence.
За мен и двете бои не покриват добре белите косми, независимо какво пише на опаковката. Твърдя го на базата на личния си опит с тях.
Също така съм на мнение, че тези бои колкото и да са хубави с тях не може да се постигне хубав рус цвят, ако пигментът е по-упорит или косата е по-тъмна.

# 535
Здравейте момичета!Не съм писала до сега-само ви чета.Боядисвам се с боя от фризьорката,но не знам каква е.А днес реших да се изсветля с блондор и да сложа бежаво на Farcom ECHO 10,9.С блондора стоях 30 мин.и след като се измих......оранжево.После боята го уби малко ама си е доста зле.Та ако някой каже с какво да се пооправя малко ще съм много благодарна.

# 536
Теичка, с кой номер си се боядисала? Много ме учудва това, че са ти останали оранжеви корените.
При мен покритието е пълно и цвета равномерен.

Ева Б, и аз искам снимки. )))))

B & C, при мен и с Екселънс се получава същият резултат като при Преферънс.

# 537
Здравейте момичета!Не съм писала до сега-само ви чета.Боядисвам се с боя от фризьорката,но не знам каква е.А днес реших да се изсветля с блондор и да сложа бежаво на Farcom ECHO 10,9.С блондора стоях 30 мин.и след като се измих......оранжево.После боята го уби малко ама си е доста зле.Та ако някой каже с какво да се пооправя малко ще съм много благодарна.

Корените ли ти станаха оранжеви?

По принцип след 30 минутен престой трябва да са бяло-жълти,а не оранжеви.
Оранжев цвят след блондор се получава,ако се сложи върху тъмно боядисана коса,но не и върху естествена.На ествения косъм/корена/ трябва да стане бяло-жълто  Peace

Вариантите са два:
1.Или блондора е бил кофти.
2.Или си се направила с по-нисък процент оксидант от 12 %

# 538
[Оранжев цвят след блондор се получава,ако се сложи върху тъмно боядисана коса,но не и върху естествена.На ествения косъм/корена/ трябва да стане бяло-жълто  Peace

[/quote]
Това е вярно по опитно ми зайче /майка ми /  е проверено  Laughing
Блонодра на Лакме е много добър .

# 539
Момичета, не съм блонди и не съм ви чела досега.  Laughing Но сега ми се иска да поизсветля косата си. Историята е следната: по принцип съм с кестенява коса, не много тъмна. Миналия декември покрих едни израснали руси кичури с черна безамонячна боя и от тогава все още се боря с измиването й.  Rolling Eyes Сега пак съм кестенява, но си личи, че все още има остатъчно цвят. Исках пак да се направя на кичури, но направиха пробмно един, който стана на петна и ми казаха, че трябва да чакам още докато напълно падне цвета. Не искам да я обезцветявам, тъй като това би ми съсипало косата. Та въпросът ми е не мога ли да я поизсветля с боя? Примерно утре слагам една, след седмица още една? Или задължително ще изсветли само корените, където ми е израснала моята си коса?  newsm78 Ако мислите, че ще стане, с каква боя да пробвам? Марка? Амонячна/безамонячна? ПРедварително благодаря за съветите и отговорите.  Hug (Апропо, косата ми е до под раменете, не къса, но не и много дълга, ако това има значение..)

Общи условия

Активация на акаунт