Приучване към гърне

• 107 302
  • 2 131
  •   1
Отговори
# 1 260
Моето дете е на 2г.3м.Ака само на гърнето от няколко месеца, по едно и също време на деня.Дотук добре.
От неделя е с гащички и го уча да пишка на гърне, като го слагам горе-долу на всеки час.Кога пишка, кога-не, но за два дни се е изпуснал веднъж в гащите.Веднъж си каза "Има пиш" и дотам.
Въпроса ми е през целия ден ли да е с гащи?Следобедния сън с памперс(който вчера беше сух) или с гащи?Навън с гащи или с памперс?Не съм пробвала да пишка прав и не знам дали ще иска, но днес ще опитам.
Мисля си, че го обърквам като ту пишка в памперса, ту го слагам на гърнето, защото е с гащи.Изведнъж ли е по-добре да е прехода или постепенно?
Благодаря! Grinning

# 1 261
  • Leeds, UK
Аз моето го оставих по гащи. Памперс слагам само на следобедния и нощния сън. Понякога са сухи, понякога не. Важното е да го сложа на гърнето преди лягане да си знае и да си изгради навик. За 1 седмица имаме огромен напредък. Миналата събота и неделя перях по 10 пъти на ден напикани гащи, 3 дни по-късно по веднъж-два пъти, а сега вече изобщо. Научи се и да се стиска докато седне, а преди това казваше чак когато започне да пикае и като стигнем да гърнето, вече беше късно. Не му хареса да е мокър. Навън с гащи. Ако се напикае му казвам, че понеже не иска да пишка навън, зарязваме играта и се прибираме.  Гледам преди да го изкарам да пишка и да не стоим повече от 2 часа. Като се върнем пишка на гърнето. Ще научим и пишкането навън рано или късно. Важното е търпение и сухи гащи на корем  Hug

# 1 262
Браво за постигнатите успехи! Следя ви с интерес. Аз го слагам на седалката на тоалетната, да свиква (от там поне не може да слезе толкова лесно, от гърнето става веднага), обаче явно въобще не схваща какво трябва да прави там, колкото и да му обяснявам. Даже забелязвам, че когато му се пишка или ака, започва да нервничи и иска да слиза, а когато не - си седи там и се разглежда, иска да си мие зъбите и всякакви такива забавления. Когато е по гащи също става нервен, а като си свърши работата- гузен. Виждам, че може много бързо да се справи, ако разбере защшо го слагам на тоалетната. Някакви идеи?

# 1 263
  • Once there was a Hushpuppy...
Момичета, влизам за да отчета малък успех/за мен огромен/ след всичките нерви и чудо...... Още в събота започна да стиска, незнам така ли е правилно, но стиска - факт. като го подканя- върши работата, но нямаме напикавания Party За сега само това, днес каза че има пиш, за съжаление не се стърпя и подпикна в гащите. Но, все пак имаме напредък, тъкмо се бях отчаяла зверски, веднъж го плеснах 2пъти, че не казва, много ме беше хванал яда.....след 4-5 напикани панталони и гащи Rolling Eyes Егати и лудостта е това да отучиш дете от памперс.....за мен де, за някои може де е било песен Wink

Като казвам, че не знам дали е правилно да стиска имам предвид, че 1. идва стискането и осъзнаването,
2. идва казването
- така ли е в действителност?

# 1 264
Здравейте мами как се справяте с дечковците,сега ще споделя вчера излезнахме сутринта и не се беше на пикал,но след някой час беше опикан питам го дали има пиж и той ми казва,че няма и че неиска,навън го слагам да кляка и да пижка,но неиска,забелязвам,че дълго издържа безда се напикае мисля час и половина,та мисълта ми е вие през колко време слагате дечковците ви да пижкат Wink

# 1 265
Такааа ние дадохме назад Tired ГЪрнето ни е скрито под спалнята,защото от няколко дни се опитваме да се откажем от палеца ooooh! и вчера беше кошмарна- цял сутрин рев,киселяк до безобразие.По едно време казва,че има ако и хукваме към гърнето - докато опитам да я съблека и лудо гърчене над това гърне,рев,ама безумен smile3511 и... съответно реших поне малко да не го вижда и го скрих докато отвикнем и от палеца и после пак с начали ooooh!
Иначи си казва:Мамо,ако на дупето  Party но не иска да сяда никъде,но поне казва,някакъв минимален прогрес.Ама пиш/чиш и сие не се казват Crossing Arms

п.с. но днес е по-спокойна и надявам се скоро да отвикне от смученето на палеца!

# 1 266
При нас е без промяна. За пишкането казва, за акането - НЕ. На вън не смея да изляза без памперс, защото още е студено и не ми се разголва да пишка по градинките, а и незнам въобще дали ще иска да пишка навън. Но обикновено след разходка памперса е сух.

RadoLin4eto_Mac!, браво наистина голям успех!

sparkling eyes, малко извън темата за гънето, но да споделя, че моята дъщеря до 3г.и 10месеца си смучеше палчето. Дори е деформирано. Отказа се точно за 1ден, макар че беше много пристрастена. Стана много лесно, отивахме на един РД и аз и казах, че ако не си го смуче ще я лакирам и ако не го смуче повече от сега на татъка всеки ден ще я лакирвам. И така от този миг на татъка повече не го засмука. Лакирвах я една седмица и до там. Дори не мога да повярвам, защото тя беше много пристрастена смучеше го денонощно и изведнъж край.

Lulu25, така както обясняваш, според мен Боил още не е готов за гърнето. И като се има предвид, че той е много умно и будно дете, сигурно някой ден ще те изненада и ще махнете от раз памперса.

# 1 267

sparkling eyes, малко извън темата за гънето, но да споделя, че моята дъщеря до 3г.и 10месеца си смучеше палчето. Дори е деформирано. Отказа се точно за 1ден, макар че беше много пристрастена. Стана много лесно, отивахме на един РД и аз и казах, че ако не си го смуче ще я лакирам и ако не го смуче повече от сега на татъка всеки ден ще я лакирвам. И така от този миг на татъка повече не го засмука. Лакирвах я една седмица и до там. Дори не мога да повярвам, защото тя беше много пристрастена смучеше го денонощно и изведнъж край.

Дано се откаже,че... Sad За сега не го смучи с тази лепенка.Въпреки че на 2 пъти каза:мамо,икам прас4ето Sad Ама се разбрахме,че тя нали е кака и има рожден ден, с торта и пръстчето г даваме на бебето,а тя като кака ще кара колело Wink и така каза му Чао и да видим Praynig

А за гърнето - както казах е скрито,но сега като има ако/чиш - казва:Мамо,ако! и след малко Мамо,акам Mr. Green

# 1 268
Здравейте мами,искам да питам през колко време слагате децата си на гърне,моят син днес го оставих по гащи и час и половина не беше пишкал,след като ги смених гащите мина половин час и се изпишка! Simple Smile

# 1 269
  • Once there was a Hushpuppy...
dianka9012 - то, колко ти е голямо детенцето?
Моя съм го слагала и през 1 час и според това дали скоро е пил течности. Както преди и след сън - задължително!
Друг въпрос е, че 2 пъти опитвам да махна памперса и чак сега започна напредъка, нали виждаш на колко е. Мин. лято се провалих, че и тръгна на ясла/а, от там ми казаха, че трябвало да им казва за пиш! И престанахме с първия опит Peace/

# 1 270
  • София - Рим и обратно

Мисля си, че го обърквам като ту пишка в памперса, ту го слагам на гърнето, защото е с гащи.Изведнъж ли е по-добре да е прехода или постепенно?
Благодаря! Grinning
Мисля, че трябва веднъж и окончателно да се махне памперса, наистина го объркваш иначе Simple Smile. Остави само нощния засега и като видиш, че остава сух няколко нощи поред, спокойно махаш и него.

# 1 271
Rumito, и аз в началото си мислех, че се обърква, като му слагам памперс за сън, но не ми се рискуваше да се напишка докато спи. Сега той си свикна, че като спи слагаме памперс. Много често памперса е сух и на обяд и вечер. Снощи дори в 12ч. като си науми, че му се пишка и не спря да повтаря "пикаи", пикаи", аз му казах, че е с памперс да пишка в памперса, че не ми се ставаше, но той не та не. В крайна сметка баща му донесе гърнето и прав се изпишка в него и заспа. Сутринта беше със напълно сух памперс.
Моля ви дайте съвет за акането, вече 20дена, откакто е без памперс и още не се е осъзнал, че не трябва да ака в гащите. Не мога да разбера как така за пишкането се усеща, а за акането - не. Вече започвам да си мисля, че му е кеф да му мия дупето по 2-3пъти на ден /понеже го мия в душкабината прав и той си се радва/.
Вчера докато готвих вечерта, се наакал, съблякал се съвсем сам - анцунг, слипчета и чорапи /на 1г.и 10мес. е/ и влязал в душкабината и ми вика. Няма да ви казвам за какво мазало ставаше въпрос, добре че се беше съблякал в банята.
Незнам вече как да подходя с това акане или може би нямам избор, просто трябва да чакам да му стане ясно и да се осъзнае къде се ака  Rolling Eyes newsm78 Но колко време ще продължи това...

# 1 272
RadoLin4eto_Mac!Съжелявам за късния отговор,но от другия профил ми е забранено разпращане на публикации и лични съобщения става дума за dianka9012 ,малкия е на 1година и 10месеца,слагам го на гърне ама е чудо докато седне,казвам му има ли пиш и той вика пи -пи , разбира,но не иска да седи на гърнето  bouquet да горе долу на половин час го каня,и за аки си казва,но е гонитба голяма няма сядане на гърне,как да го накарам да седне

# 1 273
  • вече Пловдив
Моля ви дайте съвет за акането, вече 20дена, откакто е без памперс и още не се е осъзнал, че не трябва да ака в гащите. Не мога да разбера как така за пишкането се усеща, а за акането - не. Вече започвам да си мисля, че му е кеф да му мия дупето по 2-3пъти на ден /понеже го мия в душкабината прав и той си се радва/.
Вчера докато готвих вечерта, се наакал, съблякал се съвсем сам - анцунг, слипчета и чорапи /на 1г.и 10мес. е/ и влязал в душкабината и ми вика. Няма да ви казвам за какво мазало ставаше въпрос, добре че се беше съблякал в банята.
Незнам вече как да подходя с това акане или може би нямам избор, просто трябва да чакам да му стане ясно и да се осъзнае къде се ака  Rolling Eyes newsm78 Но колко време ще продължи това...
При нас помогна: "Сега мама не може да си играе с теб/да излезете на разходка, защото трябва да изпере нааканите гащи". Помогна и разказът как акото излиза и отива при рибките, както и че това е "подарък за мама"  Crazy. Киди, мисля, че детето вече се е осъзнало, наясно е какво става и как се прави, просто още е в етапа на играта. Дъщеря ми така около 2 седмици ни разиграваше, че й се пишка на всеки 5 минути и сваляхме гащи и панталонки. Мина й бързо.
Дидинка, някои слагат гърнето пред телевизора и докато гледа реклами или филмче, да си свърши работата. Същото е и с книжка. Според мен обаче така детето не осъзнава в началото, че гърнето не е за развлечение, а за изхождане...

# 1 274
Ваня1975 Не става с играчки,седи точно една секунда и става,а за телевизия абсурд той много рядко гледа!

Общи условия

Активация на акаунт