Педиатрите във Варна 3

• 430 746
  • 1 942
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте от една седмица сме във Варна и трябва да запиша бебето ми на педиатър. Предложиха ми д-р Бакалова. Къде преглежда тя? Ние сме в жк. Изгрев. Да ми препоръчате някой? Мони е с операция на сърцето. Този д-р Шивачев чух че бил много добър. Със записване на часове ли е и работи ли със ЗК? Извинете за многото въпроси Blush и благодаря предварително. Ще следя темата Peace
Ходили сме при д-р Шивачев с направление, работи по ЗК . В четвъртък преглежда в ДКЦ-то в Терапията. Щом сте в Изгрев, поне ви е близо. (и ние сме там  Peace) Не знам как стои въпрос ако няма кой да ви даде направление обаче. Иначе има и частни консултации при него. На предните страници го обсъждаха момичетата.

# 211
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
На приятелката ми синът им е с проблем на сърцето,но никога не са ходили при него по ЗК.Нямам идея защо,даже миналата година изобщо не са ходили,при условие,че трябва два пъти годишно да го преглежда дет. кардиолог,защото на частно им идва скъпичко 70лв.Принципно на частно преглежда в МЦ Надежда вторник и събота с предварително записване.

# 212
  • Варна, морето, сините вълни...
Благодаря за отговорите Peace А nikolovi вие при кой педиатър сте, щом сте в Изгреж и доволни ли сте?
 Моля някой да ми каже при кого да си запиша детето, понеже е много малък и трябва нали всеки месец да сме на консултация. А и предстоят ни първите ваксини. НИе също не се знае до кога ще сме тук, но нали има и за временно да се записва лекар Thinking

# 213
Аз вече доста пъти съм казвала, че съм доволна от нашата педиатърка. Казва се д-р Петя Събева , кабинета й е в терапията. Ако искаш ми пиши на лични да ти дам координати  Peace

# 214
Здравейте майчета от Варна,

имам един такъв проблем:

детето ми е родено в София и там му е педиатърката. На годинка и 2 месеца е и до сега в София сме правили всички консултации и ваксини. Сега обаче съм във Варна за незнайно какъв период, може би доста дълъг, а трябва да минем на поредната консултация, както и да ни бъде сложен четвъртия прием на пневмококавата ваксина СИНФЛОРИКС. Какво мога да направя по въпроса? Дали ще се съгласи някой педиатър да ни я постави или.....не знам въобще какво трябва да направя. Дори и ако си я купя и си платя, и това ще направя ако се наложи. Или пък ще ме накарат най-вероятно да си прехвърля личния лекар на детето тук във Варна, а ако един ден се завърна в София, да си го прехвърля наново там. Вие какво бихте ме посъветвали?
Днес се занимавах точно с подобен въпрос.
Всяко здравноосигурено лице има право да смени личния си лекар не за постоянно, а за определен период от време(напр. 3 месеца). След изтичането на тези примерни 3 месеца, лицето автоматично се връща отново при старото си джи-пи без да е необходимо подаване отново на заявления и висене по опашки.
Мисля, че това е удачен вариант при вас.  Заявлението за временен избор на личен лекар се попълва и се пуска в здравната каса.
Имай предвид, че всеки общопрактикуващ лекар може да прегледа пациент от друг здравен район, но не може да му даде направление за специалист.

# 215
  • Варна
За тези, които се интересуват д-р Хариева ще работи по ЗК от септември  Simple Smile

# 216
         Мили мами, моля съдействате за мобилни номера на следните лекари:
1. Д-р Мариана Маринова Курортна Поликлиника (сл.тел 052 786 935)
2. Д-р Йорданова Окръжна Болница (сл.тел 052 69 26 756)
3. Д-р Папазова Окръжна Болница
        Тъй като и на мен ми предстои избор на педиатър, в момента правя селекция изчитайки всички коментари от тази тема и предшестващите. Имам вече уговорени срещи с д-р Радостина Ангелова от Окръжна Болница и Д-р Вилоета Манчева от ДКЦ 5. Когато се спра окончателно на лекар ще оставя пост с координатите на "най-подходящия" за мен педиатър (да работи по Здравна каса, да е в района на широк център и останалите неща, за които всеки тук пише).
       Продължавайте с положителните отзиви, за да може всеки от нас да е полезен за останалите. Може би 2/3ти от коментарите тук са отрицателни, което е хубаво, но все пак всеки си има и лекар, при който е намерил алтернатива макар и не най-добрата или временна, в този ред нека след хуленето да се дават и добрите отзиви.
По мои наблюдения другите свестни педиатри във Варна, но не работещи по здравна каса или са с абонамент, който не струва малко са: Д-р Хариева (Майчин дом), Д-р Ружа Панчева 0899 659 873, Д-ра Александрова 0889 687 546 и д-р Чернева и трите от Терапията и имам още една препоръка за д-р Николина Миронска 0887 950 275  - хомеопат, която е към МЦ "Петинка Цветкова" с нов адрес сградата на ъгъла на бул Чаталджа и Ген.Колев (не знам доколко е достоверно). Успех на всички! Който търси, рано или късно намриа!...стига да е упорит и последователен..Simple Smile

# 217
Ние сме при д-р Миронска, но в кабинета на Тодор Влайков.Работи по здравна каса, не бърза с агресивно лечение, винаги когато ми се е налагало си е отговаряла на телефона

# 218
Момичета,след направен избор на педиатър как може да бъде сменен?Като GP-тата-само юни и декември ли?

# 219
  • Варна
да, то си е Джи Пи, но със специалност педиатрия

# 220
  • Варна
Аз пак да попитам, може ли някой да препоръча педиатър в района на Младост и Трошево? Ние се записахме, но нещо не съм твърде доволна и май ще го сменяме, но ми се иска, ако е възможно, да е на удобно място, че не съм шофьор, а мъжът ми не винаги може да почива, когато сме на консултация.

# 221
здравейте ние сме при д-р.гроздева в санита за сега нямам големи наблюдения защото сме в налото но когато и да звънна винаги си вдига мобилния  Grinning

# 222
        Привет на всички заинтересовани по темата за добър педиатър във Варна!
Вчера се запознах с д-р Мариана Маринова (Курортна поликлиника, ДКЦ Чайка) - кабинетът е само за деца, в него работят 3те лекарки-педиатри (Маринова, Александрова и Йоргова). Маринова най-ми допада и тук във форума най-добрите отзиви клонят към нея. Хубаво е, че има 7-дневно покритие на специалист там, дори да не е вашата лична педиатърка, то останалите могат да услужат. Не се чака много и предимство е, че няма болни от всички възрастови групи.
        В Окъжна болница се срещнах с д-р Радостина Ангелова и д-р Даниела Папазова. При втората се чувстваш по-предразположен. По мненията от форума и 2те са добри специалисти, но първата не е точно мой тип. Лекарите от Окръжна предпочитат да не бъдат безспокоени много-много извън приемните им часове, насочват към спешния център на Окръжна (но това е очаквано).
         ...но в крайна сметка аз лично засега се насочих към семеен лекар д-р Мариана Димитрова, чиито кабинет е до магазини Мартинели на ул.Дебър 13. Това е най-близкото за мен място, първите ми впечатления за нея са, че е приятна, от 2 години се занимава с хомеопатия, не таксува първи преглед у дома (горните докторки с изключение на Папазова вземат по 25-30лв при първо посещение, а не е редно), работи със спешния център на Градска болница, отзивчива е. Тъй като имам само една лична препоръка и собствените ми наблюдения от днес, които не са напълно достатъчни, моля ако някой друг е записан при д-р Димитрова или има мнение да го сподели...Благодаря ви!

# 223
Здравейте! И на нас ни предстои смяна на личния лекар за 4-ти път и надявам се последен. Насочила съм се към Въчкова, Захова или Зидарова в Градска поликлиника. Има ли някой при Въчкова и може ли да ми дадете инфо за нея и дали сте доволни. Изчетах всички теми и отзиви за нея почти няма. Или за някой друг в Градска. 
Сега сме в Окръжна при д-р Лазаров. Като цяло съм доволна, не се чака много, рядко изписва антибиотици и ако не е сигурен дава направление при специалист за детето.

# 224
  • Варна, морето, сините вълни...
Тъкмо се записахме в Окръжна при д-р Дора  Янкова. Има ли някой при нея? За сега ми изглежда приятна. Другата седмица сме на консултация за първи път при нея и тогава ще имаме впечатления

Общи условия

Активация на акаунт